Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Полезни съвети

Тежкотоварни гуми 385/65R 22.5


20.03.2023 г.
Гумите с този размер са предназначени за монтаж на управляващи оси, обхватът им е регионален, а товарният индекс на повечето модели варира между 158 и 164.

При производството им се използват специални формули на каучуковата смес, която гарантира дълъг пробег.

Освен това на 385/65R22.5 гарантират отлично сцепление, ниско ниво на шум и са с подобрено съпротивление при търкаляне за намаляване на разхода на гориво.
 

Основни характеристики на размер гуми 385/65R22.5

 
Това е един от най-популярните и търсени размери тежкотоварни гуми, който е разработен и проектиран специално за камиони и ремаркета.

Популярността си този размер дължи основно на своите характеристики:
 
 • 385 ширина - Тази ширина осигурява на гумите отлична стабилност, което е от голяма важност при завой, а камионът е пълен с товар.
 
 • 65 височина -  Профилът на гумата е среден, което позволява безпроблемно и комфортно шофиране както по асфалт, така и по чакъл, пясък или през полето.
 
 • Радиален дизайн - Радиалният дизайн осигурява висока устойчивост на гумите срещу механични повреди.
 
 • Вътрешен диаметър на джантата от 22,5 инча - Този диаметър предлага по-добро ускорение и спирачна ефективност, по-голям комфорт и по-добро поведение на камиона при движение.


Как да изберете перфектните гуми за камиони?

За да откриете правилните тежкотоварни  гуми е добре да вземете под внимание няколко аспекта.

Правилен размер на гумите

Точно както при избор на автомобилни гуми, и при тежкотоварните най-важното, с което трябва да се съобразите е размерът.

В този ред на мисли, преди покупката е добре да обърнете внимание на размера на гумите, с които сте в момента. Ще го откриете отпечатан на страничната стена на гумите или в ръководството на превозното средство.

Не забравяйте да обърнете внимание и на коефициента за скорост и натоварване.

Оси на монтаж

Както и сами знаете, камионите имат както управляващи, така и задвижващи оси и оси за ремарке. И си има законови правила кои гуми могат да се монтират на всяка една от тези оси.

Поради това е добре преди покупката да се уверите, че купувате тежкотоварни гуми точно за осите, за които са ви необходими.

Премиум, среден или бюджетен клас

Тук всичко зависи както от предпочитанията ви, така и от бюджета, с който разполагате.

На пазара се предлага голямо разнообразие от тежкотоварни гуми с размер 385/65r22.5 както от премиум и среден, така и от бюджетен клас.
 

Какви марки предлагаме с този размер от онлайн магазин Диана?

Като един от водещите магазини за гуми в страната, ние работим само с утвърдени производители.

При нас ще откриете тежкотоварни гуми с размер 385/65r22.5 от всички класове и от марки като:
 
 • Bison;
 • Dayton;
 • Goodride;
 • Linglong;
 • Triangle;
 • Westlake;
 • Apollo;
 • Firestone;
 • Kumho;
 • Uniroyal;
 • Bridgestone и други.

За кой сезон са подходящи?

 

Моделите тежкотоварни гуми, които предлагаме, без значение от марката са подходящи за употреба през всеки един сезон. Или казано иначе, успешно се справят и като всесезонни гуми.

Почти всички модели имат маркировка  3PMSF и M+S, което ги прави подходящи за използване дори в по-сурови зимни условия.

 

В какъв ценови диапазон предлагаме тежкотоварните гуми?

 
Точният ценови диапазон е трудно да се определи, тъй като цената зависи както от производителя, марката и модела, така и от класа на гумата.

Търсите си качествени, надеждни и издръжливи гуми за вашия камион или ремарке?

Разгледайте нашите предложения за тежкотоварни гуми с размер 385/65r25.5 и ще откриете модела и марката, които ще задоволят изискванията ви.

А ние от своя страна ви гарантираме, че при покупка ще извършим доставката на гумите изключително бързо и до прага на вашата врата.
 
На изплащане
Плащане