Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Тежкотоварни гуми 315/80R22.5

Гамата от популярни марки, които произвеждат и предлагат гуми с размер 315/80r22.5 е изключително богата и има защо.

Този размер е един от най-популярните и предпочитани за оборудване на камиони и други тежкотоварни машини.

Ако обмисляте покупката на гуми от този размер, можете да разгледате марките и моделите, които от Гуми Диана предлагаме.
 

Технически спецификации на гуми с размери 315/80R22.5


Причината, заради която гумите с този размер са толкова търсени от потребителите се крие в техните отлични технически характеристики.

Гумите са с ширина от 315 мм, което осигурява по-широка контактна точка на гумата с пътя. А това от своя страна гарантира много голяма стабилност при шофиране както на асфалт, така по черни пътища.

Съотношението между височината и ширината от 80% пък показва, че това са изключително стабилни гуми, които гарантират отлично сцепление, контрол и управление, без значение дали се шофира на сухи, хлъзгави или мокри настилки.

Типът конструкция на 315/80r22.5 е радиален, което осигурява по-голяма здравина и по-голяма издръжливост на протектора.

А диаметърът от 22,5 инча дава възможност с този размер да се оборудват широка гама от тежкотоварни камиони, ремаркета, както и машини със специално оборудване.
 

С какво размер 315/80R22.5 се отличава от останалите размери гуми?


Голяма товароносимост


Тежкотоварните гуми  с размер 315/80r22.5 се отличават с висок товарен индекс, което им позволява да превозват тежки и дори извънредно тежки товари на дълги разстояния.


Уникален дизайн на протектора


Този размер гуми разполагат с протектор с широки блокове и дълбоки централни канали, което увеличава значително както сцеплението, така и пробега на гумата.

Освен това, почти всички модели разполагат с плътни ламели по ръбовете и рамената на гумата, които гарантират бавно, плавно и най-вече равномерно износване.

Геометрията на каналите на протектора е така проектирана, че предотвратява задържането на вода, камъни и кал.


Подобрено сцепление


По-големият размер на гумите 315/80R22.5 осигурява по-добро сцепление както на мокри, така и на сухи пътища, позволявайки подобрено управление и стабилност по време на шофиране.


Иновативни смеси на протектора


Каучуковите смеси, от които се произвеждат тежкотоварните гуми са специално разработени и предпазват протектора и страничните стени от абразия, пробиви, разкъсвания и неравномерно износване.


И още нещо


Повечето от моделите гуми с този размер от високия клас използват оптимизирана смес с двукомпонентна формула за протектора, която осигурява отлична производителност при шофиране, ниско съпротивление при търкаляне и висок товарен и скоростен индекс на гумите.


Какви марки с този размер предлагаме?


Като най-големият вносител на гуми за страната, от Гуми Диана се стремим да предлагаме възможно най-богата гама от модели, марки и размери както на гуми за леки автомобили, така и на гуми за камиони, ремаркета и селскостопанска техника.

Ако разгледате предложенията в нашия онлайн магазин, сигурни сме, че ще откриете марката и модела на гуми с размер 315/80R22.5, който искате да закупите.


Сред популярните марки, които предлагаме при нас са:
 
 • Linglong
 • Bison
 • Westlake
 • Goodride
 • Firestone
 • Kumho
 • Dayton
 • Triangle
 • Uniroyal
 • Bridgestone
 • Austone
 • Apollo и много други


За кой сезон се препоръчват?


Моделите гуми с размер 315/80R22.5, които предлагаме от Гуми Диана са с маркировка  3PMSF и M+S. А това означава, че могат да се използват през цялата година без проблем.


Какъв ценовият диапазон, в който ги предлагаме?


Ако обърнете внимание на описанието на тежкотоварните гуми с този размер, ще ви направи впечатление, че  предлагаме широка гама от марки и модели гуми от всички класове (среден, икономичен и премиум).

А тъй като гумите са с различни производители и класове, няма как да посочим точна цена или ценови диапазон, в който ги предлагаме.
 
На изплащане
Плащане