Запиши час
Diana Tirestore
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.
Сортиране
Показване

Гуми Semperit

Гумите Semperit са популярни сред собствениците на леки, лекотоварни автомобили и джипове заради високата си надеждност, отличните си характеристики и достъпните си цени.

 

Гуми Семперит - история на компанията

 

Историята на Семперит гуми започва през далечната 1850 година във Вимпасинг, Австрия. През тази година компанията отваря врати и на практика става първата фабрика в Европа, която произвежда каучукови изделия. 

 

През първите години, поради много малкия брой автомобили, фабриката произвежда различни изделия за бита от каучук. Всичко се променя с настъпването на новия век, когато Semperit разширява дейността си и започва производство на автомобилни гуми.

 

През 1906 година австрийската компания, чието име на латински означава “винаги върви” се реорганизира и насочва дейността си основно в проектирането, разработването и производството на гуми за автомобили.

 

През 1927 година пазара излизат първите пневматични гуми Семперит за камиони, а през 1936 година първите зимни гуми Goliath, които са не само първите зимни гуми Семперит, но и едни от първите зимни, които са произведени в Европа.

 

По време на Втората световна война, Австрия е анексирана към Германия и всички производствени процеси на компанията се контролират от германски производители. 

 

След ВСВ голяма част от машините за производство на гуми на австрийския производител са демонтирани и плячкосани от Червената армия и се налага да започне буквално от нулата.

 

За щастие от Semperit бързо се съвземат и през 1956 година включват в производството си модерните по това време безкамерни гуми с бяла странична стена.

 

През следващите години от компанията включват нови технологии в производството си и от 1976 година започват да предлагат радиални гуми.

 

През 1984 година, след решение на управителния съвет за преструктуриране, подразделението Semperit Reifen AG се отделя от дружеството Semperit AG, а година по-късно, през 1985 година германският концерн Continental AG става собственик на компанията.

 

Приобщаването на австрийския производител към семейството на Continental AG дава нов тласък на разработките и производството на гуми, и днес моделите и сериите гуми, предлагани на Semperit са все по-търсени не само в Европа, но и по света.

 

Видове гуми Семперит - характеристики и предимства

 

Semperit произвежда разнообразие от гуми, покриващи и най-взискателните нужди на потребителите. 

 

Някои от основните видове гуми, които от австрийската компания предлага, включват:

 

Летни гуми: Сред основните характеристики на летни гуми Semperit са, че въпреки, че са създадени да се движат по суха настилка се справят отлично и на мокро.

 

Високата им производителност на мокро се дължи на специалните канали на протектора, които позволяват отлично отстраняване на водата от контактната точка на гумата. Освен това летните гуми на бранда са износоустойчиви, осигуряват комфорт при шофиране и не на последно място - предлагат се на достъпна цена.

 

Зимни гуми: Зимните гуми Семперит са разработени за оптимална производителност при ниски температури и зимни условия. Специфичният дизайн и гуменият състав на зимните гуми Semperit ги правят подходящи за заснежени и заледени пътища. 

 

Сред основните характеристики на зимните модели на бранда като гуми Semperit Speed grip 2, Semperit Winter D2+ и други са уникалния дизайн на протектора им, който позволява лесното отичане на водата.

 

Други особености на зимните гуми са, че предлагат доста добра икономия на гориво, комфорт при шофиране, отлично сцепление с пътната настилка, сигурност и безопасност.

 

Всесезонни гуми: Сериите и моделите всесезонни гуми на марката предоставят балансирана производителност през цялата година, обединявайки характеристиките на летните и зимните гуми. 

 

Ако трябва да споменем някой от отличителните им особености, то това би била способността на тези гуми да предложат намален разход на гориво, дълъг пробег и ниски нива на шум.

 

Ценови диапазон

 

Семперит гуми са в средния ценови клас, като цената им зависи от редица фактори като тип, сезонност на гумата и вид превозно средство, за което са предназначени.

 

Ако ви предстои покупка на летни, всесезонни или Семперит зимни гуми и държите на високото качество и достъпната цена, можете да се свържете с консултантите на Центрове за гуми Диана.

 

Те ще ви информират както за предлаганите нашите центрове и в онлайн магазина ни модели и размери гуми на австрийската марка Семперит, така и за ценовия диапазон, в който ги предлагаме.

 

Защо да изберете Semperit гуми?

 

Гумите Semperit са известни със своя иновативен и функционален дизайн, който подобрява управлението, сцеплението и стабилността на пътя. 

 

При разработването и производството на гумите австрийския производител интегрира напреднали технологии за подобряване на сцеплението, намаляване на разхода на гориво и дълготрайността и износоустойчивостта на гумите. 

 

Казано иначе, гумите Semperit представляват съчетание от качество, иновация и безопасност, което ги прави предпочитани от шофьорите, търсещи надеждни и ефективни гуми за своите превозни средства.

 

Защо да изберете гуми Семперит от Центрове за гуми Диана?

 

Като водещ доставчик на гуми за всякакви превозни средства за България, ние можем да ви предложим серията и модела гуми Semperit на достъпна цена. Насреща сме и ако търсите повече информация, преди да финализирате покупката или имате въпроси относно наличността на артикула.

 

Избирайки вашите летни, всесезонни или зимни Семперит от Гуми Диана, ние ви гарантираме както достъпна цена и високо качество на продукта, така и бърза доставка до адрес.
 

На изплащане
Payments
Плащане
Leasing