Запиши час
Diana Tirestore
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.
Сортиране
Показване

Гуми Викинг на топ цени от Центрове за гуми Диана

Viking е марка гуми, предпочитана от хора, които търсят да оборудват автомобила си с гуми, които предлагат отлично сцепление, добър контрол и управление на пътя.
  

Гуми Викинг - история на компанията

   

В немалко източници се посочва 1931 - а като година на създаването на норвежката компания за производство на гуми Viking.

 

Всъщност, историята ѝ започва в началото на миналия век, и по-точно през 1904 година. Основана е от унгарския генерален консул в Норвегия като фабрика за производство на широка гама от гумени изделия за бита.

 

До 30 - те години на миналия век марката е популярна най-вече с производството на гумени ботуши и галоши, но всичко се променя през 1931 година, когато от компанията решават да  започнат активно производство на гуми Viking, превръщайки се за кратко време в един от основните европейски производители на зимни гуми.

 

До началото на 70 - те  под името Викинг работят 10 фабрики, а производството на компанията е диверсифицирано като половината от фабриките произвеждат гумени изделия за бита, а другата половина - гуми.

 

През 1970 година норвежкия производител решава да концентрира производството си само върху автомобилни гуми Viking, за да премери сили в сегмента, в който конкуренцията е най-голяма.

 

Още същата година, с дял от над 50% Викинг става пазарен лидер и водещ производител на гуми в Норвегия.

 

Едновременно с това продуктите на бранда набират сериозна популярност и извън пределите на страната и производители на автомобили като Volkswagen, Opel, Ford и Volvo използват гуми Викинг като оригинално оборудване на автомобилите си.

 

От 1990 година норвежкият производител е част от семейството на Continental и продължава да разработва и предлага гуми с високо качество на достъпни цени на своите потребители от всички кътчета на Европа и света.

Viking

Видове гуми Викинг - характеристики и предимства

 

Viking предлага разнообразна гама от гуми, покриващи изискванията на различни видове автомобили (за леки автомобили, джипове, пикапи и други) и различни условия на шофиране. 

 

Продуктите на компанията включват гуми за всеки сезон: летни, зимни и всесезонни гуми, които се отличават с високо качество и надеждност.
 

Летни гуми Викинг

 

Летните гуми Viking са проектирани със специални, оптимизирани каучукови смеси и са с дизайн на протектора, който осигурява отлично сцепление и добър контрол както на суха, така и мокра настилка.

 

Дизайнът на протектора и по-специално дизайна на блоковете му позволяват бързо отвеждане на водата от контактната точка на гумата, което намалява риска от аквапланинг.

 

Всички модели летни гуми Викинг са проектирани със специални технологии за намаляване на нивото на шум, която гарантира изключителен комфорт при шофиране. 

 

Освен това норвежкия производител е сред малкото, който внедрява в своите продукти технологии за намаляване на вредните емисии.

 

Популярни модели и размери летни гуми Viking:

 

  • Viking CityTech II;
  • Viking protech hp и други.

 

Зимни гуми Viking

 

Създадени да имат дълъг живот, моделите зимни гуми Viking са един от най-добрите варианти, ако търсите качествена гума на достъпна цена.

 

Моделите на бранда са проектирани да осигурят сигурност и отлично сцепление при зимни условия.

 

Гумите се произвеждат от оптимизирани смеси и са оборудвани с  V - образен протектор, с широки канали и множество ламели, което осигурява както отлично сцепление, така и къс спирачен път и ниско съпротивление при търкаляне, което от своя страна води до значителна икономия на гориво.

 

Голяма част от моделите зимни Viking гуми включват различни нови технологии за подобряване на тяхната производителност при зимни условия.

 

Популярни модели и размери зимни гуми Викинг:

  • Viking SnowTech;
  • Viking Wintech Van и други.

Всесезонни гуми Viking

 

All Season моделите на норвежката компания предоставят много добро сцепление и контрол както при шофиране на суха, така и при мокра настилка. 

 

Това се постига благодарение на специалната каучукова смес на гумата и на оптимизирания протектор. Дизайнът на протектора е проектиран така, че каналите му да подпомагат бързото отстраняване на водата и да намаляват риска от аквапланинг.

 

Смесите, от които се произвеждат всесезонните гуми пък допринасят за голямата износоустойчивост на гумата, намаляват нивото на шум и спомагат за намаляване на разхода на гориво.

 

Популярни модели и размери всесезонни гуми Viking:

  • Viking Fourtech;
  • Viking Fourtech Plus и други.
Viking

Ценови диапазон

 

Гумите на Викинг се предлагат на цени, които варират в зависимост от вида на автомобила, типа на гумата и от сезона (летни, зимни или всесезонни).

 

Затова и нашата препоръка е, ако искате да оборудвате вашето превозно средство с качествени Viking гуми да се обърнете към нашите консултанти, които с радост ще ви помогнат при избора и ще ви предоставят информация за наличност и цена.
 

Защо да изберете гуми Викинг от Центрове за гуми Диана?

 

От създаването на Центрове за гуми Диана до днес, ние следваме една - единствена цел - да можем да предложим на вас, нашите клиенти богат асортимент от гуми на достъпна цена.

 

Като най-големия доставчик на гуми за страната, ние непрекъснато разширяваме каталога си от продукти така, че да можем да предоставим гуми за всички видове превозни средства от различни марки и класове.

 

В тази връзка, в нашите центрове, както и в нашия онлайн магазин ще откриете изключително голямо разнообразие от летни, всесезонни и зимни гуми от популярни марки, включително и гуми Викинг на достъпни цени и от високо качество.

 

Пазаруването от нашия онлайн магазин е изключително лесно, а при покупка ние ви гарантираме сигурна доставка без забавяне в рамките на 1- 2 дни .

 

Избирайки своите гуми от Центрове за гуми Диана, вие купувате автомобилни гуми с високо качество, с доказан произход, от популярен бранд и с гаранция. 

На изплащане
Payments
Плащане
Leasing