Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Полезни съвети

ТЕХНОЛОГИЯТА RUN FLAT


13.04.2019 г.ТЕХНОЛОГИЯТА RUN FLAT
 
Макар че за първи път се появяват в средата на 80-те години на миналия век гумите с технология Run Flat /RFT (от англ. движение с плоска гума) сега са по-популярни от всякога. В днешно време много автомобилни производители ги вграждат в новите си превозни средства, от което и последваха многото въпроси от потребителите за техните предимства и как въздействат върху шофирането.
 

КАКВО СА RUN FLAT ГУМИ?
 
Run flat гумите най-просто обяснено са гуми, които позволяват движението дори след проникване на чуждо тяло и спадане на налягането в гумите, така че шофьорът да има време да посети център за гуми или да намери безопасно място, за да смени гумата си с нова.
 
Въпреки това обаче, веднъж спукана,  Run flat гумата не може да се ползва безкрайно. Всеки производител на такива гуми има спецификации, които сочат с каква скорост и колко далеч може да се движи превозното средство с тези гуми си след спукване. Повечето run-flat гуми позволяват продължаване на експлоатацията им дори и след загуба на част от или на цялото налягане на гумите до 80 км при максимална скорост до 80 км / ч.
 

КАК РАБОТЯТ RUN FLAT ГУМИТЕ?
 
 Гумата има подсилена конструкция, която позволява на превозното средство да продължи да се движи в случай на загуба на въздушното налягане.
Тъй като те продължават да извършват своята дейност макар, че са “плоски" (en.flat), те могат да се използват само от такова превозно средство, оборудвано със система за следене на налягането в гумите (TPMS). TPMS предупреждава шофьора веднага щом една от гумите загуби налягане.
 
Не е необходимо да сменяте спукана гума в опасни или неприятни условия. Това е може би най-голямата полза от тях и е една от причините, поради които те са проектирани.
 
 
На изплащане
Плащане