Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Goodyear, Michelin и Pirelli  разширяват портфолиото си с гуми за електрически автомобили

Goodyear, Michelin и Pirelli разширяват портфолиото си с гуми за електрически автомобили


27.09.2022 г.
Повишеното търсене на EV автомобили, както и увеличаването на моделите и марките електрически превозни средства, които се предлагат на пазара стимулират все повече производители на гуми да се впуснат в проектиране и разработка на гуми от водещи производители като Goodyear, Michelin, Pirelli и други, създадени специално за електрически автомобили (EV).Goodyear - винаги сред първите

Goodyear е една от първите компании, която насочи фокуса си към разработването и предлагането на иновативни продукти и технологии за  EV сегмента.
 
Затова не е и изненадващо, че разширяват портфолиото си, като представят на пазара първите гуми, разработени и проектирани специално за електрическите автомобили.


Goodyear ElectricDrive GT

Electric Drive GT са първите всесезонни гуми на  Goodyear, специално разработени и проектирани за електрически автомобили.
 
Предназначени са за седани и многофункционални кросоувъри и са проектирани с висок индекс на натоварване, способно да се справи с по-голямото тегло на електрическите автомобили.
 
Според проведените тестове Electric Drive GT предлагат дълготрайно износване на протектора и по-ниско ниво на шум, което осигурява толкова тихо возене, колкото двигателите на електрическата кола.
 

За да се постигне това, от Goodyear са използвали нова технология  SoundComfort, която намалява до 50% шума от гумите.
Специалната смес на протектора новите All Season на Goodyear осигуряват отлично сцепление и дълготраен експлоатационен живот, докато асиметричната шарка на протектора гарантира отлично управление и по-къси спирачни пътища при различни метеорологични сценарии.
 
Към момента моделът се предлага само в един размер 255/45 R19 104W XL, който е съвместим с доста модели и марки електрически автомобили, сред които Tesla Model Y Model 3.
 
От Goodyear съобщават, че до края на 2022 - ра ще предложат на пазара още няколко размера от всесезонните гуми от гамата Goodyear Electric Drive. 


Michelin - лидер в иновациите

 
Резултатът от опита на Michelin натрупан през шестте сезона във Формула Е е представен от Pilot Sport EV - първият модел гуми, специално проектирани за електрически спортни автомобили.


Michelin Pilot Sport EV

Първото нещо, което прави впечатление в този нов продукт на Michelin е фактът, че компанията декларира, че може да увеличи пробега на спортния електрически автомобил с близо 60 км.
 
Другото уникално при Pilot Sport EV е, че при производството на гумата е използвана технологията Electric Grip Compound, която представлява революционна двойна каучукова смес.
 
Electric Grip Compound осигурява по-твърда централна част на протектора, за да гарантира по-добро сцепление при ускорение и едновременно с това използва високоефективна смес за раменете, която намалява консумацията на енергия и разхода на гориво.
Pilot Sport EV използва и технологията Michelin Acoustic, която благодарение на вложката от полиуретанова пяна намалява шума от гумите в купето.
 
Разбира се, не можем да подминем и другите иновативни технологии, които присъстват в новия модел гуми на Michelin като:
 
  • Green Power - иновативна технология, която специално подсилва рамото на гумата, което значително увеличава максималния пробег на електрическия автомобил.
 
  • MaxTouch Construction - тази технология увеличава максимално контакта между гумите и пътя, намалявайки износването на протектора.
 
Силите, които действат върху гумата се разпределят равномерно както при ускорение и спиране, така и при завой.
 
Новата спортна гума за електрически автомобили на Michelin вече се продава свободно в Китай, а на европейския и американския пазар пристигна през есента на 2021 година.
 
Към момента се предлага както като оригинално, така и като резервно оборудване на електрически автомобили от класа на Тесла.
 
Моделът се предлага в 16 размера, вариращи от 18 до 22 инча.Pirelli - изненадващи и впечатляващи

 
Pirelli с право се нарежда сред най-добрите производители на гуми за електрически автомобили.
 
Италианският производител бе първият, който хомологира специална технология за електрически коли, а в началото на 2022 - ра година представи първия модел гуми, предназначени специално за електрически превозни средства.


P Zero All Season Plus Elect

Новите EV гуми на Pirelli предлагат редица предимства, едно от най-важните, от които е ниското съпротивление при търкаляне, което съществено намалява разхода на гориво.
 
В сравнение с другия продукт на Pirelli - P Zero All Season Plus, новата гума с маркировка Elect показва 15% намаление на съпротивлението при търкаляне, което не само удължава живота на гумата и намалява разхода на енергия, но и удължава живота на батерията на електрическия автомобил.
Другият голям плюс на P Zero All Season Plus Elect е, че предлага много по-ниски нива на шум, което осигурява много по-голям комфорт по време на шофиране.
 
Ниските нива на шум от  Pirelli постигат благодарение на технологията за подтискане на шума - PNCS (технология, патентована от италианския производител).
 
Сместа, от която се произвеждат новите  P Zero All Season Plus Elect също е иновативна и повишава устойчивостта на абразия на гумите, осигурява отлично сцепление на всякакви настилки и добро управление и контрол на мокри настилки.
 
Към момента  P Zero All Season Plus Elect се предлагат в размери от 18 до 20 инча и са съвместими с голяма част от високопроизводителните електрически автомобили, които се предлагат на пазара.
 
Надяваме се, в следващите месеци и години и други производители да представят своите продукти, разработени специално за все по-популярните електрически и хибридни автомобили.


На изплащане
Плащане