Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

CONTINENTAL SportContact 6 255/40 R19 100Y XL FR

Оценете гумата
Изчерпана наличност
Производител CONTINENTAL
Марка CONTINENTAL
Размер 255/40 R19
Модел SportContact 6
Сезон Летни гуми
Категория МПС Леки автомобили
Теглови индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч)

Описание на гумата

Представяме Ви летни гуми CONTINENTAL, модел SportContact 6 с размери 255/40 R19. Тези гуми са произведени от CONTINENTAL и са предназначени за леки автомобили, с товарен индекс 100 (натоварване до 800 kg) и скоростен индекс Y (за шофиране с до 300 км/ч)


SportContact™ 6

Безопасност на всякаква настилка.
  1. Контрол при всякаква скорост. Сместа Black Chili за максимално сцепление във всички посоки, дава възможност за превъзходни изживявания зад волана.
  2. Векторинг на силите (Force Vectoring) за максимален контрол - нова ера в разработването на протекторни шарки.
  3. Aralon350™, новият адаптивен хибриден подпротекторен пласт за максимална стабилност при високи скорости, достигащи до 350km/h.
По-кратък спирачен път при всякакви атмосферни условия.
  • Новата микроеластична смес (Micro Flexibility Compound) осигурява оптимално вътрешно блокиране между гумата и пътната настилка. Така се гарантира по-добро ускорение и по-кратък спирачен път при високи и ниски температури – при мокри или сухи пътни условия.

Векторинг на силите (Force Vectoring) за максимален контрол - нова ера в разработването на протекторни шарки.
  • Подобренията при вътрешната и външната част на протектора осигурява отлична прецизност и опора за страничните сили в завои. Модерният дизайн с макро блокове ви осигурява безопасност и контрол при всяка маневра.  Твърдите централни ребра и асиметричните извити надлъжни канали допринасят съществено за цялостната стабилност.

Aralon350™, новият адаптивен хибриден подпротекторен пласт за максимална стабилност при високи скорости, достигащи до 350km/h.
  • Усъвършенстваната технология Aralon350™ безопасно ускорява вашия автомобил до 350 km/h. Този новоразработен здрав хибриден подпротекторен пласт предоставя контролирано нарастване на гумата, дори и при високи скорости.

Сцепление на мокра настилка:
Гуми с поведение на високо сцепление на мокра настилка (с рейтинг A или B) имат по-къс спирачен път на мокри пътища и следователно са по-сигурни в дъжда. Както и при икономичността на горивото, рейтинг D не се използва и няма планове да се използва рейтинг G.
 

Икономичност на горивото:
На гумите се дължат до 20% от разхода на гориво на автомобила ви, затова ако искате да получите повече километри от един резервоар с гориво, трябва да изберете гуми с висок рейтинг за икономичност на горивото. Освен това ще намалите и емисиите си на въглероден диоксид. Всичко се свежда до триенето при търкаляне, тоест енергията, която се губи, когато гумата се движи. Колкото по-ниско е триенето при търкаляне, толкова по-малко енергия се губи и толкова по-ниски са разходът ви на гориво и емисиите на въглероден диоксид. Разликата между гума с рейтинг A и такава с рейтинг G може да е дори 6 литра на 1000 километра.


Шум при търкаляне:
Това е външният шум, предизвикан от гумата, и се измерва в децибели. Колкото повече запълнени стълбчета са показани на етикета, толкова по-шумна е гумата.
CONTINENTAL
255/40R19 100Y XL FR
A B C
73dB
Цените на всички автомобилни гуми са базовите цени с включена отстъпка, при закупуване онлайн.

Базова цена е посочената в основната ценова листа на Продавача Диана ООД, на база която се формират всички видове отстъпки, промоции и сезонни кампании. При покупка онлайн цените на всички видове автомобилни гуми  са с включена отстъпка от базовата цена спрямо размера, марката и модела на гумата, респ. сезона. Цената е валидна към момента на подаване на заявка за закупуване от страна на Клиента.

Отстъпката от онлайн магазина не може да се комбинира с други отстъпки, промоции или намаление на цените.

Всички цени са с включен ДДС.
 
Diana Ltd

Други гуми със същия размер

T005 100Y XL
341.23 лв.
487.48
Налични: 2
  • b
  • a
  • 72 dB

Добави оценка и коментар за гумата

На изплащане
Плащане