Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Вулканизация

Вулканизация - доверете се на сервизи Диана

Вулканизацията е процес, при който се добавя суров каучук към повредената област на автомобилната гума, за да се ремонтира и удължи живота ѝ.
 
В сервизи Диана извършваме вулканизация на добри цени и с високо качество. 

Какво представлява услугата?


Както току-що отбелязахме, вулканизацията на гуми е един от най-успешните начини за възстановяване на повредена гума. Според вида на повредата и в зависимост от желанията на клиента, ние предлагаме както топла, така и студена вулканизация.
 

Топла вулканизация на гуми


При този вид вулканизация прилагаме специални методи за третиране на увредената зона с помощта на висока температура. При него се използва суров каучук за вулканизация на гуми, с помощта на който пробивът или пукнатината се слепват и гумата възвръща своята цялост.
 
В зависимост от степента на повредата от сервизи Диана прилагаме едностепенна или двустепенна топла вулканизация.

Предимството на едностепенната вулканизация пред студената е увеличената якост на връзката между суровия каучук (лепенката) и гумата. Това става възможно благодарение на факта, че химическите слепващи агенти (сяра, метални оксиди и други) и суровия каучук се загряват едновременно под налягане в пресата за вулканизация, при което новият каучук се “влива” в гумата.

 
Предимството на едностепенната вулканизация пред студената е увеличената якост на връзката между суровия каучук (лепенката) и гумата. Това става възможно благодарение на факта, че химическите слепващи агенти (сяра, метални оксиди и други) и суровия каучук се загряват едновременно под налягане в пресата за вулканизация, при което новият каучук се “влива” в гумата.
 
Двустепенната вулканизация е малко по-трудна и както и сами се досещате протича в два етапа. В първия етап със суровия каучук се пълни директно пукнатината или дупката, а във втория върху повърхността на гумата се поставят каучук и залепващи агенти.

Под въздействието на високи температури пукнатините или пробивите са напълно поправени и вие имате една добре ремонтирана и готова за използване веднага автомобилна гума.
 

Студена вулканизация


При този метод използваме вместо термично въздействие свързващи химикали и пластири суров каучук. Процесът се извършва като от вътрешната страна на гумата се поставя гумен пластир, който се залепва с лепило за студена вулканизация.
 

Кой вид вулканизация е по-добър?​


И студената, и топлата вулканизация на гуми имат както предимства, така и недостатъци.

Ако трябва да сме напълно откровени, тогава ще споделим, че всички по-големи сервизи, включително и сервизи Диана прилагаме по-често метода на топлата вулканизация, когато повредите са по-големи .
Този метод е по-ефективен и доста по-бърз от студения. Но като услуга се предлага на малко по-висока цена, тъй като, за да се вулканизира гума по този метод се използва специално оборудване (преса за вулканизация), с което работи квалифициран персонал.

Студената вулканизация е по-подходяща за малки пробиви или пукнатини. Освен това не изисква употреба на специализирани машини и цената на услугата е по-ниска. 
 

Защо вулканизация на гуми в сервизи Диана?


За да отговорим на изискванията на своите клиенти сме оборудвали всички свои сервизи с модерни машини и  специализирани инструменти, с които можем да извършим както студена, така и топла вулканизация на гуми.


Разполагаме с преса за вулканизация от най-висок клас, на която можем да обработваме както всякакви видове и размери леки, бусови, 4х4 гуми, така и да извършваме вулканизация на гуми за камиони, за мотоциклети, за селскостопанска техника и други.

Услугата топла вулканизация, която предлагаме се извършва в рамките на няколко часа (за стандартни автомобилни гуми) и можете да използвате гумите веднага след вулканизацията им.

 
Студената вулканизация се извършва от квалифицирани специалисти, които стриктно спазват всички технологични процеси, за да можете да използвате гумите си.
 
Доверявайки се на сервизи Диана не само ще спестите пари от покупката на нови гуми, но ще получите качествена услуга на достъпни цени. 

Често задавани въпроси

Какви продукти и услуги предлагате?

Освен продажба на широка гама стандартни, за джип, за товарни, лекотоварни и мотоциклетни гуми, ние предлагаме и разнообразни услуги като:

 • Демонтаж, монтаж и баланс на всички видове гуми
 • Машинно изправяне на джанти
 • Застраховка на гуми
 • Лепене и вулканизация на гуми
 • Хотел за гуми
 • Мобилен сервиз за гуми само за град София
 • Реглаж на преден и заден мост на автомобили (леки и товарни)
 • Продажба на нови стоманени и алуминиеви джанти
 • Регенерат на тежки гуми по технология на Kraiburg и Bridgestone
 • Продажба на нови стоманени и алуминиеви джанти
 • Диагностициране и зареждане на климатици
 • Смяна на масла и филтри
 • Машинно изправяне на джанти
 • Гуми на лизинг
 • Пренарязване протектора на товарните автомобили и други

В какъв ценови диапазон?

Предлагаме широка гама от марки, размери и видове гуми от бюджетен, среден и висок клас. 

Мога ли да заявя извършване на услуга по телефон или имейл?

Можете да заявите всяка наша услуга както по телефон, така и по имейл. Ако се нуждаете от някоя от сервизните ни услуги, можете да си запишете час, като влезете на страниците на онлайн магазина ни.

Каква е цената за доставка на гуми?

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:
Леки, Бусови и Джипови (4х4) : 7.00 лв. на бр. гума с ДДС
Тежки гуми: 33.00 лв. на бр. гума с ДДС

 

Доставката се извършва до офис или до адрес от куриерските фирми, с които работим -  Спиди, Транспрес и ОК Експрес.

Какъв е срокът на доставка?

Стандартният срок на доставка е един ден, след като направите заявката. Ако населеното място, на което живеете е с график за доставки, гумите ще бъдат при вас според графика на куриерската фирма, която извършва доставки за вашето населено място. 

Предлагате ли гуми на изплащане?

От магазини Диана предлагаме покупка на гуми на изплащане.

По какъв начин мога да заплатя своята поръчка?

Няколко са начините, чрез които можете да заплатите своята поръчка:

 • Наложен платеж 
 • С кредитна, дебитна карта, EasyPay или ePay
 • С банков превод - IBAN:BG81UNCR70001509058749; BIC: UNCRBGSF ; Банка: Уникредит Булбанк
 • При лизинг вноските се плащат чрез TBI Bank и UniCredit Bulbank

Какъв DOT са гумите?

Няма как да ви дадем точна информация, тъй като DOT не се завежда в системата. Затова ние правим чести доставки и съхраняваме гумите в сухи, проветриви и без пряка слънчева светлина складове. 

Извършваме и проверки на складовите си наличности и ако открием гуми с DOT над 3 години ги предлагаме с намаление в нашите магазини.

Ще ги познаете по червените етикети с надпис “Акция”.

Към кой вид вулканизация да се насочим?

Изборът на тип вулканизация зависи от степента на повредата на гумата. В случай, че повредата е по-голяма и тежка се препоръчва топла вулканизация, а ако е по-малка - студена вулканизация.

Колко време отнема вулканизацията на гуми?

Вулканизацията на гуми обикновено отнема около 1 до 2 часа, в зависимост от сложността на процеса и работното време на сервиза.

Ценови диапазон на услугата

Цената на вулканизацията на гуми зависи оснвоно от типа вулканизация. Цената на топлата вулканизация е малко по-висока, тъй като отнема време, извършва се на етапи и се използват специализирани машини. Студената вулканизация е по-бърза и не се налага използване на машини, поради което цената ѝ е по-ниска.

На изплащане
Плащане