Запиши час
Diana Tirestore
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Зимни гуми или всесезонни гуми през зимата?

Зимни гуми или всесезонни гуми през зимата?


10.08.2022 г.
Разбира се, по темата има всякакви мнения, тъй като всяко нещо има както своите предимства, така и недостатъци.
Именно това прави изборът изключително труден. Затова ние от Гуми Диана сме тук, за да ви споделим всичко, което знаем относно зимни и всесезонни гуми и да ви помогнем да решите за себе си кой е най-подходящият избор за вашия автомобил.
 


Предимствата на всесезонните гуми и в какви зимни условия са подходящи?


Името на всесезонните гуми издава тяхното предназначение. Тоест,  те могат да бъдат използвани както като зимни, така и пълноценно да изпълняват ролята на летните гуми.
Те се произвеждат така, че да осигурят възможно най-добро представяне на превозното ви средство, без значение от специфичните метеорологични условия.

Сместа, от която са произведени, ги превръща в чудесна комбинация от летни и зимни гуми. Причината, поради която шофьорите най-често избират да се сдобият с всесезонни гуми, е, че не се налага да губят време, нито пък да харчат пари за смяна на гумите - по този начин те имат нещо, което върши работа във всякакви условия.

Във времената, в които живеем, намаляването на разходите до минимум е приоритет на всеки човек. Затова и немалко хора се спират именно на решението да закупят всесезонни гуми.
Въпросните гуми се справят задоволително при по-меки зимни условия. Под това се имат предвид не дотам ниски температури и по-леки снеговалежи, които не създават суматоха на пътното платно. Когато нещата изглеждат по този начин, гумите имат достатъчно добро сцепление и биха се преборили със сняг и лед.
Това, което ние бихме могли да ви препоръчаме, е да закупите тези автомобилни гуми, ако се намирате на място, където зимата е мека, а бялата зимна покривка не се задържа за особено дълго време.
По принцип целогодишните гуми не се различават особено като дизайн от летните и/или зимните. Те имат 4S маркировка, която дава информация, че могат да бъдат използвани през четирите годишни сезона.
Освен това, те може да имат символ M+S (което идва от английските думи за кал и сняг) и означава, че са подходящи за зимни условия.

В случай, че съответните гуми имат по-изразен зимен компонент, те разполагат и с three-peak mountain snowflake символ, който представлява планина с три върха и снежинка.


Предимствата на зимните гуми пред всесезонните и в кои условия са по-добри?


Зимните гуми, съвсем очаквано, са предназначени за по-тежки климатични условия. Без никакво съмнение е, че те са много по-безопасен и препоръчителен вариант, ако ви се налага да използвате превозното си средство през студените месеци.

Времето навън понякога може да бъде коварно, а комбинацията от зимни и летни гуми невинаги е готова да се справи с него. За да се чувствате сигурни през зимата, със сигурност е по-правилно да вложите част от финансите си за зимни гуми, тъй като пестенето в случая може да изиграе лоша шега, а понякога дори може да бъде фатално.

Това, което прави зимните гуми много по-подходящ избор за студените месеци, е, че разполагат с ламели в протектора, които гарантират на шофьорите максимално сцепление, когато пътното платно е заснежено, ледено и хлъзгаво.

Без значение колко сурови са зимните условия навън, то вие можете да бъдете сигурни, че със зимните гуми вие ще бъдете в безопасност, докато шофирате. Разбира се, ако управлявате вашето превозно средство разумно.
Когато сте на път, това да се чувствате сигурни е най-важното нещо. Вероятно вече се подразбира, че въпросът зимни гуми или всесезонни гуми през зимата е излишен, ако се намирате на място, където зимата е наистина сурова, продължителна и тежка.

Ако пък сте някъде, където студът отминава неусетно, то е във вашите ръце да решите зимни или всесезонни гуми бихте желали за вашия автомобил.

Това, което ние бихме посъветвали вас, нашите клиенти, е да бъдете наистина внимателни и да избирате своите гуми умно. Всесезонните гуми са по-бюджетния вариант, но не разполагат с ламелите и специфичните шарки на протектора, които зимните гуми имат.
Това обещава стабилност и контрол на возилото при заснежени и заледени условия, което е от изключителна важност, защото може да спаси животи.


Зимни гуми или всесезонни гуми през зимата?
 

Какви видове зимни и всесезонни гуми се предлагат в Гуми Диана?


Ние от Гуми Диана сме вече познат и утвърден търговец на гуми в България. При нас можете да откриете богат избор както от зимни, така и от всесезонни гуми.
Можем да ви уверим, че те ще отговарят на изискванията дори на най-взискателните шофьори сред вас. Разгледайте сайта ни и открийте тези гуми, които пасват най-много на автомобила ви, както и на климатичните условия през зимата.
В нашите магазини (онлайн и физически) можете да откриете зимни гуми от водещи марки, които гарантират високо качество.

Сред тях са следните марки:
 
 • Bridgestone;
 • Continental;
 • Dunlop;
 • Michelin;
 • Pirelli;
 • VREDESTEIN;
 • Uniroyal;
 • Toyo;
 • Kumho;
 • Nexen;
 • Goodyear;
 • Firestone и много други.
При нас можете да намерите и огромно разнообразие от модели и размери всесезонни гуми.
Някой от брандовете всесезонни гуми, които бихте открили при нас са следните:
 •  Michelin;
 • Bridgestone;
 • Goodyear;
 • Continental;
 • Vredestein;
 • Dunlop;
 • Nexen;
 • Kumho;
 • Toyo;
 • Uniroyal
 • Firestone;
 • Fulda;
 • Marshal;
 • Gislaved;
 • Kormoran;
 • Goodride и много други.

Заключение

Това дали ще се спрете на зимни, или всесезонни гуми, зависи от редица фактори, с които е не само препоръчително, а задължително да се съобразите.
Водещото при избора на гуми са климатичните условия на съответното място, на което се намирате. Разбира се, за да може всеки да се чувства спокоен и сигурен, ви предоставяме възможността да откриете продукти, които да отговарят на предпочитанията ви, както и на бюджета, който сте заделили за зимни автомобилни гуми.


Зимни гуми или всесезонни гуми през зимата?

Всесезонните гуми са удобни и практични, могат да бъдат използвани както през зимата, така и през лятото. Както вече споменахме, това предимство е чудесно, ако обаче сте сигурни, че е безопасно.

Ако имате дори най-малкото съмнение, че всесезонните гуми не са подходящи за мястото, на което се намирате, то тогава се насочете към зимните гуми.

При по-сериозни зимни условия, те определено са много по-сигурни, безопасни и надеждни. Зимата нерядко ни изненадва, а привидно мекото време лесно може да се превърне в сериозен проблем.
В никакъв случай не рискувайте, за да пестите - в този случай по-високата сума, която бихте заплатили, е оправдана.


Ако все пак се колебаете как да постъпите и какви гуми да изберете, можете да прочетете мнения на наши клиенти, както и да видите кои са най-предпочитаните гуми от Гуми Диана.

В случай че и това не е достатъчно, можете да се свържете с нас, както и да дойдете на място във физическите ни обекти, за да се консултирате със специалист.

Едно е сигурно - каквито и гуми да изберете, ако ги поддържате правилно и им отделяте нужното внимание, те ще ви дадат сигурността, от която имате нужда, когато сте зад волана. Когато не изпитвате притеснения, шофирането ще ви носи удоволствие, а това е от особена важност.

Какъвто и избор да направите, ако закупите продукт от нашия сайт, ние ви предлагаме 5 години гаранция при фабрични заводски дефекти за модели, които са произведени в ЕС и САЩ, както и 2 години гаранция за дефекти за гуми, които са създадени в Русия или Китай.
 
На изплащане
Payments
Плащане
Leasing