Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Какво представлява услугата хотел за гуми?

Какво представлява услугата хотел за гуми?


28.10.2021 г.

Какво представляват модерните хотели за гуми?

Най-общо казано, това са специални помещения с различна квадратура и капацитет, в които са създадени идеалните условия за правилното съхранение на неизползваните в момента комплекти гуми.
 
Във всяко едно подобно помещение или хотел за гуми се поддържат следните особености.
 

Подходяща вътрешна температура от +15 градуса по С

Поддържането на правилната температура е от голяма важност, тъй като, когато температурните разлики рязко варират, това оказва влияние върху характеристиките на каучука, което впоследствие може да доведе до напукване на гумите и до намаляване на експлоатационния им живот.
 

Препоръчително ниво на влажност от 50 до 80%

Прекалено голямата влажност, както и прекалено сухият въздух също оказват вредно влияние върху каучука в гумите. Затова в хотелите като хотел за гуми Диана поддържат ниво на влажност между петдесет и 80%, тъй като то е възможно най-подходящото за правилното съхранение на гумите.
 

Пълна защита от ултравиолетово лъчение

Преките слънчеви лъчи са един от най-големите врагове на автомобилните гуми, тъй като действат изключително разрушително върху качествата на каучука. За да се предпазят от това негативно въздействие, комплектите се съхраняват в помещения, в които няма как да проникнат слънчеви лъчи.

 

Постоянна вентилация

За демонтираните гуми е важно, освен да са на сухо, защитени от слънчеви лъчи и съхранявани при подходяща температура да са и добре вентилирани. Ето защо всички хотели за гуми разполагат и с отлична вентилационна система. 
 

Пълна безопасност и сигурност

В складовите помещения е забранено да се оставят материали или уреди, които биха могли да увредят гумите по някакъв начин.
 
Що се отнася до сигурността, хотелите разполагат с много добре изградена система за сигурност. Всяко едно помещение, в което се съхраняват гуми е оборудвано с видеонаблюдение, има жива охрана и разполага с контрол за достъп.
 

Как се съхраняват гумите в подобни хотели?

Най-бързия и лесен отговор е: “По правилния начин”. Но тъй като сме сигурни, че този отговор няма да ви задоволи напълно, нека го разширим мъничко.
 
За правилното съхранение на гумите е много важен начинът, по който ще бъдат поставени. Затова хотелите за гуми разполагат със стелажи, върху които поставят гумите в изправено положение. Вертикалното поставяне на всяка една гума се прави, за да се предотврати евентуална деформация по време на шестмесечния ѝ престой в хотела.
 
 

Кой може да се възползва от услугата хотел за гуми?

Вие, ние, тъщата, съседа. На практика всеки, който не разполага с подходящите условия и помещение за съхранение, може да потърси най-близкия хотел и да “резервира” място, на което летните или зимните гуми да бъдат обгрижвани по правилния начин и при възможно най-добрите условия.
 

Как да “резервирате” хотел за комплекта гуми, който в момента не използвате?

Преди 15 - 20 години, когато услугата хотел за гуми започна да се предлага и у нас, да се оставят гуми на съхранение беше както доста сложно (поради липса на достатъчно такива помещения), така и скъпо.
 
За радост, нещата доста са се променили от тогава и днес всеки, който иска да се погрижи добре за гумите, които в момента не ползва може лесно и безпроблемно да открие подходящия хотел за гуми в града, в който живее.

В този ред на мисли, ако с наближаване на рутинната смяна решите да “резервирате” хотел за демонтирания си комплект гуми единственото, което трябва да направите е по време на самата смяна на гумите да заявите желанието си.
 
След като смяната бъде извършена, служителите от хотела за гуми извършват визуален преглед на гумите, описват ги подробно (марка, размер, модел, износеност и т. н.) и записват данните ви (ако вие ги оставяте за съхранение).
 
Преди комплекта да замине към помещението за съхранение, между вас и хотела за гуми се изготвя договор, в който се посочва периода, в който гумите ще “отмарят” в хотела. Обикновено този период е шестмесечен, тъй като сезонната смяна на гумите се извършва на всеки шест месеца.
 
Щом приключите и с тази предпоследна стъпка, гумите се етикетират и заемат своето място върху стелажите за съхранение в помещението, а вие се сещате за тях едва, когато дойде време за следващата сезонна смяна.
 
Що се отнася до цените, при които можете да оставите гумите за съхранение, то те са доста прилични и варират според сервизния център, който предлага услугата.
 
Обикновено цените се движат от 24 - 40 лв с ДДС за комплект гуми с размери 14’’, 15’’, 16’’, и от 50 - 70 лв с ДДС за сезон за комплект с размери 19’’ и нагоре.

Ако искате да се погрижите за правилното съхранение на гумите си, но се притеснявате дали ще направите подходящия избор на помещение, можете да се обърнете към Центрове за гуми Диана.
 
Ние разполагаме с хотели за гуми в над 6 български града и ви гарантираме, че вашите гуми ще бъдат съхранявани при отлични условия и с много голямо внимание.
 
На изплащане
Плащане