Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Goodyear представя своя прототип на интелигентна гума

Goodyear представя своя прототип на интелигентна гума


15.03.2018 г.
Goodyear представя своя прототип на интелигентна гума на пътя

Прототипът на интелигентна гума на Goodyear е проектиран да осигури оптимална свързаност между гумата и операторите на автопаркове


На Международното автомобилно изложение Женева 2018 Goodyear разкри последните постижения по своя прототип на интелигентна гума - цялостна информационна система на гумата, която включва гума, сензори и облачни алгоритми, които функционират заедно за да комуникират в реално време с операторите на автопарковете чрез мобилно приложение.

 “С нарастващата популярност на споделената мобилност, ние сме свидетели на приложения, където изминатите километри на превозно средство ще се увеличават значително през следващите години,” заяви Крис Дилейни, Президент на Goodyear за Европа, Близкия Изток и Африка. “За операторите на споделени автопаркове, проактивното управление на въпросите на обслужването на гумите е от решаващо значение за удовлетвореността на клиента и за бизнес модела.”

Прототипът на интелигентна гума на Goodyear дава възможност за непрекъсната свързаност и споделяне на данни в реално време, което дава възможност за оптимално използване на гумата за по-безопасна и по-икономична мобилност и максимална експлоатация.

Сензорите в интелигентната гума на Goodyear, заедно с информацията за автомобила и тази на трети страни, предоставят данни в реално време на алгоритмите на Goodyear. Благодарение на тези алгоритми, информацията за идентификацията и статуса на гумата, включително износване, температура и налягане, се актуализира постоянно и се споделя с операторите на автопаркове.

“Характеристиките на гумата и информацията за износването осигуряват сигнал в реално време кога гумата се нуждае от обслужване за удължаване на нейния живот, икономия на гориво и за проверка на характеристиките,” заяви Дилейни. “Този вид проактивна поддръжка позволява на операторите на автопаркове да идентифицират точно и разрешават проблеми с гумите и потенциални сервизни въпроси преди да са настъпили.”

Споделената мобилност продължава да расте, в стремеж към съкращаване на разходите и повишено удобство за потребителите. През 2015 г. споделените километри представляват 4% от общо изминатите километри. Очаква се тази стойност да достигне 25% към 2030 г..[1]
“С непрекъснатото развитие на мобилността се наблюдава развитие и при нуждите на  потребителите и операторите на автопаркове,” сподели Дилейни. “Goodyear е в състояние да предвиди продуктите, услугите и опита, които[1] https://www.morganstanley.com/ideas/car-of-future-is-autonomous-electric-shared-mobility
На изплащане
Плащане