Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Топ марки гуми на 2022

Топ марки гуми на 2022


01.02.2022 г.
Ако искате узнаете кои марки и серии автомобилни гуми ще са сред отличниците за 2022 - ра, останете с нас, за да се запознаете с класацията, които сме подготвили на база проведени тестове и мнения на експерти и търговци.


 

Топ марки гуми на 2022 година, които получават висока оценка от всички експерти

 

Michelin

 
Компанията е в бизнеса с гуми повече от 100 години и едва ли е изненада за някой, че заема лидерските позиции като марка, която предлага както зимни гуми, така и летни гуми с най - добро общо представяне.
 
През 2022 - ра от Michelin прибавят в каталога си два нови модели гуми - летните гуми Michelin Pilot Sport 5 и Michelin Primacy 4+. И двата продукта принадлежат към премиум категорията, но имат различни характеристики.
 

 Michelin Pilot Sport 5 - Технически характеристики

 
Michelin Pilot Sport 5 наследява добре познатия и популярен Michelin Pilot Sport 4s. Според френския производител, Pilot Sport 5 предлага по-добра и висока производителност, максимално сцепление и спиране на суха и мокра настилка и прецизно управление.
 
Както Michelin Pilot Sport 4s, така и Pilot Sport 5 разполага с технология за динамично реагиране, при която хибриден колан, изработен от армид и найлон осигурява структурно подсилване на гумата и поддържа стабилността на контактните точки.
 
Едновременно с това MaxTouch Construction Technology (разработка на Michelin) разпределя равномерно силите на ускорение, спиране и завиване, предлагайки по-дълъг живот на протектора.
 
Този модел използва и технологията Dual Sport Tread Design, при която външната и вътрешната повърхност на гумата са с различни шарки на протектора.
 
Външните шарки с твърди блокове осигуряват перфектно сцепление на суха настилка, докато големите вътрешни канали увеличават устойчивостта на аквапланинг.
 
Размерите на новата гама високопроизводителни летни гуми Michelin Pilot Sport 5 са от 205/40R17 до 275/45R20 и са с максимален индекс на скоростта “Y” от 300 км/ч.
 

Michelin Primacy 4 + - Технически характеристики

 
Новата лятна гума Primacy 4+ е в състояние да гарантира висока производителност, независимо от пробега.
 
Благодарение на технологията EverGrip (патент на Michelin) гумата предлага и доста по-кратък спирачен път на мокро, както и висока устойчивост на аквапланинг.
 
Primacy 4+ използва най-иновативните технологии, налични в момента за автомобилните гуми като технологията EverGrip, която позволява на протектора да се “самовъзстановява”.
 
На лице е също така технологията MaxTouch Construction, която оптимизира отпечатъка на протектора, за да раздели равномерно силите, генерирани по време на ускорение, управление и спиране, като всичко това е в полза за дълготрайността на гумата.
 
Използването на тези технологии прави Michelin Primacy 4+ изключително издръжлива, с ниско съпротивление при търкаляне, способна да предлага максимална производителност до последния километър.
Bridgestone

 
Bridgestone е един от най-големите производители на гуми в света. Марката доставя гуми за световни производители на автомобили като BMW, Audi, VW, Opel, Ford, както и Формула 1.
 
Ако сте сред феновете на марката, тази година имате удоволствието да се насладите на новата серия гуми - Bridgestone T005, които вече се предлагат на пазара.
 

Bridgestone T005 - Технически характеристики

 
Лятната гума Bridgestone Turanza T005 е гума от висок клас, наследник на Turanza T001 EVO. Тя е много по-усъвършенстван модел и предлага много подобрения.
 
Моделът е с усъвършенствана конструкция на протектора, който гарантира стабилно и добро сцепление с всички видове пътни настилки. Асиметричната шарка на протектора гарантира плавно каране по сухи настилки и кратък спирачен път и още по-безопасно каране на мокър път.
 
Твърдите стени и протектор разпределят равномерно точките на тежест и осигуряват незабавна реакция при движение на волана и спиране.
 
Централните канали на протектора отвеждат водата ефективно, намалявайки ефекта от аквапланинг при дъжд. Добрият контрол на автомобила на мокра настилка е възможен и заради наличието на множество странични канали и ламели.
 
Благодарение на конструкцията на гумата и на състава на сместа, моделът гарантира твърда структура и дълготрайност. Полимерът, създаден от Bridgestone (NanoPro - Tech) и много високото съдържание на силициев диоксид гарантират здравината и и минималното на съпротивление при търкаляне на Bridgestone T005.
 
Това означава, че гумата е с намален разход на гориво и предлага комфортно и тихо возене.
 
Bridgestone T005 е оценена от експерти и търговци като най-добрата гума в класа си за спиране и сцепление на мокра настилка.


 


Vredestein

 
Vredestein е нидерландски производител на гуми от висок клас. Производителят предлага от 1946 година висококачествени гуми за леки и товарни автомобили, камиони, 4 х 4, ретро автомобили и селскостопанска техника. Продуктите на бранда са високо ценени по цял свят, тъй като са висококачествени, високопроизводителни и предлагат много добро сцепление.
 
Vredestein Ultrac е новият модел лятна гума, която марката предлага и с която се нарежда на трето място в класацията на Топ марките на 2022 - ра.
 

Vredestein Ultrac - Технически характеристики

Ultrac е иновативна лятна гума от висок клас, ориентирана основно към леките автомобили. Продуктът гарантира безопасност, отлични параметри на шофиране и максимален комфорт при пътуване. Казано иначе, високото качество на строителство е придружено от много добро представяне.
 
Ultrac е подобрена версия на познатия модел Ultrac Satin. В сравнение с него, летните гуми Vredestein Ultrac са с подобрени характеристики относно сцеплението на сухи и мокри настилки.
 
Моделът разполага с нови шарки на протектора, благодарение на които сцеплението с пътната настилка се е увеличило с 15% в сравнение с предходния модел.
 
За производството на новия модел гуми се използва смес от ново поколение и се добавят по-твърди сегменти на протектора, което гарантира по-голяма сигурност и подобрение при спиране на сухи и мокри настилки. Оптимизираната структура на страничните стени пък гарантира на водача тихо и удобно каране.
 
Асиметричната шарка на протектора, благодарение на разнообразната си структура гарантира стабилно завиване и ефективно спиране. Поради тази причина Vredestein Ultrac е много подходящ модел за собственици на автомобили от среден и по-висок клас, които обичат спортното шофиране.GoodYear

 
GoodYear е една от най-продаваните марки автомобилни гуми. Компанията е основана през 1898 година в Акрон, Охайо (САЩ) и от тогава до днес продуктите ѝ са изключително търсени.
 
Марката непрекъснато работи по подобряване структурата и дизайна на гумите и всяка година успява на изненада почитателите си нови модели гуми, които превъзхождат по много критерии всички останали продукти, които се предлагат на пазара.
 
Това важи и за най-новия модел летни гуми на бранда  - Eagle F1 Asymmetric 6, който стана хитов сред потребителите още щом излезе на пазара.
 
 

Eagle F1 Asymmetric 6 - Технически характеристики

 
Eagle F1 Asymmetric 6 е лятна гума от висок клас с ултра висока производителност, която има добро представяне както на сухи, така и на мокри пътни настилки.
 
Моделът е наследник на един от най-популярните модели гуми на GoodYear -  Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, но може да се похвали с още по-висока производителност както по отношение на сцеплението, така и на безопасността.
 
Eagle F1 Asymmetric 6 предлага ниско съпротивление на търкаляне, по-голяма икономия на гориво и ниски нива на шум. Гумата се произвежда от нов вид каучукова смес, което ѝ  позволява по-голям микроконтакт с пътя, което води до подобрено спиране на мокра и суха настилка.
Continental

 
Това е още един изключително популярен производител на гуми, който има запазено място в класациите за Топ марки гуми.
Компанията произвежда и предлага гуми за велосипеди, мотоциклети, леки автомобили, камиони и много други. Основана е през 1971 година и изгражда име чрез иновативни разработки като SportPlus Technology и EcoPlus Technology и други.
 
 

Continental SportContact 7 - Технически характеристики

 
На 13.09.2021 година Continental SportContact 7, най-новият модел лятна гума на марката дебютира на пазара с три нови технически детайла.
 
Те са :
 
  • Иновативен дизайн на протектора, който се адаптира към сухи и мокри настилки.
 
  • Собствена конфигурация, специфична за размера, която предлага максимално удоволствие и комфорт при шофиране.
 
  • Нова каучукова смес BlackChili, която е специално оптимизирана, за да прилепне към асиметричния дизайн на протектора на гумата.
 
По този начин от  Continental разработиха спортна гума, която предефинира стандартите за производителност.
 
Благодарение на асиметричния и адаптивен дизайн на протектора Continental SportContact 7 може да се адаптира както към сухи, така и към мокри настилки, като поддържа добро сцепление, ниско ниво на съпротивление на търкаляне и много висока производителност.Toyo

 
Toyo е японски производител на среден клас гуми. Неговите продукти са търсени и предпочитани от милиони потребители по света, тъй като са с много високо качество, иновативен дизайн и структура и осигуряват комфорт и сигурност при шофиране. Освен това са автомобилни гуми, които предлагат изключително добро съотношение цена - качество.
 

Toyo Proxes CF2 - Технически характеристики

 
Новият модел летни гуми на бранда  - Toyo Proxes CF2 може да се похвали с много предимства, най-голямото от които е отлично спиране при суха настилка.
Комфортът при шофиране също е отличен, а нивото на шум - доста ниско. Моделът е с иновативен и стилен спортен дизайн, който се дължи на асиметричната шарка на протектора, който е с много широки и многобройни канали, които спомагат за отвеждането на водата.
 
Proxes CF2 е и с ниско търкаляне при съпротивление, което намалява разхода на гориво.


Toyo Proxes Sport 2

 
Това е модел лятна гума, посветен на спортните автомобили. Благодарение на асиметричната шарка на протектора, гумата се представя добре както на сухи, така и на мокри повърхности.
Протекторът се състои от две независими части, поради което гумата поддържа изключително добри параметри при всякакви метеорологични условия.
 
Благодарение на използването на иновативна каучукова смес, производителят е успял да намали съпротивлението при търкаляне, при което се намаляват разходите на гориво и вредните емисии. Моделът се характеризира и с ниски нива на шум.


 
На изплащане
Плащане