Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Топ зимни гуми за SUV

Топ зимни гуми за SUV


25.11.2022 г.

Топ 5 на най-добрите зимни гуми за SUV

 

Bridgestone LM005


Blizzak LM 005 на японската марка Bridgestone е зимна гума с изключително сцепление.
 
Моделът е с усъвършенстван дизайн, който предлага не само пълен контрол по време на шофиране, но и изключително спиране, дори когато на пътната настилка има вода, сняг или киша.
 


Гумите от серията Blizzak са идеални за европейските зими, тъй като се справят отлично както при шофиране в интензивна мъгла, така и на сняг, мокри и сухи настилки.
 
Отличните характеристики на модела се дължат до много голяма степен на най-модерната каучукова смес, наречена Nano Pro-tech.
 
Освен уникалната смес, от която се произвеждат, зимните гуми Bridgestone Blizzak LM 005 разполагат с редица технологии, които им осигуряват страхотно добра производителност и отлично сцепление.
 
Протекторът на тези джипови гуми разполага със система от два различни вида ламели, които помагат за  съкращаване на спирачния път върху сняг и лед.
 
В централната зона на гумата са разположени специално разработени двуизмерни ламели, а в зоната на раменете е разположена триизмерната им версия.
 
Сцеплението на сняг също е много подобрено благодарение на оригиналните канали с ъглови ръбове, които увеличават контактната площ между снежната покривка и протектора, за да предотвратят загубата на контрол над превозното средство.Michelin Pilot Alpin 5 SUV


Pilot Alpin 5 на френския производител Michelin е ултрамодерна гума, определена от експертите като най-добрата зимна гума за спортни suv автомобили.
 
Моделът е силно търсен, тъй като предлага на водачите:
 
  • Сигурност дори при трудни зимни условия
 
  • Отлично сцепление на снежни повърхности
 
  • Добър контрол при шофиране по мокри настилки
 
  • Спортно усещане при шофиране
 
  • Впечатляващ живот експлоатационен живот
 
  • Уникален външен вид, благодарение на Premium Touch ефекта
 
Отличните зимни параметри на този модел са резултат от използването на технологично симетрична шарка на протектора, създадена от най-добрите френски инженери и производители.
 
Тайната на доброто представяне на модела върху хлъзгави настилки се крие в това, че за разлика от традиционните зимни гуми за suv, Pilot Alpin 5 има високо насочен дизайн на протектора с широк раменен блок и централен канал.
 
Освен това конструкцията на  Alpin 5 дава възможност за поддържане на добро сцепление, намаляване на спирачния път и оптимизиране на поведението на автомобила при движение върху сняг и вода.
 
Най-важният компонент на този модел зимни гуми на Michelin е подсиленият каркас, създаден за подобряване здравината на страничните страни на гумите.
 
В резултат на това те издържат много повече на натоварване и са по-устойчиви на повреди при шофиране с по-високи скорости.
 
Разбира се, в никакъв случай не бива да се подценява каучуковата смес, от която се произвеждат зимните Pilot Alpin 5, която е от ново поколение и е разработена специално за нуждите на suv автомобилите.
 
Казано иначе, това е смес, която осигурява много добро сцепление при шофиране на сухи, мокри и заснежени настилки.
 
Но Michelin Pilot Alpin 5 впечатлява не само с отлични пътни параметри, но и с красив външен вид, който френския производител е постигнал благодарение на Premium Touch ефекта, който създава усещане за докосване на кадифе.
 
Единственият минус тези гуми (ако можем така да го наречем) е малко по-високата им цена, но пък за сметка на това качеството и дълготрайността им са толкова високи, че инвестицията наистина си струва.
Vredestein Wintrac Pro


Включването на тази марка зимни гуми за suv може да изненада някой от вас, но истината е, че от Vredestein предлагат модели и серии гуми с много добри характеристики на доста прилични цени.
 
Специално за Vredestein Wintrac PRO може да се каже, че голяма част от специалистите определят модела като най-добрата зимна гума за мокро и сухо сцепление.
 
Wintrac PRO се справя изключително добре дори при много трудни зимни условия и ефективно подкрепя водача по време на шофиране, осигурявайки му необходимата сигурност и комфорт, от които се нуждае.
 
Моделът разполага с модерна шарка на протектора, която е изградена с насочени напречни канали и остри ръбове.
 
Наклонените канали улесняват динамичното завиване, а хоризонтално разположените ламели в централната част на гумата гарантират доброто ускорение и намаляват спирачния път.
 
Овалната форма на протектора позволява по-доброто елиминиране на водата под колелото, като по този начин предпазва от аквапланинг.
 
Бързото разпределение на калта между страничните канали пък предпазва гумата от загуба на сцепление и гарантира много по-бърза реакция при движението на волана.
 
Сместа, от която се произвеждат зимните гуми е разработена на базата на патентована смола и най-висококачествен силициев диоксид.
 
Това позволява на Wintrac PRO да предлагат стабилност, по-прецизно шофиране, къс спирачен път и много добро сцепление върху заснежени и заледени повърхности.Pirelli Scorpion Winter

Scorpion Winter на италианския производител Pirelli идват със специално сертифицирано Ecoimpact съединение, което оптимизира сцеплението, теглото и разхода на гориво.
 
Освен, че е идеален избор за хора, които търсят в една зимна гума намален разход на гориво и ниско съпротивление при търкаляне, този зимен модел впечатлява и с отличното си представяне на различни терени.
 
Не е за подценяване и факта, че Scorpion Winter е специално проектирана за превозни средства със сцепление 4х4 и гарантира отлично поведение, невероятно добър контрол при шофиране и къс спирачен път както на пътища, покрити със сняг, така и на сухи и мокри настилки.
 
Видео: Pirelli Scorpion Winter
 
Моделът е и с насочена или т. нар. шарка “рибена кост”, което осигурява отличен дренаж на колелото и следователно рискът от аквапланинг е силно намален.


Goodyear Ultra Grip + SUV


Зимната гума Goodyear Ultra Grip + SUV е оборудвана с насочена шарка на протектора с канали във формата на буквата V.
 
Този тип протектор позволява много добро и бързо отстраняване на водата от контактната точка на гумата, с което на практика се намалява и рисковете от аквапланинг.
 
Каучуковата смес, от която се произвеждат този модел зимни гуми за suv е не само изключително иновативна, но е и разработена специално за гуми за автомобили тип suv със задвижване 4х4.
 
Към предимствата на този модел гуми трябва да прибавим и редица технологични решения, които са приложени към него и които спомагат за безопасното и удобно шофиране през зимата.
 
Една такава технология е 3D - BIS & Reg, която се състои от наличието на блокове на протектора, които се самоблокират и съответно увеличават повърхността на гумата, която има контакт с пътната настилка.
 
В резултат на това моделът предлага отлично сцепление при всякакви климатични условия, къс спирачен път и по-бавно износване.


Бонус: Toyo SnowProx S954


Тези зимни гуми са произведени от добре познатата марка Toyo, а моделът е част от голямото семейство на серията зимни гуми Snowprox.
 
За този модел може да се каже, че е произведен да отговаря оптимално на разнообразните нужди на водачите и да им осигурява безопасност и удобно шофиране както при сухи, така и при мокри, заледени и заснежени пътища.
 
SnowProx S954 е с усъвършенстван асиметричен дизайн, който оптимизира работата на гумата от гледна точка на поведението на пътя и по-специално по отношение на мокрите повърхности.
 
Страничните канали позволяват на гумата да изхвърля значителни количества вода странично, което ѝ гарантира стабилност и поддържане на добро сцепление с пътната настилка дори при този тип пътни условия.

 

Как да изберете зимни гуми за SUV?


Ако досега не ви се е налагало да купувате зимни гуми, първото, което трябва да направите е да проверите кой размер е подходящ за вашия автомобил.
 
Това всъщност е най-лесната част, тъй като просто трябва да погледнете идентификационния номер (поредицата от числа и букви), който ще откриете на страничната стена на гумите.
 
Когато правите избор на гуми за зимата, освен на размера и характеристиките задължително трябва да обърнете внимание и дали гумите, на които сте се спрели имат маркировка за сняг  или само за кал и сняг (M + S).
 
Добре е да знаете, че гумите, които са предназначени специално за снежни условия трябва да имат задължително освен маркировка за сняг и кал и маркировка за сняг.
 
Тя представлява пиктограма, която изобразява планина с три остри върха и снежинка.
 
Имате ли възможност, избирайте зимни гуми от по-висок клас и от популярни марки.
 
Даваме ви този съвет, тъй като зимните гуми за suv и леки автомобили от висок клас са с високо качество, дълъг експлоатационен живот и множество иновативни технологии, които ще ви осигурят сигурност, отлично сцепление, ниски нива на шум и ниски разходи на гориво.
 
При покупка винаги обръщайте внимание и на DOT на гумите и ако той е над 4 години, пристъпвайте към покупката с голямо внимание или
потърсете сходен модел, който е с по-малък DOT.


На изплащане
Плащане