Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Нова неразрушима гума от КАМА

Нова неразрушима гума от КАМА


04.10.2016 г.
Новата неразрушима гума от КАМА

Министерството на отбраната на Русия ще осъществи монтаж  на нов модел гуми на руската военна колесна техника, които могат да издържат попадения на  куршуми, шрапнели и взрив на близки мини. Гумите  NU402, разработени в научно-технически център "Кама" са оборудвани с блиндирана вложка, прикрепена директно към джантата на колесния диск. Тя позволява бронираният автомобил да продължи движението си  даже на горящи колела с напълно излязъл въздух.


На изложбата  "Aрмия- 2016"  НТК NU402 беше показана в разрез, което позволи да се разгледа вътрешната  конструкция на гумата.

Да се извади от движение бронираната гума  NU402 е много по-сложно, отколкото стандартна гума. Тя издържа взрив на мина с мощност до 400 грама тротилов еквивалент или няколко попадения на автоматични и картечни куршуми или осколки. След което колата ще може да напусне района на сраженията при скорост от 50 км / ч. Използването на бронирани колела дава на автомобила възможност да продължи движението си дори когато гумите са напълно изгорели  - в този случай, последната точка на контакт с пътя е метална корда, на която автомобилът ще бъде в състояние да напусне района на сраженията.
На изплащане
Плащане