Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Hankook

Hankook Tire е един от водещите производители на радиални гуми в света. Южнокорейският бранд произвежда над 104 милиона гуми за леки автомобили, транспортни превозни средства, SUV, мотори и други превозни средства годишно.

Компанията се ражда през 1941 година в Сеул под името Chosun Tire Industrial Co. LTD. Като първата южнокорейска компания за производство на автомобилни гуми,  през първите две десетилетия Chosun Tire изпитва известни затруднения, заради липсата на оборудване, производствени бази и достатъчно обучен персонал. 

Постепенно обаче всичко си идва на мястото и бранда започва стремглаво да се развива и да се налага на корейския пазар.

1962 година е паметна за Chosun Tire, тъй като тогава гумите принадлежащи на марката Chosun за пръв път “излизат” от Южна Корея и започват да се налагат на азиатския пазар.

Шест години по-късно, през 1968 година Chosun Tire дебютира на Корейската фондова борса и променя името си на Hankook Tire Manufacturing. С това на практика се поставя началото на възхода на марката и разпространението и популяризирането на гумите Hankook по света.

През 2001 година южнокорейският производител разкрива голям дистрибуторски център в Ротердам, Нидерландия, което му отваря пътя към Европа. 

За кратко време автомобилните гуми с марката  Hankook намират почитатели в цяла Европа, а компанията разкрива дистрибуторски клонове в Германия, Великобритания, Русия, Турция, Швеция, Полша, Франция, Италия и Испания.

От компанията вярват, че пътят към прогреса минава през непрекъснатите тестове, разработки и въвеждането на иновации, затова инвестират около 5% от печалбите си в изследователски центрове. От бранда разполагат с 5 лаборатории по света, които работят в посока разработване и въвеждане в експлоатация на авангарди, високопроизводителни, дълготрайни и безопасни гуми.

От Hankook изключително много се гордеят с философията си на Kontrol Technology, при която при разработването на всеки един нов проект задълбочено се анализират потребителските нужди и се извличат полезни данни, за да се разработят гуми, които да задоволят нуждите на водачите.

Сред основните предимства на  гумите Hankook са:
 
  • Производителност - Южнокорейският производител въвежда иновативни технологии при разработката на продуктите си, които не само подобряват производителността, но и увеличават стабилността при шофиране при всякакви пътни условия.
 
  • Безопасност - Технологиите за безопасност, които присъстват в гумите на бранда гарантират целостта на гумата дори и при екстремни условия.
 
  • Комфорт - Продуктите на Hankook са с ниски нива на шум и намаляват вибрациите, което ги прави изключително комфортни както за шофиране в градска среда, така и в извънградска среда.
 
  • Екологичност - От компанията много държат на опазването на околната среда, затова разработват зелени технологии, които минимизират въздействието върху околната среда, намаляват разхода на гориво и  увеличават дълготрайността на гумите.

Днес Hankook, което на корейски означава простичко “Южна Корея” е на седмо място в световната класация на производителите на гуми. Продуктите на компанията се разпространяват в над 180 страни по света и се произвеждат в заводи в Южна Корея, САЩ, Китай, Унгария, Индонезия и други.

 

Често задавани въпроси

Издръжливи ли са Hankook гумите?

Hankook предлага гуми с висока издръжливост, дълъг живот и отлично качество. Моделите гуми, прелагани от производителя са с добро съотношение цена - качество и осигуряват добро сцепление с пътните настилки.
 

Как да изберем подходящ модел гуми от марката?

Преди да направите покупка се уверете, че размерът на гумите, които искате за закупите отговаря на размера, който производителя на вашия автомобил е препоръчал.

Как да ги поддържаме и съхраняваме?

Поддръжката на гумите от тази марка е стандартна за всички марки гуми и включва визуална проверка и поддържане на налягането. Силно препоръчително е съхранението на гумите да е при подходящи условия или в хотел за гуми.

На изплащане
Плащане