Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини 
Какви са стъпките при смяна на гуми?

Какви са стъпките при смяна на гуми?

20.07.2021 г.
Спукването на гума на път никога не е приятно, особено ако не сме подготвени предварително. При такъв случаи имаме два варианта - да сменим гумата сами или да изчакаме пътна помощ.
Ако сте от тези, които искат сами да сменят гумите на своя автомобил, в тази статия ще  изброим необходимите стъпки, които да следвате при смяна на гуми.
Самостоятелната смяна на гуми спестява значително време, тъй като няма нужда да чакате пътна помощ или пък незабавно да посетите автомонтьор за смяна на гума.
При случаи на спукване на гума не се препоръчва да се изминават много километри преди смяната й,тъй като така се увеличава риска от повреда за джантите, което ще оскъпи ремонта.
Както знаем добре, подготовката е важна част от всеки вид автомобилен ремонт. Затова и преди да пристъпите към смяната се уверете, че колата ви има изправна резервна гума и разполагате с необходимия набор от инструменти (крик, гаечен ключ,  секретен ключ, ако имате поставени секретни болтове).
Разбира се, ако извършвате редовна проверка на резервната гума, можете да пропуснете тази стъпка.
Основните инструменти, които са ви необходими за смяна на гума, са крик, светлоотразителен триъгълник, гаечен ключ, фенерче. Би ви свършила работа и подложка за лягане на земята, за да  запазите дрехите си чисти.
Някои от по-съвременните модели автомобили не се предлагат с резервна гума, затова и се уверете, че вашият автомобил разполага с такава, преди да тръгнете на път.

Друго важно нещо, което да направите е, да изберете подходящо място, където да извършите смяната на гумите. Препоръчва се този вид ремонт да се извършва на твърда, хоризонтална  повърхност, която да е далече от шосето от съображения за безопасност.
Също така е добре, ако пътувате с друг човек, той да излезе от колата и да наблюдава процеса по смяна на гумата и да ви помогне в случай на затруднение.
Смяната на гума на магистрала крие своите рискове, затова никога не забравяйте да поставите предупредителен знак за преминаващите превозни средства, ако ще започвате да сменяте гума.
Поставете светлоотразителен триъгълник на пътя, съгласно правилата за безопасност и сигнализиране на повредено на пътя МПС.
Стъпки по смяна на автомобилни гуми


Стъпка 1

Преди да повдигнете автомобила от земята с крика първо трябва  да разхлабите всеки един от болтовете поотделно с помощта на гаечния или секретния ключ, но без да ги изваждате напълно.
Разхлабването трябва да бъде обратно на часовниковата стрелка.

Стъпка  2


Сега е време да поставите крика в подходяща позиция като проверите къде се намира указаното място за поставяне на крик или подемник на вашия модел автомобил.
Различните видове автомобили имат различни маркери за поставяне на крик. Те най-често се намират от двете страни на рамката на автомобила близо до гумата.
Автомобилните производители правят това с цел да не се наруши центъра на тежестта и да се осъществи безаварийно повдигане на автомобила.
При поставяне на крик на грешно място има риск от счупване на праг или изкривяване на определена част.
Подпрете гумата, която се намира на срещуположната страна на спуканата гума. Като използвате дърво или камък. Уверете се, че автомобилът е застопорен и няма да се движи при вдигане във въздуха.
Избягвайте тревисти места или места с кален терен, тъй като след поставяне на крика има риск той да приплъзне.
След като се уверите, че крика е захванат стабилно и е на твърда основа, при която няма риск от поддаване или приплъзване, както и че не пречите на движението, можете да започнете да вдигате колата.
Препоръчителното разстояние между земята и колата е между 10 -15см., което е достатъчно за изваждането на гумата.

Стъпка 3

Продължете да разхлабвате болтовете един по един, след което ги поставете някъде на сигурно място, за да не се разпилеят. Извадете гумата като я издърпвате в права линия навън (перпендикулярно на колата). Ако гумата е залепнала, можете да улесните свалянето й чрез рязко почукване в различни посоки.
След като премахнете гумата с цел осигуряване на по-голяма безопасност можете да я поставите под прага на автомобила в близост до крика. По този начин в случай, че крикът поддаде под тежестта на автомобила, свалената гума под него ще ви предпази от нараняване, а също и ще предотврати щета по автомобила.

Стъпка 4

Сега идва ред на поставянето на резервната гума. В зависимост от модела на автомобила тя може да се намира на различно място в автомобила. 
Извадете резервната гума от автомобила и изравнете болтовете и отворите на джантата й при поставянето й, за да паснат на отворите на автомобила. Натиснете навътре гумата към самия автомобил  като приложите сила. 
След което поставете болтовете на съответните им места и ги затегнете, но не докрая.

Стъпка 5

Сега започнете бавно да спускате надолу към земята автомобила.

Стъпка 6


След като автомобила е вече спуснат, затегнете  отново всеки един от болтовете този път плътно докрая. Внимавайте да не пропуснете някой. С помощта на гаечния ключ проверете още веднъж дали болтовете са стегнати и сте готови. Извадете внимателно крика.
Остава само да разчистите мястото като приберете всички инструменти заедно със спуканата гума в багажника и почистите внимателно ръцете си.
След като е поставена резервната гума може при шофиране да усетите по-различно  поведение на автомобила, тъй като ще има нова динамика в управлението.

Важно е да знаете обаче, че резервната гума е предназначена за временна употреба. С нейна помощ можем да се придвижим безопасно до място, където автомобилът ще мине проверка от специалист.
По ваша преценка може да отидете до сервиз, където да поправят спуканата гума на автомобила ви или пък направо да закупите чисто нова.
 

Допълнителни съвети за поддръжка на гуми


Шофирането с резервна гума изисква да се спазват определени правила. Например максималната скорост за каране на автомобил с малка резервна гума е 50-55 км/ч. По-висока скорост от тази води съответно до по-голям риск от повторно спукване на гума.
Съществува и друг вариант. Можете вместо малка резервна гума да държите в автомобила си стандартна гума, която е монтирана на джанта и е готова за поставяне в случай на спукана гума.
Без съмнение един от най-добрите методи за намаляване на риска от инциденти е редовната проверка на състоянието на гумите.
Също така не забравяйте да проверявате и в какво състояние е резервната гума, за да може да е полезна, когато се наложи. Проверявайте налягането на въздуха в резервната гума. 
Какво да правите, ако автомобилът ви попадне в голяма дупка?

Какво да правите, ако автомобилът ви попадне в голяма дупка?

20.07.2021 г.
Преминаването през дупка е нещо, което наистина не бива да се подценява. При повечето от нас е често явление докато караме автомобила по българските пътища да се натъкнем на дупка.
Без значение дали само сме закачили дупка на пътя или сме влезли директно в нея, винаги може да последва сериозна повреда.
Има различни видове повреди, причинени от дупки и неравности по пътя, като нивото на щетата зависи от редица фактори.Това са например скоростта, с която сме карали в момента на преминаването през дупката и нейната дълбочина.
Една от най-честите повреди, които се появяват по автомобил след преминаване през дълбока дупка е :
 • спукването на гума
 • повреда или бързо износване на гумата
 • деформиране или скъсване на джантата
 • пищящ  звук от гумите при движение
 • вибрация във волана
Спуканата гума например е една от най-лесно откриваемите повреди.
Но се получават и други щети от пътни неравности, които не са толкова лесно забележими, но могат евентуално да доведат до по-сериозен инцидент на пътя, ако не бъдат открити и премахнати навреме.

Това са например щети като :
 • изместване на кормилната система (разцентроване)
 • повреждане на окачването или двигателя
 • поява на ръжда или дупка в шасито
 • повреда в системата за отработени газове и други
Други повреди, които се появяват по гумите вследствие на преминаване през дълбоки дупки, са големи издатини в страничния борд, които се наричат също “жабки”. Те се получават в резултат от разкъсване на кордата във вътрешността на каучука.

Така издадените зони са без допълнително укрепване и в резултат от налягането във вътрешната им част се образува балон.

Този проблем води съответно до неравномерно износване на протектора. Така че един от начините да откриете този проблем е като следите нивото на износване на протектора след като сте преминали през голяма дупка.

Окачването е една от най-често засегнатите системи от автомобила вследствие на преминаване през дупки. Това е така, защото при навлизане в дупка и удар на автомобила върху окачването пада най-много напрежение.
Щетите при този случай варират от леки до сериозни. Лека повреда се счита отклоняването на позиционирането на колелата спрямо пътната настилка.

По-сериозен вид повреда е :
 • разбиване на ходовата част
 • отчупване на цели елементи от окачването (пружини и амортисьори)
 • поява на течове и повреда в изпускателната система ( в резултат на което има промяна в звука по време на работата на колата)
При автомобили с лети джанти от алуминий най-често пък се получава изкривяване или разкъсване на джантата, след което тя е неизползваема. Ако имате такъв проблем, препоръчително е незабавно да посетите автосервиз за отстраняване на проблема.

Какво да правим след като попаднем в дълбока дупка?


След като автомобилът ви е паднал  в дупка и щетите  вече са факт, препоръчва се да отидете в оторизиран сервиз, където професионалисти ще открият наличните повреди по автомобила и ще ги отстранят.

Как може да се предотврати попадане в дупка при шофиране?


Има няколко начина, по които можете да предотвратите попадането в дупка с автомобила и да го предпазите от възможните повреди. Те ще ви помогнат да си спестите бъдещи ремонтни дейности и закупуване на скъпи части.

Както много от нас може би вече знаят, експлоатационният срок/ годността на една гума зависи от различни фактори, които основно се делят на природни, физически и човешки.

Състоянието на гумите е едно от нещата, които първи се подлагат на удара от попадане в дупка в асфалта. Преминаването през дупки по пътя може да скъси живота на гумите.

Към физическите фактори се причислява честото попадане в дупка и удрянето в бордюри, в резултат на които се причиняват пукнатини, образуване на разкъсвания и изпъкнали зони на протектора или на страниците на гумите.

Към природните фактори спадат екстремни климатични условия като дъжд, сняг, лед.

Човешките фактори включват неправилна експлоатация на гумите, както и пълната липса на поддръжка на гумите.

Поддържайте гумите си в напомпано състояние съгласно инструкциите на производителя за експлоатация. Когато дадени гуми са добре напомпени, те осигуряват защита от изкривяване за джантите при евентуално натъкване на дупка. Не забравяйте също да ги проверявате периодично за повреди и изменения.

Също така се препоръчва преди тръгване на път да проверите налягането в гумите и да го коригирате при необходимост. Неправилното налягане в гумите също води до риск от повреди по гумите.

Важно е обаче да знаете, че и недостатъчно напомпаните и твърде напомпаните гуми също не са добра идея, тъй като те не предпазват от повреда автомобила, при навлизане в дупка.

Когато нямате възможност да отреагирате, за да избегнете дупка, опитайте да намалите и да преминете през нея с по-малка скорост.

Винаги се старайте да спазвате дистанция и да шофирате със съобразена скорост. Така навреме ще забелязвате  дупките и ще имате повече време да ги избягвате.

Рязкото спиране не е препоръчителен вариант при такива ситуации, тъй като това може да доведе до щети за автомобила, а се увеличава риска от загуба на управление на превозното средство.

Сменяйте редовно гумите
и не карайте с гуми, при които е достигната минимално допустимата дълбочина на протектора.

Също така избягвайте да комбинирате гуми и джанти от различни видове и размери, да пропускате балансиране на гумите след монтаж или смяна, както и да управлявате автомобил с висока скорост, чиято резервна гума е с различен размер.

Карането с непододящи гуми за дадения сезон също не се препоръчва, ако искаме да си спестим сериозни щети от попадане в дупки.

Друго нещо, което се препоръчва да правите, е да проверявате редовно джантите на автомобила дали са в изправно състояние, за да си гарантирате максимален контрол над автомобила и безопасност.

При шофиране избягвайте внезапно да променяте посоката на автомобила, за да избегнете дупка.Това се случва най-често при внезапна поява на пешеходци или пък светофар. Затова и тук отново управлението със съобразена скорост и предвидливостта на пътя ще ви спасят от попадане в дупка.

При шофиране  във влажно или мрачно време има лоша видимост и това съответно увеличава шанса от попадане в дупка. Също така при такова време дори и да видите дупка, трудно можете да определите размера и дълбочината й, за да прецените дали крие опасност.

В моментите когато  ви се налага да шофирате във лошо време най-добрият вариант да се предпазите от попадане в дупки е като се движите с по-малка скорост. 
Какви зимни гуми да изберем?

Какви зимни гуми да изберем?

19.07.2021 г.

Както добре знаем, състоянието на автомобилните гуми и техният вид и качество са определящи фактори за това каква ще е безопасността ни на пътя. Тяхната правилна експлоатация е важна задача за всеки водач на автомобил.
Подготовката на автомобила за предстоящия зимен  сезон е важна част от експлоатацията му. Затова и не се препоръчва да отлагате смяната на летните гуми до последния момент, когато вече са настъпили ниски температури.
Например, при шофиране с летни гуми при мокро и студено време, спирачният път може да се удължи с повече от две коли. Този факт сам по себе си говори за нуждата от навременна смяна на летните гуми със зимни.
Зимните гуми са създадени специално за шофиране при влажни и студени условия, които са характерни за зимните месеци. Дизайнът им, който е по-различен от този на летните гуми, осигурява по-доброто им поведение на пътя.
Зимните гуми са подходящи за шофиране дори при температури под 7 °C градуса. При такива условия обикновено летните гуми не осигуряват добро сцепление и се втвърдяват.
Например, при шофиране с летни гуми при мокро и студено време, спирачният път може да се съкрати с повече от две коли. Този факт сам по себе си говори за нуждата от навременна смяна на летните гуми със зимни.

Например, при шофиране с летни гуми при мокро и студено време, спирачният път може да се съкрати с повече от две коли. Този факт сам по себе си говори за нуждата от навременна смяна на летните гуми със зимни.
Препоръчва се предварително да разгледате предложенията за зимни автомобилни гуми  на пазара, за да можем да приведете автомобила си в готово състояние, когато настъпи зимния сезон и очакваното заледяване на пътищата.

Както знаем добре, ниските зимни температури създават  екстремни условия на шофиране, и ако добре сме подготвили автомобила си предварително, рискът от пътни инциденти се увеличава.
Има няколко критерия, по които да се водим, когато избираме зимни гуми.Основни критерии при избор на зимни гуми

Вид

Както вече знаем гумите се делят на два основни вида - зимни и летни.Те от своя страна се делят на спортни, гуми за градско шофиране, гуми за дълги извънградски пътувания, гуми за офроуд условия.
Съществуват и всесезонни гуми, които се използват главно в региони, където зимните температури не преминават границата +5 градуса по Целзий.

Пътна обстановка

Пътните условия, при които най-често шофирате, също трябва да се вземат под внимание при избор на зимни гуми.
Изборът на зимни гуми зависи от вида настилката, по която най-често карате своя автомобил - дали шофирате най-често в градски условия, по магистрала, по черен път, по сух или мокър асфалт, по заледен и заснежен участък.

Размер и тип

Зимните гуми се делят на различни видове, които съответстват на различните стилове на шофиране (активен или спокоен стил на управление). Видовете гуми се делят  и според вида на конструкцията, максималното натоварване и сезона. Съществуват асиметрични и симетрични модели.
Има определени параметри, които е добре да се вземат под внимание, ако целта ни е да изберем гуми, които да са от висок клас. Изброените по-долу параметри показват доколко оптимални са експлоатационните свойства на даден вид гуми и какво ниво на безопасност и надеждност предлагат.

Нa бoрдa нa всички видове гуми има указани чиcлa. Да вземем като примeр 205/55R16. Тук 205 пoкaзвa ширoчинaтa нa прoфилa в милимeтри, 55 посочва виcoчинaтa нa прoфил в прoцeнт oт ширoчинaтa, а R се отнася за типa кoнcтрукция нa нoceщия cкeлeт, която в cлучaя е рaдиaлнa.
А пък 16 e нoминaлният диaмeтър нa джaнтaтa в цoлoвe.
При избoр нa зимни гуми трябвa също така дa ce пoдбeрe прaвилния индeкc зa cкoрocт и нaтoвaрвaнe, който e укaзaн вeднaгa cлeд рaзмeрa.
Да вземем като пример числата 205/55R16 91H (XL),  от които "H" e мaкcимaлнo дoпуcтимaтa cкoрocт (210 км/ч),"91" посочва мaкcимaлнoтo нaтoвaрвaнe нa eднa гумa (614 кг), a пък XL посочва пoвишeнa здрaвинa нa cкeлeтa, която е различна от cтaндaртнaтa.
Качествените зимни гуми се характеризират с висока плътност на ламелите и широки прорези на каналите, които осигуряват безпроблемно спиране и потегляне по заснежени пътища, добро сцепление на мокра настилка и отвеждане на водата.
 

Кога да сменим летните гуми със зимни?


Препоръчителният срок за смяна на летните гуми е до 15-ти ноември.
Винаги сменяйте своите гуми според разпоредбите и изискванията на Закона за движение по пътищата.
Съгласно закона грайферът/протекторът на зимните гуми трябва да е с дълбочина 4мм. При евентуална проверка на водачите на автомобил, чийто гуми не отговарят на изискванията, се прилагат санкции.
Също така през 2017 година в България влиза в сила закон, който гласи, че всички пътни превозни средства трябва да разполагат с гуми, които са предназначени за зимни условия. Това е с цел намаляване на пътните инциденти.
 

Съвети при избор на гуми


Когато си търсите зимни гуми, обърнете внимание на дадените от производителя характеристики.
Препоръчително е да се насочите към  водещите на пазара популярни марки за гуми, едни от които са :
 • Continental
 • Michelin
 • Goodyear
 • Bridgestone
 • Pirelli
 • Fulda
 • Tiger
 • Dunlop
 • Roadstone
Продуктите им са се доказали със своето качество във времето.
Инвестицията във висококачествени гуми от доверена марка винаги си заслужава. Гумите от водещи марки се характеризират с висок клас и са изработени по специална технология,  която осигурява тяхната устойчивост и добри свойства.

Навременната смяна на гумите в съответствие със сезона, както и внимателното шофиране са едни от нещата, които спомагат за запазването на гумите в добро състояние. По този начин те могат да издържат до 4 сезона. 
Какви летни гуми да изберем?

Какви летни гуми да изберем?

19.07.2021 г.

Изборът на летни гуми е важен, за да си осигурим необходимото ниво на безопасност на пътя през летните месеци. Закупуването на висококачествени гуми е дългосрочна инвестиция в личната ни безопасност на пътя, както и комфорт при возене.
За да направим информиран избор на летни гуми е важно да се съобразим с някои основни фактори, които ще ви опишем в тази статия.
Летните гуми са предназначени за температури надвишаващи +7°C. При по-ниски температури летните гуми се втвърдяват и не осигуряват добре сцепление с пътната настилка. Този вид гуми не осигуряват необходимото ниво на сцепление дори на сух път, ако сезонът е зимен.
В  състава на летните гуми влиза каучукова смес, която осигурява добра стабилност за автомобила при преминаване през локви вода, намален спирачен път, както и стабилност при преминаване през нагорещен асфалт.


Основни фактори при избор на летни гуми


На пазара има богато разнообразие от летни гуми. Поради тази причина и някои биха се затруднили в своя избор на гуми.

Има някои основни неща, на които да обърнем внимание, ако искаме да направим правилен избор на гуми, които да ни осигуряват нужната безопасност и стабилност на пътя за дълго време. Това са пътните условия, при които най-често карате, климата, стила ви на шофиране.

Размер


За да изберете точния  размер гуми за вашия автомобил, трябва да знаете кой размер е най-подходящ за него. Един начин да разберете това е като обърнете внимание на гумите на автомобила си и потърсите подобно числово обозначение 205/55R16 91H.
С него се обозначава :
 • ширина на гумата в мм
 • височина към ширина в %
 • радиална структура
 • диаметър на джантата в цолове/инчове
 • индекс за товароносимост, скоростен индекс
По този начин ще можете да се ориентирате какъв размер летни гуми са подходящи за вас. Производителите на гуми често предвиждат и няколко алтернативни размери гуми за монтиране. 

Гумите, чийто размери са препоръчани от производителя, се наричат хомологирани и обикновено се допускат отклонения от тези мерки в определена степен. Тоест хомологираните гуми могат да бъдат заменени с така наречените алтернативни гуми (гуми, чийто размери се разминават със зададените от производителя).

При алтернативните гуми правилото е общата височина на размера на гумата или колелото да не се различава с повече от 3% в сравнение с общата височина на размера на препоръчаните от производителите гуми.
Нека вземе под внимание произволно избрания технически индекс 185/55 R16 83V.  
185 посочва размера на гумата в милиметри, 55 указва съотношението височина към ширина на гумата и е в процентно съотношение, R е индекс за радиалната структура на гумата.
16 посочва размера на джантата в инчове, 83 е индекс за товароносимост, който обозначава какъв товар може да издържи една гума. На индекса от нашия пример 83 отговаря 487 кг на гума.  

Другите най-често срещани индекси са :
 • 75 (който отговаря на 387 кг)
 • 80 (450 кг)
 • 95 (515 кг)
 • 90 (600 кг)
 • 95 (690 кг)
 • 100 (800 кг)
С V се обозначава индекса за скорост и показва максималната допустима скорост, която може да издържи гумата. На индекс V отговаря 240 км/ч.
 

Предназначение


Летните гуми също се делят на подвидове, някои от които са подходящи за суха пътна настилка, а други за мокра.Тук трябва да вземете предвид в какви условия най-често карате автомобила си. 
Правилно подбраните гуми с високо качество осигуряват максимално сцепление, добра стабилност за автомобила, както и равномерно износване
 

Съвети при избор на летни гуми


Качествените гуми осигуряват определена степен на защита от пътни инциденти. Затова и когато избирате нови летни гуми, винаги се доверявайте на водещи производители, чийто продукти са еталон за качество на пазара.
По-евтините видове гуми понякога могат да изглеждат на външен вид подобни на вариантите от по-висок клас, но всъщност външният вид при гумите не е определящ за качеството.
Например, протекторите на евтините автомобилни гуми изглеждат също както протекторите на по-скъпите варианти гуми. Но всъщност отделните компоненти,които изграждат структурата на евтините гуми, не са съобразени един с друг.
Залагайте също така на модели гуми препоръчани от производителите.
Изберете симетрични гуми за летния сезон.При дъждовен сезон гумите с V-образна шарка предлагат най-оптимално представяне, тъй като те имат способността лесно да отвеждат водата.


Шарката на гумите също е важен фактор при избор на летни гуми и цената на даден вид гуми може да варира според шарката.
Избягвайте гумите втора ръка. Без значение дали са зимни или летни, винаги се препоръчва и четирите гуми да са нови. Тук няма значение предаването.
Важно е да се спазват зададените от производителя технологични индекси като се препоръчва да се подменят и четирите гуми едновременно. Компромисен вариант е да се подменят само двете гуми стига да се спази правилото гумите да са разположени на една ос (или да са двете предни, или да са двете задни).
Друго важно нещо, което се препоръчва, е гумите да са на една и съща марка, тъй като така те ще имат еднакви характеристики.
Също така е добре да са от един модел, тъй като това ще гарантира равномерно износване на гумите, както и по-високо ниво на безопасност.
Що се касае гумите втора употреба, то в такъв случай е хубаво да се обърне внимание на износването на протектора.
В България не е задължителна смяната на зимните гуми с летни, но е силно препоръчителна, ако искаме оптимална функционалност за своя автомобил и защита от инциденти.

Както може би вече сте чували, дълбочината на протектора влияе значително на спирачния път. Други фактори, от които се влияе спирачния път, са видът и  моделът на гумите
Съгласно Европейското законодателство дълбочината на протектора не трябва да бъде по-малко от 1.6 мм. по обиколката на гумата. Общата препоръка на автомобилните специалисти обаче е, че ако износването на протектора е под 3мм., гумите се нуждаят от смяна.
Има специален уред, с който може да се измери дълбочината на протектора. С него се измерва вътрешната и външната страна на гумата.
Важно е да знаете, че по-малката дълбочина на протектора означава намалена работна повърхност и по-голям спирачен път, който носи риск от пътни произшествия.
Затова и се препоръчва да проверявате състоянието на вашите гуми поне веднъж месечно, както и преди и след дълго пътуване. По този начин ще успеете навреме да откриете признаци на износване по гумите и да подсигурите за своята безопасност на пътя.


 
Michelin агро гуми

Michelin агро гуми

12.05.2021 г.
Експертите от групата Michelin помагат на всички земеделски специалисти, имащи нужда от селскостопански гуми, за повече от век. Michelin посвещава целия си опит, умения и иновации на зачитането и защитата на почвата. Гуми Michelin ви помагат да оптимизирате оперативните си разходи, особено чрез икономия на гориво, и да подобрите добивите на вашите култури, като същевременно намалите компресията и уплътняването на почвата.
Промоция Michelin compact line

Промоция Michelin compact line

13.04.2021 г.
За всеки комплект от 2 (две) гуми Compact Line (CLI) от марката Michelin, закупени през периода 01.04 - 30.06.2021 г., ще иматe възможност да избератe 1 (един) подарък от - кратък списък с 2 брандирани артикула на MICHELIN.

 
Период на кампания: 01.04 - 30.06.2021.
Подаръците ще бъдат предадени от Центрове за Гуми Диана в период - 01.07 - 31.08.2021.
Брандиран часовник или сет от 5 (броя) брандирани светлоотразителни жилетки - MICHELIN.
Кампанията се организира от Michelin Romania S.A.
 
 


Наградите ще бъдат изпратени на допуснатите участници в рамките на максимум 60 дни след края на кампанията. 
За повече информация: 
tel:0886200255
tel:0886200240
tel:0887045639
 
На изплащане
Плащане