Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Зимни гуми R17 - всичко, което трябва да се знае за тях

Зимни гуми R17 - всичко, което трябва да се знае за тях


21.12.2022 г.
 

Основни характеристики на зимните гуми 17 цола

Отлично сцепление

Една от най-важните характеристики на 17 цоловите зимни гуми е отличното сцепление, което осигуряват при шофиране както на мокра, заледена и заснежена настилка, така и върху напълно сух асфалт.
 
Превъзходното им сцепление се постига благодарение на по-голямата им ширина, която осигурява и повече площ за сцепление с настилката на пътя.


По-къс спирачен път

Качествените и от висок клас зимни гуми R17 са с иновативна шарка на протектора и с многобройни ламели, които не само осигуряват отлично сцепление, но и намаляват значително спирачния път.


По-висока скорост

Ако обичате да развирате малко по-висока скорост, то гумите за зимата 17 цола ще ви зарадват истински.
 
Те се държат изключително стабилно на пътя без значение от настилката, по която се движат и макар, че ускоряват малко по-бавно, с тях можете да развиете по-висока максимална скорост.


Стилен дизайн

Няма как да се отрече, зимните гуми R17 са изключително красиви и стилни и добавят нещо диво и мъжествено във визията на автомобилите, които са оборудвани с тях.
 
Разбира се, дизайнът им не бива да бъде основната характеристика, по която ги избирате, но все пак е по-добре гумите, с които ще оборудвате автомобила си да изглеждат стилно.

Как да изберете най-добрите 17 цолови зимни гуми?Фактори, които е добре да вземете под внимание


Скоростен индекс

Този индекс е от голямо значение, тъй като показва каква максимална скорост може да издържи гумата.
 
Представен е като букви от английската азбука, които започват от P и могат да стигнат до  W, Y, Z, ZR.
 
Гумите с  P са със скоростен индекс 150 км/ч, като с  всяка следваща буква скоростта се увеличава с 10 км/ч.
 
Само пример: Ако буквата на вашите зимни гуми R17 е V, това означава, че тяхната максимална скорост е 240 км/ч.


Разход на гориво

Дали гумите са икономични или не също е много важно, особено за 17 цоловите гуми, тъй като са с малко по-висок разхода на гориво като цяло.
 
Както и сами се досещате не всички гуми са с еднакъв разход на гориво, поради което е много важно да направите внимателно проучване модела и марката гуми и да се спрете на модел, който е възможно най-икономичен.
 
Относно това как да се ориентирате какъв е разходът на дадена гума, най-лесно можете да се справите като обърнете внимание на етикета на самата гума.
 
Там, отново с букви от английската азбука от А до G се обозначава разхода на гориво, като зимните гуми с разход на гориво А са най-икономични, а тези, обозначени с G са с най-висок разход.


Сцепление на мокро

Тук отново трябва да обърнете внимание на буквите, които са посочени върху етикета на зимните гуми. Сцеплението на мокро се обозначава с букви от А до Е, като  гумите с означение А са осигуряват най-къс спирачен път, а зимните гуми с обозначение Е - най-дълъг.
 
Бъдете внимателни при избора на този критерий, тъй като разликата между гуми от категория А и от категория Е може да е наистина голяма и да достига до над 20 метра.


Ниво на шум

Нивото на шум се мери в децибели и показва колко шумни са гумите, когато се движите по пътя.
 
Обикновено нивото на шум е посочено на етикета и представлява пиктограма на високоговорител, от който излизат вълни. Колкото повече са вълните, толкова по-шумни са гумите.


Товарен индекс

Този индекс показва какъв е максималният товар, който може да носи гумата при максимална скорост.
 
Товарният индекс представлява цифров код, който е включен в маркировката на зимните гуми.
 
Така например, ако гумите са с товарен индекс 97, това означава, че максималният товар, който може да носи гумата е 730 кг.
 


5 от най-търсените от потребителите модели зимни гуми R17


Goodyear UltraGrip Performance +


UltraGrip Performance+ са премиум гуми с отлично представяне на сняг, висока прецизност на управление, къс спирачен път и подобрено управление и спиране на сняг.
 

Плюс това това съотношението цена - качество е много добро, а като прибавим и устойчивостта им на износване считаме, че UltraGrip Performance + са един отличен избор за зимни гуми 17 цола както за леки автомобили, така и за SUV. 


Continental WinterContact TS 870

Това са зимни гуми, които гарантират максимална безопасност и висока производителност дори при критични метеорологични условия.
 
Освен това Continental WinterContact TS 870 са с ниско съпротивление при търкаляне, което означава нисък разход на гориво и са много комфортни.


Michelin Alpin 6

Alpin 6 на Michelin са зимните гуми от висок клас, цената на които е малко по-висока, но тази по-висока цена наистина си струва.
 
Френският производител е разработил този продукт с изключителна прецизност, което означава, че моделът гарантира дълготрайност, безопасност, нисък разход на гориво, къс спирачен път и отлично сцепление с пътната настилка както на сухо, така и на мокро.


Dunlop Winter Sport 5

Winter Sport 5 е зимна гума с изключителни експлоатационни характеристики като комфорт и надеждност на хлъзгав терен, отлично сцепление на мокра и суха настилка, дълготрайност и висока производителност.
 
Моделът на Dunlop се отличава още и с ниско съпротивление на търкаляне, стабилност и сигурност. Не е за подценяване и факта, че протекторът на Winter Sport 5 е иновативен и силно намалява риска от аквапланинг.


Firestone Winterhawk 4 

Производителят на зимната гума Winterhawk 4 се е постарал да внедри няколко подобрения, чрез които е оптимизирал сцеплението върху снежни повърхности и е намалил спирачния път с 4% в сравнение с предходния модел.
 
Зимният модел на Firestone е в средния ценови диапазон, което означава, че цената му е доста по-приемлива.


От къде да закупите зимни гуми R17 за вашето превозно средство?


Истината е, че магазините, които предлагат гуми са изключително много и имате много опции за избор.
 
Но ако искате да закупите зимни гуми с високо качество, от популярна марка, с добър DOT и на достъпна цена, можете да разгледате предложенията на нашия онлайн магазин Гуми Диана.
 

Ние можем да ви предложим гуми за вашия автомобил, SUV, камион или мотоциклет с гарантирано качество, от водещи брандове и да доставим покупката до вратата на вашия дом.
На изплащане
Плащане