Запиши час
Diana Tirestore
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.
Сортиране
Показване

Гуми Nokian

Nokian финландска компания за производство на гуми с дългогодишна история. Основана е през 1988 година, но историята ѝ започва още през 1898 година, когато в град Nokia (Финландия) започва работа каучуковата фабрика Suomen Gummitehdas Oy. 

През първите години от основаването си  компанията е ориентирана основно към производството на велосипедни гуми и изделия за бита от каучук, но през 1932 година се преориентира и започва да произвежда автомобилни гуми.

Само две години след промяната на основната дейност, от поточната линия на Nokian слиза първата в света зимна гума за камиони The Weather tyre. 

Възторженият прием на The Weather tyre дава стимул на Nokian да не спират с разработките си и така, през 1936 година от бранда представят един от най-популярните си модели гуми за всички времена - Hakkapeliitta.

Днес финландският производител е специализиран в производството на зимни гуми и има повече патенти от всеки друг производител. Компанията е награждавана многократно и  може да се похвали с изключителни иновативни разработки и технологични нововъведения, 

Сред които:

 • Въвеждането на първите в света зимни гуми с ниско съпротивление при търкаляне.
 • Производството на гуми със специални протектори и смеси, способни да се адаптират както към зимните, така и към летните условия. 
 • Първите гуми, при производствения процес на които се използват ниско замърсяващи масла.
 • Първите гуми в света от най-висок клас А за сцепление с мокра настилка.
 • Първите гуми с прибиращи се шипове и много други


Днес от Nokian Tyres разполагат с производствени мощности във Финландия и Русия, а от 2020 година и със завод в Дейтън (САЩ), който ще произвежда над 4 милиона гуми годишно. 

В производствените бази на бранда се проектират, разработват и предлагат както зимни, летни и всесезонни гуми за леки автомобили, джипове, лекотоварни и тежкотоварни машини, така и гуми за специализирана техника. 

Близо 80% от оборота на производителя е от продажба на зимни гуми, но от Nokian усилено работят в посока разработване, проектиране и предлагане и на висококачествени модели и серии летни и всесезонни гуми, които да задоволят търсенето на потребителите.

Едни от най-популярните модели летни гуми на бранда, които могат да се открият и на родния пазар са Nokian zLine  (Max Performance) и  Nokian Line (Premium touring). 

Първите са предназначени за шофьори, които търсят максимална производителност при спортно шофиране, а Premium touring напълно задоволяват изискванията на потребителите, които търсят комфорт при шофиране и ниски разходи на гориво.

Компанията развива и сериозна изследователска и развойна дейност и има много добре изградена дистрибуторска мрежа. Продуктите ѝ се предлагат в над 100 страни по света, сред които Индонезия, Китай, САЩ, Швеция, Русия, Словакия, Германия, Испания, Украйна и много други.

 

Често задавани въпроси

 

Какви продукти и услуги предлагате?

В нашите центрове можем да ви предложим кактоширока гама от гуми за всякакви превозни средства, така и многобройни услуги. 

Сред които:

 • Мобилен сервиз за гуми (само за град София)
 • Продажба на нови стоманени и алуминиеви джанти
 • Смяна и баланс
 • Хотел за гуми
 • Диагностициране и зареждане на климатици
 • Регенерат за тежки гуми по технология на Kraiburg и Bridgestone
 • Пренарязване протектора на товарните автомобили
 • Смяна на масла и филтри
 • Гуми на лизинг 
 • Застраховка на гуми
 • Реглаж на преден и заден мост на автомобили (леки и товарни)
 • Вулканизация и лепене на гуми
 • Машинно изправяне на джанти
 • Продажба на автокозметика и други

 

В какъв ценови диапазон?

 

Гумите, които от магазини Диана предлагаме са от бюджетен, премиум и среден ценови клас.
 

Мога ли да заявя извършване на услуга по телефон или имейл?

 

Услугите, които предлагаме в нашите сервизи могат да бъдат заявени както по телефон, така и по имейл.

 

Каква е цената за доставка на гуми?

 

Цената на доставката е за брой артикул и е както следва:

7 лв с ДДС за брой - за леки, бусови и 4х4 гуми

15 лв с ДДС за брой - за тежки гуми

 

Какъв е срокът на доставка?

 

Срокът на доставка е стандартен - един работен ден. Изключения има в случаите, в които населеното място е с график на доставките. Тогава сроковете на доставка са в зависимост от графика на куриерската компания, която обслужва района.

 

Предлагате ли гуми на изплащане?

 

При нас ще откриетеразнообразна гама гуми на изплащане.
 

По какъв начин мога да заплатя своята поръчка?

 • Наложен платеж (при доставка от куриер)
 • Банков превод: IBAN: BG81UNCR70001509058749; BIC: UNCRBGSF; Банка: Уникредит Булбанк
 • Електронен превод (дебитна, кредитна карта, EasyPay или ePay)
 • Чрез TBI Bank и UniCredit Bulbank (при покупка на гуми на лизинг)

 

Какъв DOT са гумите?

 

DOT все още не се завежда в единна система поради, което не можем да се ангажираме с точен отговор. За да сме сигурни, че ви предлагаме гуми с малък DOT ние извършваме чести доставки на гуми, които съхраняваме при подходящите условия.

Проверяваме и наличностите си и ако открием гуми с DOT над 3 години ги предлагаме на промоционални цени.

 

Издръжливи ли са Nokian гумите?

 

Гумите, предлагани от Nokian се отличават с високо качество и предлагат превъзходно сцепление, изключителна издръжливост и увеличен експлоатационен живот.

 

Как да изберем подходящ модел гуми от марката?

 

Изборът на точния модел гуми от тази марка зависи както от личните ви предпочитания, така и от препоръките на прозводителя на модела и марката на вашия автомобил.

 

Как да ги поддържаме и съхраняваме?

 

Поддръжката включва проверка на общото състояние на гумите и проверка и поддържане на налягането. Съхранението на неизползвания комплект гуми е добре да бъде в помещения с постоянна темпетатура.

На изплащане
Payments
Плащане
Leasing