Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Всичко за размера на летните гуми 17 цола

Всичко за размера на летните гуми 17 цола


26.07.2022 г.
За вас, както и за всички останали собственици на автомобили, които искат да се запознаят както с особеностите на летните автомобилни гуми с размер на джантата 17 цола, така и с най-популярните модели и марки 17 -  цолови гуми  подготвихме този кратък, но надяваме се полезен материал.
 

Основни характеристики на летни гуми с размер на джантата от 17 цола

 

Отлично сцепление на мокър път


В сравнение с летните гуми R 18 и 19, летните гуми 17 цола се представят по-добре на мокра настилка и предлагат отлично сцепление и по-къс спирачен път. Според експертите, това се дължи на конструкцията на 17 - цоловите гуми, която позволява повече движение в протектора.
 
Или иначе казано, по време на движение по мокър път каналите на протектора се отварят повече и отвеждат по-бързо водата извън контактната точка на гумата, предпазвайки от аквапланинг и осигурявайки по-добро сцепление, както на прав път, така и при завои.
 

По-голям комфорт


При шофиране по неравен път, летните гуми R 17 предлагат много по-комфортно и плавно возене в сравнение с 18 и 19 - цоловите гуми.
 
За разлика от малко по-големите си “братя”, 17 - цоловите гуми преминават през неравностите по пътната настилка така, че това да не се отрази на комфорта в купето.
 

Подобрен контрол на управлението


Освен по-голям комфорт и по-ниски нива на шум, летните гуми с диаметър  на джантата 17 инча осигуряват динамично управление и по-голям контрол по време на шофиране.

 

Достъпна ценаЗа разлика от моделите с по-голям размер на джантата, 17 - цоловите гуми се предлагат на много по-приемливи и достъпни цени, което позволява на повече собственици на автомобили да се насладят на качествата им.

 

Предпочитани марки и модели летни гуми 17 цола

 

Dunlop SP Sport Maxx RT 2


Летните гуми Sport Maxx RT 2 са наследници на Dunlop SP Sport Maxx RT, които са много популярни както сред собствениците на автомобили, така и сред експертите и специалистите по тестване на гуми.
 
Dunlop SP Sport Maxx RT 2 в сравнение с малко по-старата си версия са :
 
  • много по-стабилни
  • износват се по-бавно
  • предлагат по-голямо сцепление
  • реагират изключително прецизно на движенията на волана
 
Освен това са с ниски нива на шум, предлагат комфортно и тихо возене и се справят отлично както на сухи прави пътища, така и при навлизане в завои.
 
Като конструкция Sport Maxx RT 2 се характеризира с традиционна асиметрична шарка на протектора, която удовлетворява и най-взискателните водачи.
 
Лятната гума разполага с широки ламели в центъра на гумата, които помагат за подобряване представянето ѝ по мокри повърхности.
 
Що се отнася до каучука, вложен в производството ѝ, то той е от клас Premium, което на практика означава, че летните гуми 17 цола Dunlop SP Sport Maxx RT 2 са с много високо качество и гарантират високо ниво на производителност.

 

CONTINENTAL ECOCONTACT 6Лятната гума на марката Continental е подобрена версия на своя предшественник EcoContact 5, който си спечели одобрението на милиони шофьори по света заради безупречното си поведение,  отличен спирачен капацитет при мокри условия и ниското си съпротивление при търкаляне.
 
EcoContact 6 притежават същите характеристики като по-големия си “брат”, но за разлика от него те са още по-усъвършенствани. Така например, при EcoContact 6 съпротивлението при търкаляне е намалено с 15 % и достига наистина забележително ниски нива, а както знаете, това оказва влияние върху разходите на гориво на колата.
 
Освен това  Continental EcoContact 6 гарантират по-висок пробег (с около 20%) в сравнение с предшественика си, което на практика означава, че са по-издръжливи и дълготрайни.
 
Но това, което наистина отличава летните гуми EcoContact 6 е иновативната смес Green Chili 2.0, която се адаптира към асфалта, намалявайки износването, деформацията и натрупването на топлина при шофиране през лятото.

 

Kumho Ecsta PS71Летните гуми на южно корейският производител Kumho Tire Ecsta PS71 са предназначени за собственици на автомобили, които търсят добро представяне и отлично качество на достъпна цена.
 
Ecsta PS71 се отличава с широки канали, които минават по цялата дължина на гумата и отвеждат бързо водата извън контактната точка на гумата при шофиране в мокри условия.
 
Моделът се справя отлично както при шофиране по мокри, така и по сухи настилки, осигурява отлична маневреност и контрол на управлението при високи скорости и не са последно място гарантира плавно и комфортно шофиране и къс спирачен път.
 
Що се отнася до устойчивостта на Ecsta PS71, то благодарение на иновативната смес от диспергируем микросилициев диоксид летния модел 17 цола може да се похвали с голяма устойчивост, без значение дали автомобила се шофира по първокласни асфалтови пътища или по неравни пътни настилки.


 

Uniroyal RainExpert 5RainExpert 5 e летен модел гуми за леки автомобили на Uniroyal, който се отличава с изключително добро представяне при шофиране при обилни валежи.
 
Както и сами знаете, през лятото подобни внезапни и силни валежи са доста чести. Тогава пътните настилки стават изключително хлъзгави, а автомобилите губят както доброто си сцепление, така и не могат да спрат бързо, ако това се наложи.
 
Е, с Uniroyal RainExpert 5 монтирани на колелата на колата подобни рискове дори и при най-тежките метеорологични условия са сведени до минимум.
 
Това се постига както благодарение на оригиналната технология Shark Skin въведена при този летен модел, така и на надеждните ламели Aqua-Twist, които  евакуират водата от контактната точка на гумата и я извеждат бързо навън, предотвратявайки риска от аквапланинг.
 
Към всички плюсове на летните гуми 17 цола Uniroyal RainExpert 5 трябва да прибавим още, че моделът не генерира високи нива на шум, гарантира добро сцепление, предлага много добър комфорт и е с голям пробег.
 
 

MICHELIN PILOT SPORT 5


Приключваме нашата кратка класация с най-новия модел летни гуми на френския производител Michelin.
 
Michelin Pilot Sport 5 бе представен на пазара през пролетта на 2022 - та, но както и сами се досещате, както всеки модел, който тази компания представя и Pilot Sport 5 веднага привлече интереса и на потребители, и на експерти. И има защо.
 Pilot Sport 5 е ултра производителна лятна гума, разработена за подобряване на спортното шофиране на мощни, високопроизводителни автомобили.
 
При производството ѝ френският гигант влага няколко ексклузивни технологии, сред които е технологията Dynamic Response Technology. Тази технология най-общо казано представлява поставяне на армиден слой между основата и протектора, с което се подобрява контрола и управлението при развиване на високи скорости.
 
Dynamic Response Technology също така увеличава устойчивостта на гумата на центростремителните сили, което от своя страна позволява на гумата да поддържа стабилност и пълен контакт с пътната настилка.
 
Нова технология, наречена MaxTouch Construction е използвана и за протектора. Благодарение на нея летните гуми Pilot Sport 5 осигуряват високо ниво на сцепление, тъй като технологията оптимизира разпределението на налягането  в зоната на контакт с пътната настилка.
 
Освен това протекторът е разработен с асиметричен дизайн (Dual Sport), който подобрява сцеплението както върху сухи, така и на мокри повърхности.
 
Не е за подценяване и атрактивният дизайн на страничната стена модела, който впечатлява със стил, естетика и изключителна елегантност.


Представихме както някой от големите предимства на летните гуми 17 цола, така и някой от най-популярните марки и модели гуми, които се предлагат с размер на джантата 17 инча.
 
Ако някой моделите ви е впечатлил, можете да разгледате предложенията, които ще откриете в нашия онлайн магазин или да се свържете с нас, за да отговорим на всички въпроси, които ви вълнуват относно летните модели гуми 17 цола, които предлагаме.  
На изплащане
Плащане