Запиши час
Diana Tirestore
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.
Сортиране
Показване

Гуми Kama

Руската компания Kama Tires е специализирана в производството на гуми за леки, търговски и тежкотоварни автомобили, а продуктите ѝ са признати като надеждни, производителни, безопасни и дълготрайни.
 

Kama има богата и много интересна история, която започва през далечната 1971 година. Тогава министърът на СССР на нефтопреработката и нефтопроизводството Федоров подписва заповед за създаване на самостоятелно предприятие с името “Нижнекамский завод за гуми". 
 

Само две години по-късно от завода излизат първите автомобилни камерни гуми за Жигули. През 1973 година, в близост до първия завод е даден старт на строежа на втори завод за гуми за руските автомобили ВАЗ и КАМАЗ. 
 

Заводът е построен за 5 години, а само две години след като първата серия гуми слизат от производствената линия, от Нижнекамският завод вече предлагат над 7 модела автомобилни, селскостопански и тежки гуми. През 1977 година предприятието променя името си на Производствено сдружение Нижнекамскшина.
 

По време на Перестройката в Русия заводът за гуми в Нижнекамск е преобразуван в отворено акционерно дружество. Това е времето, в което предприятието модернизира производствените си мощности, което му позволява да разшири продуктовата си гама и да предлага гуми с подобрени характеристики.
 

На 15.01.1997 година Комитетът по патенти на Руската федерация издава сертификат за търговската марка Kama. Три години по-късно се създава Търговска къща “Кама”, която развива и увеличава продажбите, а през 2002 година се създава ново управляващо дружество “Татнефт - Нефтехим”. 
 

През 2004 година в Нижнекамският завод стартира нова продуктова линия, базирана на технологията на италианския производител на гуми Pirelli. Новите гуми се наричат KAMA EURO и отговарят на всички европейски стандарти за качество. 
 

Продуктите на Кама са търсени, тъй като предлагат много добра комбинация между ниски цени и отлично качество. Полимерите, използвани в зимната смес на гумите са в състояние да издържат на изключително ниски температури, а лятната каучукова смес, от която се произвеждат летните гуми Кама издържа на екстремни летни температури. 
 

Освен с високото качество на каучуковите смеси, гумите на руския бранд се отличават с отлично управление, висока безопасност, комфорт и достъпни цени. 
 

През годините руската марка е удостоявана многократно с различни отличия за качество, а водещи производители като Fiat, Volkswagen, Skoda, Ford и оборудват автомобилите си с гумите на Кама.
 

Днес една трета от гумите, произведени в Русия се произвеждат в заводите на Кама. Компания произвежда повече от 140 варианта гуми, а обемът на производството ѝ надвишава 13 милиона бройки гуми годишно, които се изнасят в над 30 страни в Европа, Азия и Латинска Америка.

 

Често задавани въпроси

 

Какви продукти и услуги предлагате?

При нас ще откриете както голямо многообразие от гумиза всички видове превозни средства, така и доста голям брой сервизни и други услуги. 

Някой от популярните услуги, които предлагаме са: 

 • Диагностициране и зареждане на климатици
 • Вулканизация и лепене на гуми
 • Хотел за гуми
 • Машинно изправяне на джанти 
 • Смяна и баланс на гуми
 • Реглаж на преден и заден мост на автомобили (леки и товарни)
 • Продажба на нови стоманени и алуминиеви джанти
 • Застраховка на гуми
 • Пренарязване протектора на товарните автомобили
 • Регенерат за тежки гуми по технология на Kraiburg и Bridgestone
 • Смяна на масла и филтри
 • Гуми на изплащане
 • Мобилен сервиз за гуми
 • Продажба на автокозметика и много други

 

В какъв ценови диапазон?

В Центрове за гуми Диана ще откриете както гуми от бюджетен и среден клас, така и гуми от премиум клас. 

 

Мога ли да заявя извършване на услуга по телефон или имейл?

Услугите, които предлагаме могат да бъдат бързо и лесно да бъдат заявени както по телефон, така и по имейл. 

 

Каква е цената за доставка на гуми?

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:
Леки, Бусови и Джипови (4х4) : 7.00 лв. на бр. гума с ДДС
Тежки гуми: 33.00 лв. на бр. гума с ДДС


Доставката извършваме в сътрудничество с куриерските фирми, като Спиди и CVC.

Какъв е срокът на доставка?

Ако населеното място няма график за доставки, срокът, в който се доставят гумите е един работен ден. Ако населеното място е с график на доставките, тогава пратката се доставя според графика на куриерската компания. 

 

Предлагате ли гуми на изплащане?

При нас ще откриете широка гама от гуми, които предлагаме на изплащане. 

 

По какъв начин мога да заплатя своята поръчка?

Артикулите, закупени от нашите магазини могат да бъдат заплатени по няколко начина:

 • При доставката с наложен платеж 
 • С банков превод: IBAN: BG81UNCR70001509058749; BIC: UNCRBGSF; Банка: Уникредит Булбанк
 • С дебитна, кредитна карта, EasyPay или ePay
 • Чрез TBI Bank и UniCredit Bulbank (при покупка на изплащане)

 

Какъв DOT са гумите?

Тъй като DOT все още не се завежда в единна система от Центрове за гуми Диана извършваме чести доставки и съхраняваме гумите, като спазваме всички условия за съхранение.

Проверяваме регулярно и складовите си наличности и ако установим, че разполагаме с гуми с DOT над 3 години ги предлагаме в магазините си с намаление. Ще ги разпознаете по червените етикети с надпис: “В акция”.

Издръжливи ли са Kama гумите?

Руските гуми Kama са с много добро качество и здравина. Освен това се отличават със завидна издръжливост и с много достъпни цени.

Как да изберем подходящ модел гуми от марката?

Разгледайте предлаганите серии и модели гуми от марката се съобразете с условията, в които ще карате, със стила си на шофиране и най-вече дали избрания модел е подходящ размер за вашето превозно средство.

Как да ги поддържаме и съхраняваме?

Добре е да проверявате и регулирането налягането на гумите, когато това се налага. Поддръжайте ги чисти и правете проверки на състоянието им. Съхранявайте ги в помещения, в които няма влага и не влиза пряка слънчева светлина.

На изплащане
Payments
Плащане
Leasing