Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Смяна на Гуми

Смяната на вашите гуми – сваляне, качване, монтаж, демонтаж и баланс на леки, джипови, лекотоварни и тежкотоварни гуми. С цел максимално добро, бързо и качествено обслужване Диана ООД инвестира в последно поколение машини за монтаж и демонтаж -“Corghi” A2025TI - Италия, и Corghi EM9580 за баланс, което е гаранция за висококачествено изпълнение на услугите.
От услугата Смяна на гуми-стандартен монтаж, демонтаж и баланс може да се възползвате във всичките ни обекти в страната.


От услугата Смяна на гуми-VIP клетка за монтаж, демонтаж и баланс може да се възползвате в центровете ни в гр.София, на бул. Цариградско шосе 268 (1ви км. АМ Тракия), Ботевградско шосе 350, Околовръстен път 110 (Симеоново/Драгалевци) и център за гуми „Диана“ гр. Варна, където услугата се извършва от роботизирани машини.
Включва:

Безконтактен монтаж/демонтаж- от последно поколение роботизирана машина от Corghi, модел Artiglio Master Code.
  • Безконтактно закрепване на колелото към машината, без риск за нараняване на джантата
  • Отлепването на гумата от джантата се извършва посредством въртяща ролка без контакт с джантата. Бордът се отлепя равномерно по цялата повърхност без стрес за гумата (много подходящо за гуми Run flat).
  • Демонтаж на гумата посредством роботизиран палец (без използване на щанга) без контакт с джантата и минимално разпъване на гумата при монтаж/демонтаж.
  • Вграден термометър за контрол на температурата за монтаж/демонтаж на Run flat гуми- WDK сертифициран по TUF.
  • Вграден TPMS скенер за проверка на датчиците на джантите.
https://www.youtube.com/watch?v=6Wgg_DoebQc&t=74s

В център за гуми Диана, находящ се в гр.София, Ботевградско шосе разполагаме с компютърна баланс и диагностична машина HUNTER ROAD FORCE TOUCH, която пресъздава реалните условия, при които се експлоатират гумите. Машината се използва за по-специфични монтажи.
Road Force Measurement – автомобилното колело се натоварва от барабан с усилие 635kg. По този начин се измерват в реални условия радиалните сили, които са причина за вибрации. След измерване на ексцентрицитета на джантата машината показва оптималното положение гума-джанта.
Straight Trak™ - функция на машината, чрез която се измерват страничните сили на всяко колело (симулация на движение в реални условия). Машината показва разположението на всяко колело на автомобила, така че страничното дърпане да е минимално. Така се решават проблеми с дърпане, които са резултат от движението на автомобилната гума по пътя и не зависят от окачването на автомобила (не могат да бъдат отстранени със стенд за регулиране на геометрия).
Smart Weight – патентован от HUNTER метод за балансиране, чрез който се намаляват с 30% до 40% разходите за тежестите и се повишава производителността на машината. За разлика от традиционния алгоритъм за баланс този метод взема под внимание едновременно статичните и динамичните вибрационни сили и изчислява оптималната балансираща тежест, необходима за постигане на перфектния баланс. Машината позволява и традиционен баланс. 
VIP услугата Баланс- последно поколение лазерна, диагностична баланс машина от Corghi, модел Eye Light .
  • Eлектрическо заключване на колелото към вала на машината.  
  • Безконтактно измерване на размерите на колелото чрез измервателни лазери.
  • Процедура по диагностика за кривини на гуми и джанти.
  • Измерване дълбочина на грайфера и измерване коничността на гумата. Прецизно позициониране на тежестите в пространството чрез лазер за оптимален баланс и резултат. 
https://www.youtube.com/watch?v=S6Pf0P-fVx8

Всеки сезон се прави калибровка на машините, а на всеки 2 години машините се подменят с най-новата генерация машини “Corghi”.

VIP услугите се извършват в удобно за вас време, след предварително записан час!
 
На изплащане
Плащане