Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Тежкотоварни гуми 315/70R22.5

Гумите с размер 315/70R22.5 са проектирани за работа в условия, при които издръжливостта, товароносимостта и сцеплението са ключови фактори.
 
Ако сте изправени пред предизвикателството да откриете възможно най-подходящите за работа в тежки условия гуми, предлагаме ви да се запознаете с характеристиките на тежкотоварни гуми 315/70R22.5, каквито и ние от Гуми Диана предлагаме.


Специфики на тежкотоварните гуми 315 70r22.5


Размери

Широчината на тежкотоварната гума е от 315 мм, което ѝ осигурява по-голяма стабилност на пътя.
 
Съотношението от 70% между широчината и височината на гумата пък е проектирано да пасва идеално колело с диаметър 22,5 инча, който е един от най-предпочитаните диаметри за тежкотоварни гуми.
 
Този диаметър осигурява по-добро ускорение и спирачна ефективност, по-добро поведение на камиона в движение, по-голяма прецизност на волана и значително подобрение на комфорта при шофиране.


Товароносимост

Тъй като са проектирани да носят тежки и извънредно тежки товари, 315/70R22.5 са с много висока товароносимост и могат да понесат без проблем товари до 9000 паунда (4082,33 кг) на гума.
 


Дизайн на протектора

Протекторът е гумите за тежки превозни средства е разработен и проектиран така, че да може да осигурява максимална стабилност и сцепление на гумите с пътя.
 
Почти всички модели на тежкотоварни гуми 315 70r22.5 са с протектори с иновативни шарки, с множество ламели и са с голяма дълбочина на грайфера за по-добро сцепление върху неравни пътни настилки.


Възможност за монтаж на всички позиции

В зависимост от модела и марката, гумите с размер 315 70r22.5 могат да се монтират както на управляващите (предни) оси, така и на задвижващите оси на тежкотоварните превозни средства.
 
Не са малко и производителите като Michelin, Sava, Nokian, Austone и други, които предлагат модели, подходящи за монтаж на всички позиции или т. нар. “всепозиционни” гуми.


Конструкция

Тежкотоварните гуми с този размер са конструирани с подсилени странични стени и здрава вътрешна структура, за да могат да се справят с теглото на тежките товари.
 
Тоест, това са гуми, които са създадени да издържат на работа при тежки условия, включително шофиране по неравни терени, регулярно пренасяне на тежки товари и работа при екстремни температури.


Ниско съпротивление и тиха работа

Този размер гуми гарантират голяма дълготрайност, икономия на гориво и ниски нива на шум, което прави шофирането по-удобно и комфортно.


Устойчивост на пробиви и порязвания

Сместа, която се използва при производството им е богата на силициев диоксид и специални добавки, което прави гумите изключително устойчиви на пробиви, срязвания, абразия и други механични повреди.
 


Какви марки предлагаме с този размер?


За да отговорим на очакванията и изискванията на всички наши клиенти, които се нуждаят от качествени, дълготрайни и ефективни тежкотоварни гуми 315/70R22.5 от Гуми Диана се стремим да предлагаме  възможно най-богатия асортимент гуми.
 
В нашия онлайн магазин ще откриете широка гама от гуми за тежкотоварни превозни средства от всички класове, на достъпна цена и от популярна марка.

 
Сред брандовете, които предлагаме са:
 
 • Bridgestone
 • Austone
 • Uniroyal
 • Bison
 • Kumho
 • Goodride
 • Westlake
 • Dayton
 • Triangle
 • Linglong
 • Apollo
 • Firestone и други


За кой сезон са подходящи гумите с размер 315 70r22.5?

Всички марки и модели тежкотоварни гуми от този размер са с маркировка 3PMSF и M+S, което ги прави подходящи за целогодишна употреба.


Какъв е ценовият диапазон, в който предлагаме гумите за тежки превозни средства?

Цената зависи до много голяма степен както от марката, така и от класа на гумите и от модела им. Това е и причината, поради която не можем да посочим конкретен ценови диапазон.
 
На изплащане
Плащане