Запиши час
Diana Tirestore
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.
Сортиране
Показване

Гуми Dayton

WINTER 88T
101.47 лв.
Налични: 1
Лизинг с TBI Лизинг

Dayton е американска компания за производство на гуми с повече от 100 години история. От 1988 година е част от голямото семейство на японския концерн Bridgestone.
 

Dayton Manufacturing Company е основана през 1905 година в Хамилтън, американския щат Охайо. Основателят на фабриката е Джон С. Хувен, бивш военен и производител на селскостопанска техника. Първоначалната идея на Хувен била компанията му да се занимава с производство на маркучи, гумени уплътнения и компоненти от каучук за машини.
 

Дейността на фабриката се променя през 1908 година, когато Хувен наема младия предприемач и изобретател Джон МакМилан. Под ръководството на МакМилън малката фабрика от Охайо ориентира производството си към автомобилните гуми и резултатите не закъсняват.
 

Първата серия гуми с марката Dayton, които се появяват на американския пазар през 1913 година се отличават с много високо качество, сигурност и производителност. 
 

През годините  Dayton разширяват продуктовата си гама и предлагат както автомобилни гуми, така и гуми за селскостопанска техника и лекотоварни гуми с отлично качество. Компанията е и сред първите, които пускат на пазара безкамерни гуми и гуми с ниско налягане.
 

През 1960 година Dayton променя корпоративното си име на DAYCO Corporation и основава Davue Storage Company. За съжаление това е периодът, в който приходите на компанията драстично намаляват, пазарът напроизведените гуми се свива и от бранда търсят начин да се справят успешно с кризата. 
 

Спасението идва на следващата година, когато Dayton е продадена на втория по големина производител на гуми за Северна Америка - Firestone
 

След покупката компанията е реорганизирана в четири различни подразделения :

 1. за производство на механична гума 
 2. за автомобилни гуми 
 3. за продукти от пяна 
 4. за производство на химически и пластмасови изделия
 

От 1988 година Dayton, заедно с цялата група на Firestone стават част от японския производител на гуми Bridgestone.
 

След приобщаването на Bridgestone, гумите Dayton отново са във възход. Използвайки производствените мощности, ноу - хау и разработките на японския производител,марката разширява пазарите си, предлагайки гуми с отлично качествона много достъпни цени.
 

Днес гумите с марката Dayton са търсени по цял свят, тъй като предлагат балансирани и надеждни характеристики при широк спектър на пътни условия. Всички модели на бранда са проектирани да гарантират максимална защита и безопасност без значение от пътната настилка. 
 

От Dayton проектират автомобилни и SUV гуми с конкретни цели, поради което всеки модел и серия гуми са с различен модел на протектора, който да отговаря за конкретно приложение.
 

Голяма част от продуктовата гама на Dayton към момента се произвежда в производствените предприятия на Bridgestone в Полша. Производителите се гордеят, че могат дапредложат на потребителите надеждни, екологични и напълно безопасни гуми на много достъпни цени.

 

Често задавани въпроси

 

Какви продукти и услуги предлагате?

В нашите Центрове за гуми откриете както гуми за всички видове превозни средства, така и голям брой сервизни и други услуги. 

Някой от най-търсените услуги, които предлагаме са: 

 • Регенерат за тежки гуми по технология на Kraiburg и Bridgestone
 • Хотел за гуми
 • Диагностициране и зареждане на климатици
 • Машинно изправяне на джанти 
 • Вулканизация и лепене на гуми
 • Пренарязване протектора на товарните автомобили
 • Смяна и баланс на гуми
 • Реглаж на преден и заден мост на автомобили (леки и товарни)
 • Продажба на нови стоманени и алуминиеви джанти
 • Гуми на изплащане
 • Застраховка на гуми
 • Смяна на масла и филтри
 • Мобилен сервиз за гуми
 • Продажба на автокозметика и много други

 

В какъв ценови диапазон?

В магазините ни в цялата страна ще откриете гуми от бюджетен, среден и висок клас. 

 

Мога ли да заявя извършване на услуга по телефон или имейл?

Можете да заявите всяка една от предлаганите от нас услуги както по телефон, така и по имейл. 

 

Каква е цената за доставка на гуми?


ЦЕНА НА ДОСТАВКА:
Леки, Бусови и Джипови (4х4) : 7.00 лв. на бр. гума с ДДС
Тежки гуми: 33.00 лв. на бр. гума с ДДС
 

Какъв е срокът на доставка?

Срокът, в който се доставят гумите е един работен ден. Ако населеното място е със специален график на доставките, тогава гумите се доставят според графика на куриерската компания. 

 

Предлагате ли гуми на изплащане?

От Центрове за гуми Диана предлагаме гуми на изплащане.

 

По какъв начин мога да заплатя своята поръчка?

Покупката си можете да заплатите по следните начини:

 • Наложен платеж 
 • Банков превод: IBAN: BG81UNCR70001509058749; BIC: UNCRBGSF; Банка: Уникредит Булбанк
 • С дебитна, кредитна карта, EasyPay или ePay
 • Чрез TBI Bank и UniCredit Bulbank (при покупка на лизинг)

 

Какъв DOT са гумите?

Тъй като DOT все още не се завежда в единна система не можем да се ангажираме с точен отговор. За да сме сигурни, че ви предлагаме гуми с малък DOT ние извършваме чести доставки и съхраняваме гумите при подходящи условия.

Проверяваме и складовите си наличности и ако установим, че има гуми с DOT над 3 години ги предлагаме с намаление. Ще ги разпознаете по червените етикети с надпис: “В акция”.

Издръжливи ли са Dayton гумите?

Моделите и сериите гуми с марката Dayton гарантират доста добра издръжливост и контрол на управлението. Продуктите на марката са с добро качество и се предлагат на достъпни цени.

Как да изберем подходящ модел гуми от марката?

За да изберете точния моде гуми от марката трябва да се се съобразите дали размерът на модела е подходящ за вашата марка и модел автомобил.

Как да ги поддържаме и съхраняваме?

Гумите Cooper tires изискват стандартна поддръжка, която включва проверка и регулиране на налягането и проверка на общото състояние на гумите. За съхранението им се препоръчва да се използва или хотел за гуми, или помещение, което може да предостави подходящите условия.
 

На изплащане
Payments
Плащане
Leasing