Запиши час
Diana Tirestore
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.
Сортиране
Показване

Гуми Matador

С всяка изминала година гуми Матадор навлизат все по-широко както на българския, така и на международния пазар и това не е без причина. Сериите и моделите на марката са не само с отлични технически характеристики и високо качество, но се предлагат и на много достъпни за потребителите цени.

 

Гуми Matador - история на компанията

 

Компанията се “ражда” в Братислава, Словакия през 1905 година и първоначално произвежда основно маркучи и ремъци. През 1925 година разширява дейността си и започва да произвежда автомобилни гуми, за да задоволи нуждите на зараждащата се местна автомобилна индустрия.

 

Сътрудничеството с местни автомобилни производители като Skoda, Tatra и Aero бързо превръщат Matador гуми в най-бързо развиващата се и популярна компания за гуми в Словакия през 30-те години на миналия век.

 

След Втората световна война компанията е национализирана, но продължава да произвежда гуми Матадор, които се изнасят основно в страните от Източния блок.

 

След падането на Берлинската стена и с идването на демокрацията, през 1995 година Матадор е приватизирана, а през 1998 година в партньорство с Continental се създава ново предприятие за производство на тежкотоварни гуми Матадор.

 

Това споразумение между Matador гуми и Continental е от взаимна изгодна и за двете страни. На словашкия производител позволява да използва ноу-хау на един от водещите световни производители на гуми, а на немския концерн да произвежда висококачествени гуми на бюджетни цени.

 

Двойната взаимна изгода между двете компании през 2010 година довежда до покупка на цялата компания Матадор и приобщаването ѝ към семейството на Continental.

 

Днес Матадор предлагат широка гама от висококачествени гуми на достъпни цени. Сред продуктите, които предлага словашката марка са летни, зимни и всесезонни гуми за леки автомобили, микробуси и 4х4 джипове.

Matador

Характеристики и предимства на гуми Матадор

 

Произведени по иновативни технологии, Matador гуми се отличават от своите конкуренти с няколко основни предимства.

 

 Сред които:

 • Подобрени характеристики, намаляващи риска от аквапланинг;
 • Добро сцепление на сухо и мокро;
 • Комфортно ниво на шум;
 • Висока стабилност;
 • Минимален спирачен път;
 • Уникална шарка на протектора, която гарантира стабилност на автомобила както на прав път, така и при завой;
 • Издръжливост, устойчивост и отлично качество;
 • Пълна гама от съществуващи размери;
 • Достъпен ценови диапазон.

 

Видове гуми Матадор - спецификации и особености

 

Сред основните видове гуми, които от словашката компания предлага, са:

 

 • Летни гуми: Моделите летни гуми Матадор предлагат както много добро сцепление на суха и мокра настилка, така и нисък разход на гориво, комфорт и подобрен пробег. Голяма част от летните модели на бранда са с асиметрична ненасочена шарка на протектора, което осигурява отлично управление и безопасно спиране на сухи и мокри пътни настилки.

 

 • Зимни гуми: Зимните гуми Матадор несъмнено са сред най-популярните в продуктовия каталог на компанията. Към момента се предлагат осем модела зимни гуми, сред които и sibir snow и всеки един от тях е способен да задоволи и най-взискателните шофьори. Зимните модели на бранда се отличават с отлично сцепление, висока производителност, дълготрайност и изгодното съотношение между качество и цена.
 • Всесезонни гуми: Всесезонните модели на Матадор като All Weather EVO предоставят както подобрена стабилност при шофиране при всякакви метеорологични условия, така и намален риск от аквапланинг, отлично сцепление и къс спирачен път. 

Matador

Ценови диапазон

 

Matador гуми са в средния ценови клас. Ако характеристиките, с които ви запознахме ви допадат и решите да закупите летни, всесезонни или гуми Матадор зимни модели, можете да се свържете с консултантите на Гуми Диана.

 

След  запитване за подходящите гуми от ваша страна, нашите консултанти ще ви помогнат не само при избора на подходящия размер и модел гуми Matador, но ще ви дадат детайлна информация относно цената на всички продукти на словашкия бранд, които предлагаме.

 

Защо гуми Matador?

 

Както споменахме в началото, нарастващата популярност на летни, всесезонни и зимни гуми Матадор никак не е случайна. 

 

Словашкият производител влага в своите продукти както висококачествени материали, така и иновативни и авангардни технологии за подобряване на сцеплението, намаляване на разхода на гориво и увеличаване дълготрайността и пробега на гумите, които предлага.

 

Защо да изберете гуми Matador от Центрове за гуми Диана?

 

Като водещ доставчик на гуми за България, за нас е важно да можем да ви предложим голяма наличност на гуми, в това число и на гуми Матадор на достъпни цени.

 

В този ред на мисли, доверявайки се на Центрове за гуми Диана, вие можете да сте спокойни, че ще оборудвате превозното си средство с висококачествени зимни, всесезонни или летни гуми Matador на възможно най-достъпните цени.

 

Ние сме до вас и за съвет или помощ, ако се затруднявате да изберете подходящия модел или размер гуми за автомобила, джипа или микробуса си.

 

Влезте, разгледайте видовете гуми за автомобили, джипове и други превозни средства, които предлагаме и изберете най-подходящите за вас, а ние ще извършим доставката бързо и в уговорените срокове.
 

На изплащане
Payments
Плащане
Leasing