Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Гуми на промоция или в акция - по - ниско качество ли са?

Гуми на промоция или в акция - по - ниско качество ли са?


28.10.2021 г.
От обиколките си по магазините знаете, че се предлагат гуми с намаление в цените, но се питате дали артикулите, предлагани на промоция или в акция не са с по-ниско качество. Ако останете с нас, ще се постараем да отговорим на всичките ви въпроси.
 

Какво означава “гуми на промоция”?

Преди всичко трябва да знаете, че артикулите, които се предлагат на промоция са висококачествени, с малък DOT и от популярни брандове. Казано иначе, промоционалните гуми не се различават като качество от гумите, които се предлагат на редовни цени. Единствената разлика е, че комплектите на промоция се предлагат с отстъпка в цената.
 
Питате се защо им е на магазините да предлагат висококачествени гуми с отстъпка в цената и къде е уловката?
 
Истината е, че уловка няма. Търговците са напълно наясно, че не всеки може да си позволи да отдели достатъчно средства, за да закупи нов комплект от 4 гуми с добро качество. Това, както казахме преди малко е инвестиция, която никак не е малка.
 
Затова повечето магазини на всеки шест месеца (обикновено преди всяка смяна на летните гуми със зимни и обратно) дават възможност на шофьорите, които имат нужда от нов комплект гуми да го закупят с намаление в цената.

Предимства и минуси от покупката на гуми на промоция

 

Купувате чисто нов комплект гуми от популярен бранд на изгодни цени

 
Едва ли има шофьор, който да не иска да кара автомобила си с гуми на популярни марки като Michelin, Toyo, Pirelli, Bridgestone, Continental и други брандове от висок клас.
 
Ако и вие мечтаете да “обуете” автомобила си поне веднъж с гуми от водеща марка, можете да осъществите мечтата си, без да се налага да събирате пари с месеци или да купувате гуми на лизинг.
 
Това, което е нужно да сторите е да следите за началото на промоционалните кампании, провеждани от магазините за гуми, да изберете своя размер, модел и марка и да ги закупите с добра отстъпка от цената.
 
 

Имате шанс да спечелите и допълнителни награди

 
Обикновено в периода на кампаниите, при покупка на гуми на промоция можете да получите и допълнителни награди или бонуси, които производителите на гуми предоставят. Наградите всеки път са различни, но винаги са много атрактивни и със сигурност ще искате да възползвате от тях.
 

Не чакате на опашки при смяната на гумите

 
Освен, че спестявате пари, при покупката на комплект гуми на промоция, търговски обекти като Центрове за гуми Диана предлагат и тяхната смяна без никакво чакане или забавяне.
 
Така, ако решите да закупите гуми на промоционални цени преди началото на сезонната смяна, не само ще спестите пари от покупката, но ще спестите и много от  времето си за тяхната подмяна. Казано иначе, влизате в магазина, за да закупите артикули на промоция и си излизате със сменени и балансирани гуми.

Що се отнася до минусите, ами просто няма такива. Гумите, които се предлагат по време на промо кампаниите са от високо качество, от популярни марки, с малък DOT и на доста изгодни цени.
 
Единственият минус, за който се сещаме е, че за да можете да се възползвате от промо цените, трябва да закупите комплект от 4 гуми. Но предвид факта, че автомобила ви се нуждае точно от толкова на брой гуми, мислим, че това на практика не е недостатък.
 

Какво означава “гуми в акция”?

За една част от потребителите “Промоция” и “В акция” е едно и също, но истината е, че въпреки много си общи точки, това са две отделни маркетингови стратегии.
 
Обикновено артикулите, които се предлагат  “В акция” могат да бъдат закупени целогодишно. Отличават се от останалите продукти с яркочервения си етикет с надпис “В акция”. Артикулите, които се предлагат с този етикет също са чисто нови, висококачествени и от популярни брандове.
 
И преди да зададете резонния въпрос каква е разликата между покупката на гуми на промоция и в акция бързаме да ви отговорим.
 
Отстъпките (намалението) в цените, при които можете да закупите гуми в акция са доста по-големи в сравнение с отстъпките при гумите на промоция. Това по-голямо намаление се дължи на това, че артикулите с етикет “В акция” са с DOT над 3 години.
 

Плюсове и недостатъци на гумите в акция

 

Купувате висококачествени гуми от водещи брандове на супер цени

 
Както споменахме преди съвсем мъничко, това, което отличава гумите в акция от тези на промоция е, че DOT - a им е над 3 години.

Но като знаете, че срока на годност на съвременните гуми е от 5 до 10 години, да закупите гуми с DOT от три или малко над 3 години всъщност е доста разумен избор.
 
Казано иначе, ако не ви пречи малко по-големия DOT, избирайки покупката на гуми в акция вие можете да обуете превозното си средство с висококачествени, маркови гуми на едни много, много добри пари.
 

Можете да закупите гумите в акция, когато решите и колкото броя решите

 
Не се налага да купувате цял комплект гуми наведнъж, за да се възползвате от намалението, нито се налага да следите кога стартират промоционалните кампании. Гумите, които се предлагат в акция могат да бъдат закупени по всяко време от годината и една по една, ако това е желанието ви.
 
Това, което трябва да направите е да разгледате предложенията, да решите колко броя искате да закупите, да се уверите, че в магазина разполагат желания от вас брой, размер и марка и да ги купите.
 
Ако трябва да бъдем напълно откровени, недостатъците от покупката на гуми в акция също не са големи.
 
Основният минус може би е, че бройките гуми са ограничени и ако искате да закупите 4 броя гуми от определена марка е възможно да се наложи да изчакате или да се насочите към покупката на друга марка, която има по-голяма наличност.
 
Другият мъничък минус е, че артикулите са с DOT над 3 години. Това обаче, както споделихме по-горе не е проблем пред факта, че брандове като Michelin, Goodyear, Continental и други от този клас дават срок на годност на гумите, които произвеждат до 10 години.
 
А това означава, че можете спокойно да “обуете” колата си с висококачествени гуми с много добра отстъпка в цената и да ги използвате без проблем още доста години.

 

Кога е най-доброто време за покупка на гуми на промоция?

Имате ли нужда от нов комплект гуми, мнението на експертите е, че е добре да се решите на покупката малко преди или по време на сезонната смяна на гуми. Точно тогава повечето магазини предлагат възможно най-голямо разнообразие от размери и марки гуми с доста добри отстъпки в цената.
 
Да не забравяме, че и ако закупите гумите при сезонната смяна няма да чакате на опашки и веднага след покупката гумите ви ще бъдат сменени. Освен това можете да се възползвате от всички допълнителни награди и бонуси, които производителите на гуми предоставят.
 
Време е да смените старите гуми с нов комплект, но не можете да си позволите инвестицията точно преди началото на зимата?

Разгледайте гумите на промоция или в акция, които ще откриете в Центрове за гуми Диана и се възползвайте от намаленията и големите отстъпки, на които се предлагат точно сега. 

 
 
На изплащане
Плащане