Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Porsche избира гумите MICHELIN Pilot Sport Cup 2 за своя 911 GT3 RS

Porsche избира гумите MICHELIN Pilot Sport Cup 2 за своя 911 GT3 RS


01.05.2015 г.
При пускането на пазара на новия 911 GT3 RS „Порше“ АД ще оборудва всички автомобили с ултра високоскоростните гуми MICHELIN Pilot Sport Cup 2 с размер 265/35 ZR20 отпред и 325/30 ZR21 - отзад.

​Размивайки линията между гумите за моторни спортове и за пътя, MICHELIN Pilot Sport Cup 2 е най-ново поколение пистови гуми, одобрени за пътна употреба, специално предназначени за ултра високоскоростни автомобили, които се използват на пътя и на пистата. Доверието, което „Порше“ има в производителността на тази гума, е ясно доказано от факта, че тя също е оригинално оборудване на други нови модели, включително 918 Spyder, Cayman GT4 и 911 GT3.

Съвместното разработване на тези гуми започна с онези, които са монтирани на 918 Spyder и след това бяха разработени и фино настроени, за да отговарят на характеристиките, изискани инженерите на „Порше“ за съсредоточения върху пистата GT3 РС.

Използването на размери на гумите, които са по-големи от тези, монтирани на GT3, означава, че размерът на контактното петно на гумите е увеличено с 20% на предните и 18% на задните гуми. Като цяло, това води до увеличаване на нивото на оптимално сцепление и допринася за динамични работни характеристики на автомобила, фокусирани повече над пистата.

Поради новаторския набор от технологии, производни на моторните спортове, като технологията „Bi-Compound“, която включва използването на различни каучукови смеси по вътрешните и външни секции на протектора и Променливото контактно петно Track Variable Contact Patch 3.0, което оптимизира налягането в контактното петно на гумите, така че същият обем каучук винаги да е в контакт с пътя или пистата, независимо дали в движение по права
или в завои, MICHELIN Pilot Sport Cup 2 предлага на водачите уникален баланс между безопасност и развлечение при шофиране, което я прави подходяща както за ежедневна употреба на пътя, така и за тежките условия на пистата. За да постигнат това, инженерите на Michelin са съсредоточени върху едновременното подобряване на ефективността в различни области в унисон със стратегията на Групата за пълен набор от работни характеристики.

В резултат на тази стратегия, в сравнение с предходния модел на предшественика Pilot Sport Cup+, Pilot Sport Cup 2 издържа до 50 % по-дълго на писта, като предлага по-кратко време на обиколка*, подобрява съпротивлението на аквапланинг при мокро време и поддържа високо ниво на безопасност и удоволствие на водача.

За да гарантира, че GT3 РС е готов за трудните зимни условия на движение, Michelin е единствен доставчик на зимни гуми, одобрен от „Порше“ за автомобили:  245/35R20 91V XLTL Pilot Alpin 4 N0  315/35R20 110V XLTL Pilot Alpin 4 N0 *Вътрешни тестове на Michelin

На изплащане
Плащане