Запиши час
Diana Tirestore
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.
Сортиране
Показване

Гуми Falken на топ цени от Центрове за гуми Диана

Falken е марка, която съчетава японска технология, немско качество и американски стил и предлага на своите клиенти гуми с отлично съотношение между цена и качество.

 

Гумите, произведени от компанията се отличават с изключително висока производителност, отлично качество, дълготрайност и стабилност на пътя при развиване на високи скорости.

 

Гуми Falken - история на компанията

 

Falken Tire е японска компания, създадена през 1983 година като подразделение на многонационалната Sumitomo Rubber Industries. Компанията е създадена, за да популяризира най-добрите гуми на Sumitomo, известни днес като UHP (Ultra High Performance).

 

Изцяло насочена към моторните спортове, през 1993 година компанията разработва от първите гуми Falken за автомобилни състезания, а през 1999 - а прави своя дебют на 24 - часовото състезание на пистата в Nürburgring.

 

По време на състезанието представя своята най-нова гума FK451, която моментално е одобрена и от състезатели, и от обикновени потребители.

 

Днес Фалкен е една от най-популярните марки гуми в света и заема четвърта позиция по продажба на високопроизводителни гуми.

 

През годините компанията разширява дейността си и днес предлага пълната гама от гуми за леки и тежкотоварни автомобили, за  пикали, гуми за джипове и за моторни спортове.

 

Всички фабрики на Falken гуми са сертифицирани по ISO 9001, 16949 и отговарят на екологичните стандарти ISO 14001. 

 

Разработени и тествани в най-трудните състезания в света като Formula Drift, ADAC 24 Hours of Nürburgring, King of the Hammers 13, американските серии на Льо Ман и много други, гумите Фалкен осигуряват максимален комфорт при шофиране.

 

Сред най-продаваните модели гуми на японския производител са:

 • Falken Azenis FK510;
 • Falken Azenis FK520;
 • Falken Ziex ZE310 Ecorun;
 • Falken FK07E;
 • Falken ze914b;
 • FK451;
 • FK 452;
 • Ziex ZE - 912;
 • Espia EPZ;
 • Landair AT T 11024
 • Falken Eurowinter  и други.

 

Гуми Falken са резултат от внимателно техническо проучване, оптимизирани каучукови смеси, въвеждане на най-модерни технологии и много сериозни тестове на пистата, преди да бъдат пуснати в продажба.

Falken

Видове гуми Falken - характеристики и предимства

 

Falken предлага широка гама от гуми, подходящи както за всеки тип превозно средство, така и за всеки сезон (летни, зимни и всесезонни гуми).

 

Характеристиките, които отличават Фалкен от останалите марки гуми за автомобили са:

 • Спортен дизайн, базиран на опита в спортните състезания през годините;
 • Комфорт и стабилност при шофиране;
 • Отлично сцепление на суха и мокра настилка;
 • Намалено съпротивление при търкаляне и икономия на гориво;
 • Отлично съотношение между цена и качество.

 

Летни гуми Falken

 

Продуктите за летния сезон на японския производител са проектирани с фокус върху отличното сцепление и контрол на управлението на суха и мокра настилка при високи летни температури.

 

Моделите летни гуми Falken са с усъвършенствани функции, които осигуряват високо ниво на производителност при мокри условия. Те разполагат с протектор с отлична дренажна система, която ефективно и бързо отстранява водата от контактната точка на гумата и предпазва от аквапланинг.

 

Много от новите модели летни гуми  разполагат с технология  ACP (адаптивно постоянно налягане) за равномерно разпределение на налягането в контактната точка на гумата, което гарантира подобрена спирачна ефективност и стабилност на траекторията на динамиката при шофиране.

 

Всички модели са с оптимизирана каучукова смес с вградена технология Advanced 4D Nano Design, която осигурява оптимален пробег и ефективност, както и превъзходни характеристики при возене.

 

И последно, но не и по значение, летните Фалкен са със спортен и атрактивен дизайн, който подчертава характера на автомобила. 

 

Популярни модели и размери летни гуми Фалкен:

 • AZENIS FK510;
 •  ZIEX ZE310 ECORUN;
 • Sincera Sn832 Ecorun (195 65 r15 91t, 165 70 r13 79t,155 65 r14 75t).

 

 

Зимни гуми Falken

 

Зимните модели на Фалкен  са разработени с грижа за безопасността на водача при шофиране при тежки зимни условия. Изработват се от каучукова смес с високо съдържание на силиций и 4D нано компост за постигане на изключително добро сцепление на сняг, лед и мокри повърхности.

 

Всички зимни модели на бранда са с протектор с оптимизирани канали за ефективно отвеждане на водата извън контактната точка на гумата и разполагат с по-твърди микро оптимизирани блокове на протектора за гарантиране на по-къс спирачен път и отлична стабилност при шофиране по заснежени пътища.

 

В допълнение, шарките на протектора на новите модели гуми като Falken Eurowinter са с подобрени полимерни съединения и разполагат с технологии като „Miura-Ori“ 3D (технология за ламели), които осигуряват както по-добро захващане на пътя, така и минимални нива на шум по време на шофиране.

 

Популярни модели и размери зимни гуми Фалкен:

 

 •  Falken Eurowinter HS01;
 •  Falken Eurowinter HS01SUV;
 • HS449 и HS449 RUNFLAT
 • Falken EUROWINTER HS02 (165 70 r14, 175 65 r14, 185 65 r15, 195 50 r15) и други.

 

Всесезонни гуми Falken

 

Всесезонните гуми на Falken комбинират предимствата на летните и зимните гуми.  Отличават се с технологични подобрения в смесите от гума и дизайна на протектора и осигуряват отлично сцепление, устойчивост и комфорт през цялата година. Отличен избор са за региони с умерен климат, в който зимите не са твърде сурови.

 

Популярни модели и размери всесезонни гуми Falken:

 • Falken Euro All Season AS210;
 • FALKEN AS200 и други.

Falken

Ценови диапазон

 

Цената на гумите, които предлагаме се влияе както от типа автомобилна гума, така и сезонността и не са последно място от вида на превозното средство, за което се закупува.

 

Ако проявявате интерес към покупка на комплект летни, всесезонни или зимни гуми Falken, можете да се обърнете към Центрове за гуми Диана или към нашия онлайн магазин.

 

При запитване от ваша страна, нашите консултанти ще ви предоставят ценоразпис на моделите гуми на японския производител, които предлагаме.

 

Защо да изберете гуми Falken от Центрове за гуми Диана?

 

Ние сме водещ доставчик на автомобилни гуми за страната и можем да ви предложим  широка гама от модели и размери от популярни марки, включително и от Фалкен.

 

Гумите, които предлагаме са с изключително високо качество, малък ДОТ, голяма дълготрайност и с отлично съотношение между цена и качество.

 

При нас ще откриете както гуми летни, зимни и всесезонни гуми от премиум, среден и висок клас, така и модели и размери гуми за всякакви превозни средства.


Доверявайки ни се, можете да сте напълно спокойни, че купувате гуми с гарантирано качество на възможно най-достъпната цена, които ще бъдат при вас в срок от няколко дни от датата на покупката.

На изплащане
Payments
Плащане
Leasing