Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Марки автомобилни гуми

Центрове за гуми Диана е най-големият вносител на гуми за България. В нашите магазини (физически и онлайн) можем да ви предложим видове, модели и размери автомобилни, бусови, джипови, мотоциклетни гуми, гуми за тежки машини, селскостопанска техника от над 40 световни бранда.
 

Michelin   


Основана преди повече от 100 години във Франция,  Michelin е сред най-големите и разпознаваеми производители на автомобилни гуми в света. Френският гигант произвежда пълната гама висококачествени гуми за всякакъв тип превозни средства  - от автомобили и джипове, до леко и тежкотоварни камиони, селскостопанска техника, мотоциклети и гуми за самолети.
 

Bridgestone  


Bridgestone Corporation е японска мултинационална компания, специализирана в производството на автомобилни, товарни и мотоциклетни гуми. Първата гума Bridgestone слиза от поточната линия през 1930 година и оттогава до днес марката е символ на изключително високо качество.

 

Continental  


Автомобилните гуми Continental се открояват преди всичко със своите спирачни разстояния, които са едни от най-кратките на пазара. 

Компанията е насочила усилията си в нови разработки и влагане на нови технологии и често  гумите, които предлага на пазара заемат първите места на тестовете за летни и зимни гуми. С гуми Continental е фабрично оборудван всеки четвърти автомобил, продаван в Европа.
 

Goodyear  


Основана през 1898 година в Акрон, Охайо САЩ, днес Goodyear е една от най-популярните марки автомобилни гуми в света. Goodyear произвеждат широка гама от гуми за всякакъв вид превозни средства. Компанията непрекъснато обновява своите продукти и е първата, която въвежда технологията BioIsoprene, която замества синтетичния каучук в гумите и ги прави напълно рециклируеми.

 

Dunlop  


Dunlop е популярна английска марка гуми (сега собственост на американския гигант Goodyear). Компанията има над 150 -  годишен опит в производството на гуми и е една от най-предпочитаните марки както за потребителите, така и за производителите на автомобили. 
С гуми Dunlop фабрично са оборудвани Alfa Romeo, Audi, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes - Benz, Porsche, Toyota, Renault и много други. А причината е една - Dunlop са надеждна, ефективна и дълготрайна марка автомобилни гуми.
 

Pirelli  


Гумите с марката Pirelli са широко разпространени на четири континента и в над 160 държави. От пускането на първите гуми с тази марка през 1872 година до днес, италианският бранд е символ на ултра висока производителност. Pirelli  е и първият избор като оригинално оборудване на спортни автомобили и мотоциклети.

 

VREDESTEIN  


Vredestein е нидерландска  марка гуми, придобита през 2009 година от индийския производител Apollo Tyres. Vredestein произвеждат гуми, които са безопасни, удобни, високопроизводителни и технологично напреднали.
 

Toyo  


През януари 2019 г. компанията промени името си на Toyo Tire Corporation, отразявайки факта, че бизнесът се е превърнал през своята история в ключов играч в бизнеса с мобилност. Силно фокусираната компания е един от водещите световни производители на гуми с дъщерни дружества или агенти в над 120 страни по света. Основана през 1945 г., в момента в компанията работят около 12 000 души. Бизнес дейностите на групата се основават на две основни компетенции на гумите и автомобилните технологии.

 

През 2005 г. Toyo Tire Europe GmbH е създадена като Европейска централа на групата. След като присъства в Европа повече от 30 години на този етап, новата корпоративна структура позволи разработването на по-силни, координирани продажби и маркетингови политики в региона и засилено взаимодействие с компанията майка в Япония.

 

Основният бизнес на TOYO TIRES е разработването, производството и предлагането на висококачествени гуми с висока производителност. Многостранната гама от продукти включва летни и зимни автомобилни, гуми 4х4 и SUV, както и гуми за  лекотоварни автомобили.
 

Uniroyal  


Основана през 1892 година в Кънектикът, САЩ, компанията е първият производител на гуми, който съсредоточава вниманието си върху сцеплението на гумите върху мокра настилка. Днес гумите Uniroyal продължават да са най-добрите гуми за дъжд, а марката е много популярна  в САЩ и Европа заради качествата си и достъпната цена.

През 1990 година световните гиганти Michelin и Continental купуват компанията Uniroyal и днес под шапката на  Michelin е северно американският клон на Uniroyal, а европейският е под шапката на Continental.

Firestone  


Firestone е американска компания, създадена през 1900 година, която е сред водещите производители на автомобилни гуми. Днес е част от японската мултинационална компания Bridgestone. 

Kumho   


Kumho е южнокорейски производител на гуми, който присъства със свои продукти в Европа и САЩ, където е високо ценен за отличното съотношение на качество и цена на гумите, които предлага.
 

Nexen   


Марката Nexen е родена през 2000 година в Корея след трансформацията на друг един бранд Heung - A. Малко по-късно, през 2005 година се “ражда” Nexen Tire America. Продуктите на Nexen се предлагат на достъпна цена и гарантират безопасно, гладко и комфортно шофиране.
 

Apollo  


Apollo Tyres Ltd, със седалище Гургаон, Индия се занимава с производство и продажба на гуми от самото си създаване през 1972 година. През последните години Apollo се разраства като придобива нидерландската Vredestein 2009 година, а през 2013 година - американската Cooper Tire & Rubber Company. 

Gislaved  


Gislaved е шведска компания за производство на гуми, която днес е изцяло собственост на германския гигант Continental. Производството на гуми Gislaved след придобиването на компанията първоначално е изместено в Португалия, по-късно в Германия, а днес  Gislaved се произвеждат в Румъния.

Fulda  


Fulda е една от най-известните германски марки автомобилни гуми. Производителят предлага висококачествени, много надеждни и високоефективни гуми. Fulda е част от групата на мултинационалната компания  Goodyear от 1962 година.
 

BFGoodrich  


BFGoodrich е един от най-добрите производители на офроуд гуми. Пионер в изследванията и разработването на технологии на гуми, способни да се справят на всякакъв терен, BFGoodrich печели доверието на потребителите си, като предлага гуми от много високо качество. От 1988 година марката и производствените ѝ мощности са придобити от Michelin.  

Kleber  


Kleber е френска марка автомобилни гуми, която сега е собственост на групата Michelin. Гумите Kleber имат много специфична функция в каталога на групата - задоволяват търсенето на висококачествени гуми на достъпни цени.


 

General 


General Tire е американска марка, специализирана в производство на висококачествени гуми за SUV и 4х4. Присъединява се към групата Continental през 1987 година.


 

Cooper  


Cooper е вторият по големина производител на гуми в САЩ и единадесети в световната класация. Марката произвежда гуми за леки, лекотоварни автомобили, 4х4 джипове. Продуктите ѝ са технологично усъвършенствани, с висока производителност и с високи нива на комфорт и безопасност.


 

Barum  


Barum е чешка марка автомобилни гуми, която днес е собственост на групата Continental. Общо 15 милиона гуми годишно се произвеждат в заводите Barum за цялата група Continental. 
Гумите, произведени под този бранд са известни като достъпни продукти с отлична репутация и качество. Сред моделите, предлагани с марката Barum има както гуми, предназначени за спортно шофиране, така и модели за спокойно каране.


 

Dayton  


Dayton е американска компания, която произвежда гуми от 30 - те години на миналия век. През 1961 е придобита от Firestone, а след като Firestone става собственост на Bridgestone през 1988 година, Dayton става част от тази група. Гумите с марката Dayton са търсени от потребителите, които държат на високото качество и достъпната цена

Kormoran  


Kormoran е полски производител на гуми, който в момента е част от групата на Michelin. Гамата на Kormoran включва както летни, така и зимни гуми, а асортиментът е разработен така, че може да задоволи и най-взискателните потребители.


 

Taurus  


Създадена в Будапеща, Унгария през 1882 година, компанията предлага широка гама от продукти, сред които са и висококачествени автомобилни гуми. Продуктите с марката Taurus са символ на качество, надеждност, комфорт и достъпност.  От 1996 година компанията е част от групата на Michelin.


 

Riken  


Създадена в Япония през 1917 година, първоначално Riken е била компания за химически изследвания. Малко по-късно се ориентира към производството на автомобилни гуми. 
През 1979 година и започва да изнася продуктите си за европейския и американския пазар и се налага като бранд, който предлага качествени гуми на достъпни цени. От 1992 година Riken е дъщерно дружество на Michelin Group.


 

Debica  


Марката Debica е полска. След разпадането на съветския блок е закупена от американската група Goodyear. Гумите с този бранд са с високи стандарти за безопасност и много достъпни като цена.


 

Voyager  


Компанията е дъщерна на Goodyear  и предлага висококачествени автомобилни гуми на достъпни цени.

 


Sava  


Sava е словенски производител на гуми, контролиран от 1997 от групата Goodyear. За разлика от много други компании, Sava е запазила автономия и е регистрирана на фондовата борса като независим субект.
Компанията предлага пълен каталог от летни, всесезонни и зимни гуми за автомобили, 4х4, леки и тежкотоварни превозни средства. Гумите с марката Sava се оценяват като здрави, стабилни, надеждни и се предлагат на конкурентни цени.
 

TRELLEBORG  


Trelleborg е световен доставчик на гуми за земеделска, горска и подемна техника, мотоциклетни гуми и гуми за специални превозни средства. 

Mitas  


Марката Mitas е в състава на Trelleborg и е сред  водещите производители на висококачествени, надеждни и безопасни мотоциклетни гуми, агро гуми и други.
 

CULTOR  


Cultor е компания, която е под шапката Trelleborg. Произвежда и предлага разнообразна гама от висококачествени радиални селскостопански гуми основно за трактори и друга техника. 

Kama  


Kama е руска компания за производство на гуми за леки автомобили, камиони и селскостопанска техника. Компанията е създадена през 1971 година в Нижнекамск. Руският производител предлага висококачествени гуми на конкурентни цени. Марката е част от групата Continental. 

Alliance  


Alliance е водещо име в производството на офроуд гуми. Марката е напълно придобита от  The Yokohama Rubber Company през 2016 година.


 

Galaxy  


Марката гуми Galaxy е създадена в САЩ, но днес е един от световните производители на тежкотоварни гуми, предназначени за специфични работни приложения. 


LING LONG  


LINGLONG е китайска марка гуми, която се нарежда сред топ 20 на най-популярните брандове в света. Компанията произвежда широка гама от качествени гуми за леки автомобили. 

TRIANGLE  


Компанията е създадена през 1976 година в Китай и вече близо 40 години предлага на световния пазар разнообразна гама от гуми с различни приложения. С марката Triangle се предлагат както гуми за леки автомобили и SUV, така и радиални гуми за автобуси, камиони, минно оборудване и други.
 

AUSTONE  


Austone е австралийски бранд, който през последните години набира сериозна популярност. Компанията е създадена през 1999 година и предлага богата гама от ефективни гуми за автомобили, камиони, автобуси на добри цени. 

WestLake  


Американската марка предлага много голямо разнообразие от гуми за леки автомобили, SUV, лекотоварни и специализирани гуми.
 

Goodride  


Goodride и WestLake са основните марки автомобилни гуми на американския производител ZC Rubber - десетия най-голям производител на гуми в света. Под марката Goodride се предлагат гуми за автомобили, 4х4, микробуси, камиони и други. 

Gripmax  


Австралийският бранд е познат на потребителите по цял свят. Гумите с марката Gripmax са уникални като дизайн и конструкция и предлагат дълготрайност, безопасност и комфорт.


 

UNIGRIP  


Гумите с марката Unigrip са висококачествени, надеждни и дълготрайни. Под тази марка се предлагат както автомобилни, така и джипови, бусови и тежки гуми.
 

ROADMARCH  


Roadmarch е китайска марка гуми, която е доста популярна както в Европа, така и Америка и Азия. Китайският производител е специализиран в производството на автомобилни гуми за леки коли, камиони и автобуси.
 

ROADSTONE  


Това е  марка на корейския производител Nexen. Под бранда Roadstone се произвеждат и предлагат автомобилни гуми с различни приложения. Корейската марка е символ на качество, надеждност и достъпни цени.
 

Marshal  


Marshal е дъщерно дружество на базирана в Корея компания Kumho. Гумите Marshal предлагат добро съотношение цена - качество и се предлагат в сегментите леки автомобили, SUV/ офроуд, микробуси, камиони и други. 
 

Често задавани въпроси

 

Какви продукти и услуги предлагате?


От Центрове Диана можем да ви предложим богата гама от гуми за всякакъв вид превозни средства. 

В сервизните си центрове предлагаме многобройни услуги като:

 
 • Демонтаж, монтаж и баланс на всички видове гуми
 • Машинно изправяне на джанти
 • Застраховка на гуми
 • Лепене и вулканизация на гуми
 • Хотел за гуми
 • Мобилен сервиз за гуми само за град София
 • Реглаж на преден и заден мост на автомобили (леки и товарни)
 • Продажба на нови стоманени и алуминиеви джанти
 • Регенерат на тежки гуми по технология на Kraiburg и Bridgestone
 • Продажба на нови стоманени и алуминиеви джанти
 • Диагностициране и зареждане на климатици
 • Смяна на масла и филтри
 • Машинно изправяне на джанти
 • Гуми на лизинг
 • Пренарязване протектора на товарните автомобили и други
 

В какъв ценови диапазон?


Предлаганите от нас гуми са от висок, среден и бюджетен ценови клас. 
 

Мога ли да заявя извършване на услуга по телефон или имейл?


Всяка една наша услуга може да бъде заявена по телефон или имейл.
 

Каква е цената за доставка на гуми?


Доставките извършваме в партньорство с куриерските фирми - Спиди, Транспрес и ОК Експрес.

Цените за доставка са както следва:
 • 7 лв с ДДС за брой за леки, бусови и 4х4 гуми
 • 13,20 лв с ДДС за брой за тежки гуми

Какъв е срокът на доставка?


Срокът, в който извършваме доставките е стандартен - един работен ден. Ако населеното място е с график на доставките, то доставката се доставя според графика за доставки за вашето населено място.


Предлагате ли гуми на изплащане?


От Центрове за гуми Диана предлагаме такава опция.

 

По какъв начин мога да заплатя своята поръчка?


Закупени артикули от нашите магазини (физически и онлайн) можете да заплатите:
 • С наложен платеж
 • С дебитна, кредитна карта, EasyPay или ePay
 • Банков превод - IBAN:BG81UNCR70001509058749; BIC: UNCRBGSF ; Банка: Уникредит Булбанк
 • Чрез TBI Bank и UniCredit Bulbank  - ако  покупката е на лизинг
 

Какъв DOT са гумите?


Няма как да ви дадем точна информация, тъй като DOT не се завежда в системата. Затова ние правим чести доставки и съхраняваме гумите в сухи, проветриви и без пряка слънчева светлина складове. 

Извършваме и проверки на складовите си наличности и ако открием гуми с DOT над 3 години ги предлагаме с намаление в нашите магазини.

Ще ги познаете по червените етикети с надпис “Акция”.


 
На изплащане
Плащане