Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Селскостопански гуми

За въпроси и поръчки:

За Западна България- 0886/200 255
За Централна България- 0887/045 639
За Източна България- 0886/200 240

Гумите играят една от основните роли за вашата земеделска работа. Те осъществяват контакта между почвата, която обработвате и машината. И тъкмо от тях зависят вашата сигурност, комфорт при работа и не на последно място - по-високата производителност на отглежданите култури.
 

Видове селскостопански гуми


На пазара се предлагат три основни вида гуми за земеделска техника.
 

Стандартни


Това са традиционни радиални гуми за трактори и друга селскостопанска техника. Предлагат се в богата гама от размери и модели и са най-често купуваните селскостопански гуми от земеделците. 
Ефективни са при обработването на различни като тип почви, но използването им изисква постоянно регулиране на налягането при преминаване от работа на полето към излизането на пътна настилка и обратно.
 

IF (с повишена гъвкавост) 


Този вид селскостопански гуми са въведени от Michelin в началото на нашия век. Съкращението IF означава “увеличена гъвкавост”. При производството на този тип гуми се прилагат сложни структурни иновации, които позволяват на страничните стени на гумата да се огъват допълнително. 

IF гумите могат да носят 20% повече товар при същото налягане на напомпване като при стандартните селскостопански гуми. Това им позволява да осъществят по-широк контакт със земята, което помага за сцеплението и икономията на гориво. Също така помага да се намалят вредните сили при натиск, които причиняват уплътняване на почвата.
 

VF (с много висока флексабилност)


Селскостопанските гуми, произведени по тази технология са с повишена ефективност до 40% в сравнение със стандартните агро гуми. Гумите с висока флексабилност са способни да носят товар с 40% повече при понижено вътрешно налягане. 
Това им позволява да осъществят по-широк и добър контакт със земята и да намалят уплътняването на почвата. Също като гумите с технология IF и гумите VF осигуряват по-добро сцепление, имат по-малък разход на гориво и са с висок теглови и скоростен индекс.
 

Видове гуми според предназначението


Според предназначението си, условно агро гумите се делят на четири основни категории.


За трактори

Ако най-често земеделските дейности, които извършвате са обработката на почвата като оран и други, то ще са ви нужни тракторни гуми, които да ви осигурят по-висока мощност и по-голяма сила на теглене. Този вид гуми предлагат добро сцепление, имат висок теглови индекс и са с по-широк отпечатък. 
Едно от най-важните неща, което е добре да вземете под внимание при избор на тракторни гуми е качеството на почвата, което обработвате. Защото от това зависи ефективността на гумите. Например, ако почвата е рохкава, стандартните, по-твърди гуми с многоъгълен дизайн на протектора ще се движат по-добре от по-гъвкавите видове. 

И обратно. Ако почвата е по-суха и твърда, многофункционалните IF и VF ще ви предложат по-голяма ефективност.


За пръскачки

Селскостопанските гуми за пръскачки са основно два вида - стандартни и тесни. Първите са по-широки, с по-добър контакт със земята и осигуряват по-добър комфорт, но е възможно, докато извършват дейността си да намачкат част от културите. 

Тесните гуми не са толкова комфортни, но са по-функционални, защото са специално адаптирани да преминават през редовете, без да унищожават реколтата.


За комбайни

За прибирането на реколтата е важно гумите да са с висок теглови индекс и да могат да избягват уплътняването на почвата. Следователно комбайните се нуждаят от високотехнологични гуми като IF или VF. Тези два вида гуми предлагат много добро сцепление, избягват уплътняването на почвата и благодарение на намаленото налягане улесняват управлението.

 

За прикачен инвентар

Най-важното при избора на гуми за прикачен инвентар е максималното тегло, което искате да носят. Затова преди избор на модел е добре да знаете максималната товароносимост на инвентара и да направите бързи изчисления. 

А можете да използвате калкулатора за гуми на страницата на онлайн магазин Диана, за да сте сигурни, че избирате гуми с подходящите параметри.
В Центрове за гуми Диана предлагаме широка гама от селскостопански гуми на достъпни цени

В нашите магазини предлагаме висококачествени агро гуми от популярни брандове като :
 • Michelin 
 • Bridgestone 
 • Trelleborg 
 • Firestone 
 • Mitas 
 • Alliance 
 • Cultor 
 • Taurus 
 • руски гуми и други

При нас ще откриете гуми както във висок, така и в среден и бюджетен клас, което позволява на всеки да избере гуми според собствения си бюджет.

Всички гуми за селскостопански машини, произведени в ЕС или САЩ са с 5 години гаранция при фабрични заводски дефекти и с 2 години гаранция при фабрични заводски дефекти за гуми китайско и руско производство.
 

Често задавани въпроси

 

Какви продукти и услуги предлагате?


Ние можем да ви предложим както пълната гама от автомобилни, мотоциклетни, леко и тежкотоварни, тракторни и други гуми, така и редица услуги. 

Сред услугите, които предлагаме са:
 • Демонтаж, монтаж и баланс на всички видове гуми
 • Регенерат за тежки гуми по технология на Kraiburg и Bridgestone
 • Диагностициране и зареждане на климатици
 • Мобилен сервиз за гуми
 • Реглаж на преден и заден мост на автомобили (леки и товарни)
 • Машинно изправяне на джанти
 • Смяна на масла и филтри
 • Вулканизация и лепене на гуми
 • Застраховка на гуми
 • Гуми на лизинг
 • Продажба на автокозметика
 • Хотел за гуми
 • Пренарязване протектора на товарните автомобили
 • Продажба на нови стоманени и алуминиеви джанти и други
 

В какъв ценови диапазон?


В продуктовия ни каталог ще откриете гуми от бюджетен, среден и висок клас. ​


Мога ли да заявя извършване на услуга по телефон или имейл?
 

Можете да заявите всички услуги, които извършваме както по имейл, така и по телефон.


Каква е цената за доставка на гуми?


От Диана центрове за гуми работим с куриерските компании Спиди, Транспрес и ОК Експрес.

Доставката на закупен от нас артикул е:

 
 • 7.00 лв с ДДС за брой - за леки, бусови и 4х4 гуми 
 • 15.00 лв с ДДС за брой - за тежки гуми
 

Какъв е срокът на доставка?


Един работен ден е стандартният срок на доставка на гумите. В случай, че населеното място е с график на доставки, гумите ще ви бъдат доставени според графика за доставки на куриерската фирма. 
 

Предлагате ли гуми на изплащане?


От магазини Диана предлагаме автомобилни гуми на изплащане.


По какъв начин мога да заплатя своята поръчка?

Разплащателните методи, с които работим са:
 • Наложен платеж 
 • Банков превод: IBAN:BG81UNCR70001509058749; BIC: UNCRBGSF; Банка: Уникредит Булбанк
 • Електронен превод (дебитна, кредитна карта, EasyPay или ePay)
 • При покупка на лизинг - чрез TBI Bank и UniCredit Bulbank

 

Какъв DOT са гумите?


Няма как да ви дадем точна информация, тъй като DOT не се завежда в системата. Затова ние правим чести доставки и съхраняваме гумите в сухи, проветриви и без пряка слънчева светлина складове. 

Извършваме и проверки на складовите си наличности и ако открием гуми с DOT над 3 години ги предлагаме с намаление в нашите магазини.

Ще ги познаете по червените етикети с надпис “Акция”.

 

 

На изплащане
Плащане