Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Полезни съвети

Кога трябва да смените гумите на автомобила си?

Кога трябва да смените гумите на автомобила си?


В случай, че гумите ви са износени до допустимата граница

Препоръчително е редовно да проверявате вашите гуми за износване 


Изображението на гумата показва местоположението на индикаторите за износване, намиращи се във всеки от основните канали на протектора. Тези индикатори представляват малки издутини в основата на каналите на протектора.
Ако повърхността на протектора е на нивото на тези индикатори, дълбочината на протектора най-вероятно е много близо до законовата граница от 1.6 мм. Или под нея!
За зимните гуми е препоръчително минималната  височина на износване на протектора да е 4 мм.ИЗНОСВАНЕТО В ЗАВИСИМОСТ ОТ РЕГУЛИРАНЕТО НА ОКАЧВАНЕТО И НАЛЯГАНЕТО НА ГУМАТА
Изключително важно е да се отбележи, че поведението на автомобила и гумата в частност зависят не само от нейния състав, конструкция и повърхност, но и от кинематиката на окачването на автомобила на който е монтирана. Има спортни гуми, които са проектирани за специфичен модел и няма да бъдат перфектни като поведение при други автомобили. Дори и в обикновенните автомобили регулировката на окачването е от съществена важност както за поведението и на гумата, така и за нейното износване – неправилно регулирани сходимост на предния мост или вертикален ъгъл на наклона могат да доведат до износване на вътрешната или външната страна на гумата. Стойностана налягането обикновено може да се открие при отворена врата от вътрешната страна на колонката до водача.
На изплащане
Плащане