Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Всичко за летни и зимни гуми размер 255/55R18

Всичко за летни и зимни гуми размер 255/55R18


10.08.2023 г.
Покупката на автомобилни гуми може да бъде нелесна задача, ако не сте наясно с това какво точно ви е нужно спрямо времето от годината. На вашия автомобил му трябват различни гуми през лятото и през зимата, тъй като метеорологичните условия изискват специални характеристики.

Целта на този блог пост е да разгледа всичко за летни и зимни гуми с размер 255/55R18 и да ви запознае с техните специфики – така ще успеете да откриете най-правилния избор за вашия автомобил.

 

Характеристики и спецификиГумите, които разглеждаме в този материал са използвани от средни и големи SUV кросоувъри. Техните размери отговарят за вашата сигурност и стабилност при управлението на автомобила, без значение дали пътната настилка е суха, или мокра.
 


Какво се крие зад обозначението 255 55 r18?


Първата цифра указва, че широчината на гумата е 255 мм, което е ключово за контрола на вашия автомобил. По този начин вие ще се чувствате уверени в сигурността на возилото си винаги, когато се качите на него, независимо дали става въпрос за дълъг път, или за кратък такъв.

Втората цифра показва, че височината е равна на 55% от ширината ѝ. Като краен резултат това означава височина от малко над 140 мм.


Числото 18 показва диаметъра на джантата, за който съответната гума е предназначена. Диаметърът е важен за производителността на гумата и за вашия комфорт по време на управлението на вашето превозно средство.
Освен това може да измени изцяло вида на всички автомобили, като ще ги накара да изглеждат по-спортни. Така ще избягате от обикновеното и ще се откроявате, което винаги е добре дошло.
Гумата с този размер може да бъде лятна, зимна или всесезонна. Както вече обяснихме, всеки сезон има своите специфики, с които трябва да се съобразите, за да бъдете спокойни и сигурни в автомобила, който управлявате.

Важно уточнение за всички всесезонни гуми е, че това са гуми по-скоро като компромисен вариант, който се справя достатъчно добре с метеорологичните условия през цялата година.
Въпреки това е важно да се знае, че те не могат да ви осигурят същото сцепление, както едни качествени зимни или летни гуми.


Изисквания към гумите 255/55R18


При избора на гуми за ежедневно шофиране е от особена важност да сте наясно с това, което търсите. Сезонът и личният ви стил на шофиране са определящи за това какви гуми да изберете за вашето превозно средство.
Както вече споменахме на няколко пъти, различаваме летни гуми, зимни и всесезонни.

Летните гуми са създадени така, че да ви дадат максималното, когато става въпрос за управление при по-високи температури. Тяхната конструкция осигурява отлично сцепление на сух път.
Разбира се, те се справят чудесно и при дъждовни условия. Ако използвате возилото си само през лятото, или пък живеете на място, където снегът не идва, то тогава това е правилният избор за вас.

Зимни гуми производителите създават по начин, който може да ви гарантира спокойствие при студ, сняг и лед. Те предоставят добро сцепление и лесно управление на всякакви автомобили, дори и на по-големите като джипове, въпреки заледената пътна настилка.

Всесезонните гуми от своя страна, не са оптималния избор. Да, те предлагат много по-голямо удобство от останалите, тъй като не се налага да ги сменяте.
По този начин ви пестят време и пари, справят се задоволително с климатичните условия, но не могат да ви дадат сигурността, която сезонните гуми предлагат.
Ако сте шофьор, на когото се налага да се придвижва на кратки разстояния и не използва личното си превозно средство особено често, то тогава тези гуми биха били най-подходящият избор за вас.Как да изберете най-добрите летни или зимни гуми размер 255/55R18?


Изборът на гуми далеч не е лесна задача. В момента, в който решите, че е време за покупка,  добре е да се запознаете с всичко за летни и зимни гуми размер 255 55r18.
В нашия сайт има достатъчно информация, която ще ви даде нужната увереност, че правите правилния избор за вашия автомобил.

На първо място слагаме климатичните условия. Ако населеното място, в което се намирате е по-скоро сухо и топло, то значи летните гуми са това, от което се нуждаете. При такива условия те ще ви осигурят комфорта и спокойствието, които са нужни, когато шофирате.
Ако пък се намирате на заснежено и студено място, то тогава е повече от ясно какво трябва да си купите - зимните гуми ще ви гарантират безопасното придвижване по пътищата.

Друго важно нещо е качеството на гумите. Ние от „Диана“ сме на пазара над 30 години и ви гарантираме, че нашите гуми са с доказано качество и ще ви позволят да шофирате спокойно и сигурно.

Нашият онлайн магазин ви дава удобна възможност за навигация и можете лесно да се ориентирате при търсенето.
Ако предпочитате определена марка - маркирайте я. Така стеснявате кръга от възможности и правите избора по-лесен. Можете да определите и ценови диапазон.
Ако се колебаете за определен модел, на уебсайта ни можете да прочетете отзиви и оценки на нашите клиенти. По този начин ще откриете това, което отговаря на вашите изисквания.


Предимства и гаранции при покупка на гуми размер 255/55R18 от Гуми Диана


Ако решите да закупите гуми с размер 255/55R18 от Гуми Диана, ще се убедите сами, че нашите продукти са с много високо качество и ще могат да бъдат използвани дълго време.
Най-важното нещо на пътя е сигурността на пътуващите, а с нашите гуми тя е гарантирана. Комфортът по време на шофиране прави всяко пътуване приятно, а липсата на риск ще допринесе за това пътешествията ви да бъдат изпълнени с изцяло положителни емоции.
Неведнъж досега споменахме колко важно е качеството на гумите, за да се осигури високото ниво на безопасност на всички пътници. Нашите гуми имат дълъг експлоатационен живот. Ако ги използвате правилно, няма защо да се притеснявате, че ще се износят бързо.

Освен това, за гуми за леки автомобили, SUV и бусови гуми ние ви предоставяме и гаранция за период от 60 месеца. Гаранцията покрива дефектите, които не са по вина на потребителя. Ако протекторът е износен, гумата се счита за напълно негодна и не може да бъде заменена.

При желание от ваша страна да направите рекламация, то трябва да изпратите гумите в центъра ни на „Ботевградско шосе“ в гр. София, където те ще бъдат внимателно огледани от специалист. Отговор от нас ще получите до 30 дни за физически лица и до 3 месеца за фирми.

Във всички случаи можете да разчитате на коректно отношение от наша страна.


 
На изплащане
Плащане