Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

За или против покупката на гуми онлайн?

За или против покупката на гуми онлайн?


21.10.2021 г.
През последното десетилетие пазаруването онлайн, включително и на автомобилни гуми стана много популярно. Вие обаче все още се не сте напълно убедени, че покупката на гуми онлайн е добра идея.
 

Покупката на автомобилни гуми онлайн - предимства и недостатъци

 

Цената


Може би едно от най-големите ползи от това да пазарувате гуми онлайн е по-ниската цена, на която можете да ги откриете. И ако си мислите, че цената е по-ниска, защото качеството на предлаганите гуми е по-ниско или защото търговците се опитват да ви продадат гуми с по-голям DOT, в грешка сте.

При големите онлайн магазини за гуми като Диана, които имат и физически такива, по-ниските цени, които поддържат се дължат на по-големите и чести доставки, които правят и на отстъпките, които производителите им предоставят.
 

Удобството


Като шофьори, на които се налага на всеки няколко години да купувате нов комплект гуми за превозното средство, сте наясно с колко много нерви и обикаляне е свързано това. И сме сигурни, че да търсите подходящия размер гуми от желаната марка не е от най-предпочитаните ви занимания.

Е, пазаруването на нови гуми от онлайн магазин ви спестява не само много време, но и доста нерви. Защото можете да купите гумите, които търсите докато си пиете кафето в любимото заведение, докато сте в офиса или си почивате у дома. 

Просто избирате магазина, разглеждате гумите, които предлагат, въвеждате параметрите на гумите, които искате да закупите и плащате покупката си по удобен за вас начин (с наложен платен, с банков или с електронен превод).

 

Големият избор


Физическите магазини в България нито са чак толкова много на брой (дори и да живеете в голям град), нито могат да поддържат огромна наличност на склад. 

За разлика от тях, онлайн магазин Диана, предлагат голям избор на модели, марки и размери гуми и изключително рядко се случва да не можем да ви предложим точно това, което търсите
 

Отзивите


Страхотно предимство на пазаруването на гуми онлайн е възможността, преди да направите покупката и да похарчите немалка сума пари да прочетете потребителските отзиви за магазина. Така може да добиете ясна представа дали клиентите са доволни от закупените гуми, от обслужването и от бързината на доставка.
Като недостатъци от покупката на гуми онлайн, можем да посочим следните.
 

Некоректни търговци


Въпреки, че все по-рядко се срещат, възможно е, особено ако нямате достатъчно информация за онлайн магазина да се натъкнете и на такива. Затова ви съветваме преди покупката да потърсите информация за онлайн магазина за гуми, да прочетете отзивите и да се доверявате само на магазини, които имат отлична онлайн репутация.

 

Грешни размериТъй като сами въвеждате търсените размери на гумите, възможно е да ги въведете грешно. За да не се стига до там, нашият съвет е при покупка на гуми онлайн винаги да използвате калкулатора за гуми. Този онлайн инструмент е изключително прецизен, работата с него е много лесна и ще си спестите куп неприятности.


 

Какво трябва да знаете при покупката на гуми онлайн?Внимавайте с магазини, които предлагат гуми на прекалено ниски цени. И сами знаете, че евтиното почти винаги излиза скъпо.

Преди да поставите гумите в кошницата си се уверете, че магазинът има добра репутация и се ползва с доверието на клиентите си. Имате ли възможност, пазарувайте гуми от търговци, които имат както онлайн, така и физически магазини.

Когато пазарувате гуми онлайн, внимавайте какви параметри за търсене ще зададете. Винаги проверявайте дали сте въвели точните размери и по възможност използвайте калкулатора, за да сте напълно сигурни, че размерите са подходящи за вашия автомобил.

Ако искате да спестите пари, пазарувайте гуми по време на смяната за сезонните гуми. Тогава големите магазини предлагат гуми с много добри отстъпки в цената при покупка на нов комплект гуми. 


При покупката задължително попитайте дали гумите се предлагат с гаранция. Водещите магазини като Диана предлагат всички модели и марки гуми, произведени в ЕС или САЩ с гаранция от 5 години при фабричен дефект и с 2 години гаранция при фабричен дефект на гуми, произведени в Китай или Руската Федерация.


Както и сами разбрахте, този тип пазаруване има както своите плюсове, така и недостатъци. Затова и решението дали да пазарувате за зимни гуми или летни гуми онлайн е изцяло ваше. 

Ако търсите нашето мнение, то според нас най-оптималното решение е да селектирате гумите онлайн, а за покупката им да отидете на място.

В магазини като Диана, които имат както онлайн, така и физически магазини в почти всички региони на страната това е напълно приложимо. 


Просто влизате на страниците на онлайн магазина, избирате гумите онлайн от желаната марка, модел и размер, проверявате (отново онлайн) дали във физическия магазин във вашия град са налични и отивате на място за покупката. 
На изплащане
Плащане