Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Тежкотоварни гуми 235/75R17.5


Гумите с размер 235/75r17.5 са предназначени за монтаж на тежкотоварни автомобили.

Ако ви предстои покупка и монтаж на тежкотоварни гуми и се питате дали гумите с този размер са подходящи за вашето превозно средство, малко по-долу ви представяме някои от основните характеристики на този размер гуми.


Характеристики на гуми с размер 235/75r17.5


Както и сами се досещате, всеки един производител, който предлага тежкотоварни гуми включва при проектирането на своите продукти различни технологии.

Тоест, въпреки общото си предназначение, моделите на Michelin, Dunlop, Pirelli или Bridgestone могат да се различават като спецификации от тежкотоварните гуми на Goodyear, Uniroyal, Fulda, Hankok и т.н.

И все пак, въпреки разликите в класа, обхвата и сезонността си, тежкотоварните гуми 235/75r17.5 имат и общи характеристики, с които е добре се запознаете, преди да направите окончателен избор.


Общи характеристики

Това са гуми, които са с ширина от 235 мм. А това означава, че са доста стабилни на пътя, тъй като са малко по-широки от други модели гуми.

Профилът им е с височина от 75%, което пък ги определя като високопрофилни и могат да осигурят добър комфорт при шофиране.

Диаметърът на джантата им е 17,5 инча, което допринася за доброто сцепление и по-добрия контрол на пътя. Конструкцията им е с радиален дизайн, който е гарант за здравината, издръжливостта и по-бавната им износоустойчивост.

И още нещо. В зависимост от предназначението си, гумите с този размер могат да се монтират на управляващите, на задвижващите оси, или на оси за ремаркета.

Има и модели, които се считат за универсални и могат да се монтират на всяка една от осите на камиона или тежкотоварната техника.

Като обхват, тежкотоварните гуми  235/75 17.5 са подходящи за магистрален и регионален транспорт.


Предимства на гумите с този размер


Почти всички модели са с оптимизирана структура на колана, което миниминизира риска от деформиране и намалява съпротивлението при търкаляне.

Разполагат и с широк профил на каркаса, което им позволява да издържат без проблем дори и високи натоварвания.

Голяма част от моделите се произвеждат от специални каучукови смеси, които осигуряват отлично сцепление на гумите при различни пътни и метеорологични условия.

235/75 17.5 разполагат и с протектори с дълбоки канали и шарки, които гарантират както добро сцепление и къс спирачен път на сухи и мокри настилки, така и намаляват риска от аквапланинг.

За разлика от някои други размери тежкотоварни гуми, 235/75 17.5 са с доста по-приемливo ниво на шум (69 db) и са с нисък разход на гориво.


Какви марки предлагаме с този размер?


За нас е важно да можем да отговорим на изискванията на всички свои клиенти, затова се стремим да поддържаме наличност на голям асортимент от класове и марки гуми за тежкотоварни камиони на добра цена.

На страниците на нашия магазин Гуми Диана ще откриете тежкотоварни гуми 235/75 17.5 от много марки.

Ето и някои от тях:
 • Uniroyal
 • Bison
 • Bridgestone
 • Dayton
 • Westlake
 • Goodride
 • Linglong
 • Triangle
 • Kumho
 • Apollo
 • Firestone и други


За кой сезон са подходящи?


Гумите за тежкотоварни камиони, които предлагаме, са подходящи за употреба през всички сезони и разполагат с маркировка M+S и 3PMSF.


Какъв е ценовият диапазон, в който ги предлагаме?


В нашия онлайн магазин предлагаме, както вече споменахме, богата гама от гуми 235/75 17.5 от различни класове и марки. Поради това, цената на моделите варира в широки граници и е невъзможно да посочим конкретна цена.
На изплащане
Плащане