Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Тежкотоварни гуми 385/55R22.5

385/55r22.5 са размер тежкотоварни гуми, разработени за монтаж на камиони с голям полезен товар, тежкотоварна транспортна техника и машини със специално предназначение.


Особености и характеристики на тежкотоварните гуми 385 55r22.5


Размер


Първото число (385) на гумите представлява ширината в милиметри и показва, че това са гуми, които предлагат стабилност и надеждност на пътя.

Второто число показва, че гумите са нископрофилни със съотношение ширина/височина 55%.

Буквата R показва, че тежкотоварните гуми са с радиална конструкция, а последното число дава информация, че са с диаметър на джантата от 22.5 инча.


Товароносимост


Тежкотоварните гуми са проектирани да могат без проблем да се справят с пренасянето носят тежки товари и работа в трудни условия.

В този ред на мисли, гумите с размер 385/55R22.5 могат да се справят с много голямо натоварване, тъй като обикновено имат товароносимост до 8000 lbs (3630 kg) на гума.
 

Издръжливост


385/55R22.5 са изработени от високоякостни материали и при производството им са включени редица иновативни техники, които ги правят по-издръжливи и устойчиви на износване, абразия и пробиване. 


Протектор


Дизайнът на протектора на тежкотоварните гуми за камиони е специално проектиран да осигури максимално сцепление и стабилност, особено на мокри и хлъзгави пътища.


Приложение


Тежкотоварните гуми  с този размер обикновено се използват при превози на дълги разстояния, в строителството и оборудването на специализирана техника, където издръжливостта, товароносимостта и сцеплението са от изключително голямо значение.


Предимства на тежкотоварните гуми 385/55r22.5


Размерът на гумите 385/55R22.5 предлага няколко предимства в сравнение с други размери гуми. 


Отлична стабилност и контрол на управлението


По-широкият дизайн на гумите осигурява много добра стабилност и управление, което ги прави предпочитан и популярен избор за търговски камиони, ремаркета и за техника със специално оборудване.


Добра горивна ефективност


Нископрофилният дизайн на 385/55R22.5 намалява съпротивлението при търкаляне, което води до значително подобряване на горивната ефективност.


По-голяма безопасност


Ширината от 385 мм на тежкотоварните гуми гарантира повишено сцепление и подобрена спирачна ефективност. А това на практика прави гумите много по-безопасни на пътя.


Удължен живот


Този размер гуми са оборудвани с широк протектор, произведен от специални смеси.

Дълбочината и специфичния дизайн на протектора, както и по-широката контактна повърхност удължават живота на гумите, с което се намаляват и разходите за поддръжка.


Гуми от кои брандове предлагаме с този размер?


При нас ще откриете широка гама от гуми за работа в тежки условия с размер 385/55R22.5 от популярни и утвърдени в световен мащаб марки.


Някой от марките, които ще откриете при нас са:
 
 • Goodride
 • Linglong
 • Austone
 • Bison
 • Bridgestone
 • Firestone
 • Apollo
 • Uniroyal
 • Dayton
 • Kumho
 • Triangle
 • Westlake и други
 

За кой сезон са подходящи тежкотоварните гуми с този размер?

Моделите и марките гуми за тежкотоварни камиони с размер 385/55R22.5, които предлагаме са подходящи за употреба през цялата година.

Гумите разполагат с маркировка 3PMSF и M+S, което гарантира, че употребата им е подходяща целогодишно.


В какъв ценови диапазон предлагаме гуми с размер 385/55r22.5?


Цената, на която предлагаме тежкотоварните гуми не може да бъде посочена с точност, тъй като от Гуми Диана предлагаме модели както от бюджетен и премиум, така и от среден клас.

Освен класа, влияние върху цената оказва и марката на продукта. Това е и още една причина, поради която е трудно да посочим конкретен ценови диапазон.
 
На изплащане
Плащане