Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Смяна на гуми

Смяна на гумите се налага поне два пъти годишно (при смяна на летните със зимни гуми), или когато са износени и вече не са ефективни. И в двата случая посещението в сервиз е наложително, ако държите смяната и баланса да бъдат извършени прецизно.
В Центрове Диана предлагаме услугата “смяна на гуми” във всички свои сервизи в страната. Услугата включва демонтаж, монтаж на гуми и баланс на всички видове гуми за леки, 4х4, леко и тежкотоварни МПС.
 

Стандартен монтаж, демонтаж и баланс


При стандартната смяна на гуми използваме специализирана машина за демонтаж и монтаж “Corghi” A2025TI и машина за баланс - Corghi EM9580.
“Corghi” A2025TI е напълно автоматизирана машина,
която е  подходяща за извършване на монтаж и демонтаж на автомобилни, джипови, бусови и мотоциклетни гуми. Машината разполага с пневматично задействаща се накланяща вертикална колона (рамо). 

Стандартният ѝ патронник е с патентована система, която позволява да се работи с всички видове гуми 10’’ до 24’’, като е възможно чрез просто действие на оператора работния диапазон да се премести от 10’’ - 20’’ до 14’’ - 24’’. 

Оборудвана е и с устройство за взривно пълнене на въздух и най-важното - проектирана е така, че да предпазва джантите по време на демонтажа и монтажа. Новите технически и ергономични характеристики на “Corghi” A2025TI ни позволяват да ви предложим бърза и висококачествена услуга. 

Машината за баланс - Corghi EM9580, с която разполагаме е с висока производителност и интуитивен интерфейс. EM 9580 е с напълно автоматизиран цикъл и е оборудвана с електрическа затягаща спирачка и функция за търсене на позиция в края на завъртането. 

Благодарение на интегрираната си функция FSP (Fast Selection Program) машината автоматично активира програмите за балансиране, избягвайки избора от клавиатурата. 

Сред характеристиките на Corghi EM9580 са още: 
 • автоматично позициониране 
 • автоматично измерване на ширината (AWD, автоматично изчисляване на ширината (AWC) и други
От стандартната ни услуга можете да се възползвате във всички наши сервизни центрове в страната. Относно смяната на гуми, цената е повече от достъпна. 
 

VIP смяна на гуми


В три от центровете за смяна на гуми София и в център за смяна на гуми Варна предлагаме VIP услугата демонтаж и монтаж с роботизирана машина от най-ново поколение Corghi Artiglio Master Code.

Artiglio Master е с напълно  автоматизирани и роботизирани работни цикли, които позволяват автоматично придобиване размерите на колелата, автоматично позициониране на инструмента и безконтактно отделяне на гумата от джантата с минимизирано напрежение и разтягане. 

Компютъризираната ѝ система Touch Screen води оператора през всички процеси и предлага възможно най-оптималното решение при всеки евентуално изникнал проблем.

Master Code е съвместима с всички видове гуми  - от Runflat  до малки и големи балонни гуми, като специално за смяна на Runflat машината е оборудвана с вграден термометър WDK, сертифициран по TUF.


В един от центровете си за смяна на гуми София извършваме  и компютърен баланс и диагностика със специализирана машина от най-ново поколение - HUNTER ROAD FORCE TOUCH.

Машината осигурява изключително точни резултати и извършва пълен диагностичен тест много по-бързо от традиционните балансиращи машини. Road Force Touch разполага с изключителна система Smart Weight (патент на Hunter), чрез която се намаляват до 40% разходите за тежестите. 

Лазерът Bottom - Dead - Center пък подобрява разположението на тежестта чрез прецизно измерване и откриване на високи точки при сглобяване, за да се осигурят точни резултати за подобряване на производителността и намаляване работното натоварване на гумите. 

Уникалните функции на машината включват още:
 • Road Force Measurement - функция, чрез която в реални условия се измерват и отчитат силите, причиняващи вибрации. По този начин машината може да определи оптималното положение джантата спрямо гумата.
 • Straight Trak - функция, измерваща страничните сили на всяко колело.

 

VIP баланс


В центровете за смяна на гуми Пловдив, София и Варна разполагаме с най-ново поколение баланс и диагностична лазерна машина Corghi, EyeLight. 

Машината извършва процедурата по монтаж и демонтаж без човешка намеса като използва специализиран робот. По този начин гумата и джантата се предпазват от надрасквания и наранявания. 

Освен прецизен баланс, EyeLight извършва и пълна диагностика на гумата, която показва как се държи в реални пътни условия.
 

Често задавани въпроси

Какви продукти и услуги предлагате?

В нашите магазини (физически и онлайн) предлагаме голямо разнообразие от размери, видове и марки гуми за леки, джипови, бусови, тежкотоварни автомобили, гуми за мотоциклети и селскостопанска техника.


В Центрове за гуми Диана предлагаме и широка гама от услуги, сред които:

 • Демонтаж, монтаж и баланс на всички видове гуми
 • Машинно изправяне на джанти
 • Застраховка на гуми
 • Лепене и вулканизация на гуми
 • Хотел за гуми
 • Мобилен сервиз за гуми само за град София
 • Реглаж на преден и заден мост на автомобили (леки и товарни)
 • Продажба на нови стоманени и алуминиеви джанти
 • Регенерат на тежки гуми по технология на Kraiburg и Bridgestone
 • Продажба на нови стоманени и алуминиеви джанти
 • Диагностициране и зареждане на климатици
 • Смяна на масла и филтри
 • Машинно изправяне на джанти
 • Гуми на лизинг
 • Пренарязване протектора на товарните автомобили и други

В какъв ценови диапазон?

Цените, на които можем да ви предложим гуми са от среден, бюджетен и висок клас.

Мога ли да заявя извършване на услуга по телефон или имейл?

Ако се нуждаете от някоя от нашите услуги можете да я заявите както по имейл, така и по телефон
 

Каква е цената за доставка на гуми?

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:
Леки, Бусови и Джипови (4х4) : 7.00 лв. на бр. гума с ДДС
Тежки гуми: 33.00 лв. на бр. гума с ДДС

 

Доставката се извършва от куриерските фирми Спиди, Транспрес и ОК Експрес (до офис или адрес).

Какъв е срокът на доставка?

Срокът, в който гумите могат да ви бъдат доставени е един работен ден. Ако мястото, до което искате да бъде извършена доставката е с график на доставките, то гумите ще ви бъдат доставени според установения от куриерската компания график. 

Предлагате ли гуми на изплащане?

Ако искате да закупите вашите гуми на изплащане, то ние предлагаме подобна опция за покупка. 

По какъв начин мога да заплатя своята поръчка?

При покупка на гуми от нашите магазини можете да заплатите:

 • С наложен платеж 
 • С кредитна, дебитна карта, EasyPay или ePay
 • С банков превод - IBAN:BG81UNCR70001509058749; BIC: UNCRBGSF ; Банка: Уникредит Булбанк
 • При лизинг - чрез TBI Bank и UniCredit Bulbank

Какъв DOT са гумите?

Няма как да ви дадем точна информация, тъй като DOT не се завежда в системата. Затова ние правим чести доставки и съхраняваме гумите в сухи, проветриви и без пряка слънчева светлина складове. 
Извършваме и проверки на складовите си наличности и ако открием гуми с DOT над 3 години ги предлагаме с намаление в нашите магазини.

Ще ги познаете по червените етикети с надпис “Акция”.

Кога се сменят зимните гуми с летни?

Смяната на зимните гуми с летни е добре да се извършва след като температурите на въздуха трайно достигнат 7 градуса по С.

Кога се сменят летните гуми със зимни?

Летните гуми е препоръчително да бъдат сменени със зимни щом външите температури паднат под 7 градуса по Целзий.

Мога ли да си сменя гумите сам или трябва да посетя сервиз?

Силно препоръчително е смяната на гумите да бъде извършвана в специализиран сервиз за гуми.

На изплащане
Плащане