Запиши час
Diana Tirestore
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Всичко за размера на гуми 18 цола

Всичко за размера на гуми 18 цола


14.09.2022 г.
Разбира се, решението трябва да вземете сами, но ако искате преди това да се запознаете малко по-детайлно с някой от основните плюсове на този размер гуми, няма да сгрешите, ако останете още мъничко с нас.

 Характеристики на 18 - цоловите гуми, заради които потребителите ги избират

 

Осигуряват по-комфортно шофиране


Тъй като гумите с този размер са по-широки и с по-малки странични стени, осигуряват както по-добър контракт с пътната настилка, така и гарантират по-голям комфорт, особено при шофиране по неравни пътища.
 
Благодарение на по-голямата си ширина те “стъпват” по-стабилно върху пътя и предлагат добро сцепление, по-къс спирачен път и по-ниски нива на шум в сравнение с гумите с диаметър на джантите от 17 цола.
 
По-малките им странични стени пък подобряват качеството на возене, тъй като действат като “амортисьори” , които помагат за смекчаване на усещането, когато автомобила премине през дупка или друга неравност по пътя.

 

Гарантират по-добро ускорение


За разлика от гумите с размер на джантата 20 инча, които са по-тежки и за да ги завъртят двигателите на леките автомобили трябва да работят по-усилено, 18 - инчовите зимни, всесезонни и летни гуми са по-леки.
 
А това означава, че натоварват двигателя на автомобила по-малко, което помага на превозното средство да ускори по-бързо и безпроблемно.
 
Плюс това, по-малкото им тегло помага за намаляване износването на окачването и спирачната система на автомобила.

 

Предлагат сигурност и безопасност на достъпна ценаВ разработката на марките, моделите и сериите на гумите в този размер производителите влагат най-новите технологични разработки, което гарантира тяхната по-голяма безопасност и сигурност.
 

Що се отнася до цената, в сравнение с моделите, предназначени за джанти с по-голям размер, гумите с диаметър 18 инча се предлагат на много по-достъпни цени.Всичко за размера на гуми 18 цола
 


Най-добрите марки, серии и модели зимни гуми с размери 18 цола

 

DUNLOP WINTER SPORT 5


Това са едни от най-новите модели зимни гуми на Ultra High Performance на британския производител Dunlop. Предназначени са за различни модели автомобили - от SUV, пикапи, кросоувъри до автомобили от спортния клас.
 
Winter Sport 5 предлагат оптимално сцепление при всякакви зимни условия.
 
В разработката на модела от Dunlop включват най-нови технологии, сред които:
 
  • съединение, обогатено с кевлар за укрепване на структурата на гумата
  • технология Touch, която увеличава контактната повърхност и подобрява чувствителността на волана и други.
 
Зимните автомобилни гуми от този модел се отличават още и с иновативен дизайн на протектора, който разполага с многобройни централни ламели, разположени успоредно на блоковете, които му осигуряват оптимално странично сцепление, дори и на хлъзгави повърхности.
 
И още нещо. Winter Sport 5 предлага между 10 - 13% по-добра производителност от предишния модел на Dunlop, има по-добро съпротивление при търкаляне, по-добро сцепление на лед и по-ниски нива на шум.
 
Моделът се предлага се от производителя в размери от 15 до 19 инча.

 

Goodyear ULTRAGRIP PERFORMANCE


Зимните гуми на Goodyear ULTRAGRIP PERFORMANCE са идеални за собствениците на SUV и леки автомобили, които търсят стабилност и висока производителност на гумите, с които оборудват автомобила си.
 
ULTRAGRIP PERFORMANCE е с иновативен, насочен дизайн на протектора, който разполага с многобройни ламели и хидродинамични канали, които улесняват изхвърлянето на водата извън контактната точка на гумата.
 
Това от своя страна предпазва гумите от аквапланинг и спомага за по-доброто им сцепление при шофиране в дъждовни или снежни условия.
 
Този модел зимни гуми на Goodyear попада и в категорията „ Run Flat “, което означава, че в случай на спукване, гумата може да измине още няколко километра, преди да се наложи смяна.
 
Това позволява на шофьорите да достигнат до безопасно място, където могат да сменят спуканата гума.

 

Pirelli Scorpion Winter


Следващият модел висококачествена гума, която се нарежда сред най-добрите зимни гуми с диаметър от 18 инча е Pirelli Scorpion Winter.
Моделът е предназначен за SUV и кросоувъри, но сигурни сме, може да задоволи изискванията на всички шофьори, които обичат спортното шофиране.
 
Сред най-важните предимства на Pirelli Scorpion Winter са перфектното поведение на сняг, намаления спирачен път и факта, че гумата е просто без аналог за зимни и снежни пътища.
 
Моделът  е специално проектиран за превозни средства със сцепление 4х4 и гарантира отлично поведение при шофиране при всякакви зимни условия.
 

Протекторът на Scorpion Winter е насочен или т. нар. ”рибена кост, което в допълнение с многобройните ламели и широките канали гарантира отлично сцепление и добър дренаж на контактната точка на гумата и съответно намалени рискове от аквапланинг.

 

Vredestein Wintrac PRO

 
Това е един от популярните модели зимни гуми на Vredestein, който се отличава със следните характеристики:
 
  • къс спирачен път на мокри настилки
  • максимално сцепление по време на маневри и завои
  • отлична стабилност на пътя при развиване на високи скорости
 
Зимните гуми на Vredestein с диаметър 18 инча са създадени за нуждите на леки автомобили с мощни двигатели.
 
Моделът разполага с иновативна и високотехнологична насочена шарка на протектора. Наклонените блокове допринасят за по-агресивния дизайн и улесняват динамичното завиване, а хоризонталните ламели в централната част на протектора улесняват ускоряването и намаляват спирачния път.
 
Наклонените широки канали в страничните зони пък са отговорни за по-доброто сцепление на гумата на сняг и лед.
 
Специфичната, леко овална форма на протектора позволява по-бързо елиминиране на водата от контактната точка на гумата.
 
Благодарение на овалния профил на протектора Wintrac PRO се справя отлично с отстраняването на калта и снега, предпазвайки гумата от загуба на сцепление.
 
Сместа, от която се произвеждат Vredestein Wintrac PRO е разработена по най-нови технологии.
 
Висококачественият силициев диоксид, в комбинация с патентованата смола на сместа подобрява значително характеристиките на модела, осигурявайки по-прецизно шофиране, по-добро спиране и много по-добро сцепление върху заснежени и заледени пътни настилки.


 

Michelin Pilot Alpin 5


Pilot Alpin 5 е зимна гума, която е специално насочена към спортни автомобили с мощен двигател.
 
Моделът е изключително популярен сред собствениците на автомобили и това съвсем не е без причина.
 
Pilot Alpin 5 предлага изключително добро сцепление, сигурност и безопасност на пътя и ефективност, които се дължат както на сместа, от която гумата е произведена, така и от високотехнологичния ѝ протектор.
 
Сместа, от която се произвеждат Pilot Alpin 5 е с формула, която интегрира иновативен полимер, като по този начин подобрява представянето на гумата през зимата.
 
Освен това, новата смес допринася значително за намаляване съпротивлението при търкаляне на гумата, а това води до намаляване на разхода на гориво.
 
Не е за пренебрегване и факта, че ниското съпротивление при търкаляне благоприятства както върху околната среда така и върху пробега, който се увеличава значително.
 
Протекторът на зимните гуми Pilot Alpin 5 с размер 18 цола е с насочена и симетрична шарка, която се характеризира с разминаващи се канали за по-добро изхвърляне на снежна киша.
 
Ламелите на протектора са хоризонтални, което позволява на гумата да поддържа по-добро сцепление на лед, а  централния канал противодейства много ефективно на аквапланинга, като изтласква водата от контактната точка на гумата бързо и безпроблемни.
 
Казано иначе, търсите ли висококачествена зимна гума с размер 18 инча, Pilot Alpin 5 на Michelin е може би един от най-добрите модели, които в момента се предлагат на пазара.
 
Моделът е с изключително добри технически характеристики, стилен дизайн и от марка, която не прави компромиси с качеството на продуктите си.
 
Единственият минус е малко по-високата цена, на която се предлагат гумите Michelin, но пък сцеплението, стабилността и големия пробег, които моделите на този бранд гарантират си струват малко по-голямата инвестиция.
 
Защото в следващите редове ще се опитаме да ви запознаем с всичко за размера на гуми 18 цола.

Всичко за размера на гуми 18 цола
 
На изплащане
Payments
Плащане
Leasing