Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

UltraContact и SportContact 7 - новите летни гуми на Continental

UltraContact и SportContact 7 - новите летни гуми на Continental


14.09.2022 г.

UltraContact и SportContact 7 са двете нови летни гуми, които от Continental пуснаха на пазара тази пролет. И двата продукта на популярния немски бранд принадлежат към премиум категорията, но са с различни спецификации и характеристики.


Лятната Continental UltraContact е разработена да издържи дълго време, като едновременно с това гарантира обичайните стандарти за безопасност.
Това е напълно нов продукт, предназначен да комбинира голям пробег, максимална здравина и ниско съпротивление при търкаляне.
 
SportContact 7 от своя страна е проектирана за спортни и супер спортни автомобили. Новата лятна гума на немския брандр наследник на SportContact 6 предлага висока производителност, максимално добро сцепление и по-къс спирачен път при шофиране с по-високи скорости както на мокри, така и на сухи повърхности.
 

Continental UltraContact - създадена, за да издържи


За постигането на амбициозните цели, които производителите си поставят, новите летни гуми Continental Ultra Contact разчитат на специално проектирана смес, наречена Yellow Chili.
 
Това е ново съединение с висока якост, което има специална структура от синтетични полимери с гъвкава матрица. Формулата на Yellow Chili позволява на гумата оптимално прилепване към неравностите на пътната настилка.
 
А това гарантира прецизно управление и контрол, отлично сцепление при надлъжно ускорение и по-къс спирачен път.
Ultra Contact впечатлява и с новопроектирана шарка на протектора, която се отличава с комбинация от голям брой ламели със скосен профил, които гарантират бързо оттичане на водата от контактната повърхност към каналите на протектора и след това към раменете и извън гумата.
 
А това от своя страна гарантира както по-добро сцепление, така и много по-къс спирачен път при шофиране на мокро.
 
Що се отнася до комфорта, Continental Ultra Contact предлагат изключителен такъв, тъй като са с много ниски нива на шум при търкаляне.
 
Ниските шумови стойности са постигнати благодарение на това, че при производството на гумите в каналите на протектора на Ultra Contact са вмъкнати малки релефни елементи, които имат за задачата да “разбият” звуковите вълни, които са основните виновници за повишените нива на шум.
 
Страничните стени на новите гуми за лятото на немската компания също са новоразработени и се отличават с иновативно, четиризоново оформление, при което спецификациите на гумите, както и името на продукта са ясно видими.
 
Логото на Continental е поставено два пъти на страничната стена, а визията на Ultra Contact е завършена от стилни графични елементи.
 
Continental Ultra Contact се предлагат на европейския и световен пазар (включително и във физическите магазини и в онлайн магазин за гуми Диана) от пролетта на 2022 - ра.
 
Към момента компанията производител Continental произвежда и предлага гуми Ultra Contact за джанти с диаметър от 14 до 20 инча и с ширина на протектора от 155 до 245 милиметра.
 
От компанията планират да разширят гамата и тя да включва 100 артикула през 2023 година. 

 

SportContact 7 - висока производителност за спортни автомобилиContinental SportContact 7 са проектирани, за да гарантират на водача високи стандарти на производителност и възможно най-комфортното и добро шофиране, предлагайки прецизност и отлично сцепление на сухи и мокри повърхности.
 
Гумите са разработени за леки автомобили със спортни и супер спортни характеристики като Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, серията RS от Audi и спортната серия BMW M.
 
Предлагат се и подходящи размери за Porsche 4 S GT, различни автомобили AMG, Lamborghini, McLaren, Brabus S65 Rocket 900 Coupé и други. SportContact 7 Continental дебютира с три нови технически иновации:
 
  • дизайн на протектора, който се адаптира към сухи и мокри повърхности.
 
  • конфигурация, специфична за всеки размер, така че да може да предложи максимален комфорт и удобство при шофиране.
 
  • специалната смес BlackChili, която е оптимизирана според шарката на протектора.
 
Благодарение на асиметричния и адаптивен дизайн на протектора, SportContact 7 могат да се адаптират както към сухи, така и към мокри пътни настилки, поддържайки своите характеристики на шофиране на високо и постоянно ниво, дори и при шофиране с по-високи скорости.
 
Това е възможно благодарение на специфичната техническа конфигурация на SportContact 7, при която при шофиране по прав мокър път отпечатъкът на гумата завършва в зоната за максимално изтласкване на водата, което подобрява сцеплението при спиране и ускоряване на мокро.
 
При завиване отпечатъкът се премества към външното рамо чрез намеса на заключващи елементи, които правят блоковете на протектора интегрални, подобрявайки стабилността и прецизността им.
 
Третият технологичен компонент, който прави летните гуми  SportContact 7 Continental толкова уникални е сместа Black Chili, която както вече споменахме е оптимизирана според дизайна на протектора.
 
Това е възможно, тъй като Black Chili е мека смес и перфектно пасва на твърдата и нископрофилна структура на спортната гума, като по този начин не само осигурява отлични характеристики на шофиране, но увеличава значително пробега.
 
При проведените тестове, в сравнение с предишното поколение гуми на Continental (SportContact 6), пробегът на SportContact 7 е увеличен със 17 %, спирачният път на мокро е намален с 8 % и с 6 % при спиране при сухи условия.

 
Новите летни на немската компания бяха представени за пръв път в края на есента на 2021 година, но активната им продажба започна през пролетта на 2022  - ра.
 
Към момента от новата серия гуми с висока и ултра производителност (U - UHP) се предлагат 42 артикула гуми за джанти с размери от 19 до 23 инча.
 
Очаква се до края на годината производителите да разширят гамата на предлаганите размери гуми и да предлагат още по-голямо разнообразие.

 

За кого са предназначени новите летни гуми на Continental?


Ultra Contact е гума, предназначена за тези от вас, които се нуждаят от гуми, които могат да гарантират дълъг живот и максимална надеждност при ежедневна употреба.
 
Казано иначе, това са гуми, които предлагат сигурност, стабилност, безопасност и най-вече дълготрайност.
 
Въпреки, че SportContact 7 са много гъвкави и могат да се адаптират към почти всички модели автомобили, определено са предназначени за хора, които обичат високите скорости и спортните автомобили.
Ако и вие търсите подходящите летни гуми са вашето превозно средство и искате да го “обуете” с някой от новите летни модели на Continental, можете да разгледате предложенията в нашия онлайн магазин за гуми.На изплащане
Плащане