Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Каква марка автомобилни гуми да изберем?

Каква марка автомобилни гуми да изберем?


25.08.2021 г.
Като шофьори знаете колко важни са гумите, но когато дойде време да закупите нов комплект започвате да се питате дали да не спестите някой лев, като този път заложите вместо на гуми от популярна марка на евтини гуми  от някой неизвестен производител.
 

Има ли наистина значение марката на гумите?Вярвате или не, има огромно значение дали ще се спрете на евтини и от непознат производител гуми или на гуми от популярен бранд.


Защо?

Популярността на марките не се дължи единствено на успешната маркетингова стратегия, която са осъществили през годините. За да се наложат като търсен бранд, производителите са вложили много усилия, време и труд, за да разработят и предлагат на пазара високотехнологични, дълготрайни, безопасни и надеждни гуми, които да могат да отговорят на специфичните изисквания на всеки потребител.

Казано иначе, избирайки гуми от популярен бранд, без значение дали те са от премиум, среден или бюджетен клас, можете да сте напълно сигурни, че ще “обуете” автомобила си с висококачествени и надеждни гуми. Защото името на марката е символ на високо качество.


Топ най-добрите марки на пазара според различните класове
 

Премиум клас


Производителите на премиум гуми инвестират милиони в разработката на гуми с перфектни характеристики. Този клас гуми се отличават с по-дълъг живот, по-малко съпротивление при търкаляне, подобрена икономия на гориво, по-добро сцепление и по-кратък спирачен път. 

Сред топ марките в премиум класа са:Michelin


Френският производител Michelin е вторият по големина производител на гуми на планетата след гиганта Bridgestone. Брандът предлага 53 различни модела гуми с широко приложение и е един от производителите, който предлага повече от един нов модел зимни гуми.

Според всички класации (и професионални, и потребителски), Michelin е една от най-добрите марки гуми от премиум класа и е с петзвездна репутация.


Goodyear


Премиум гумите на Goodyear са най-търсени сред водачите, които държат на голямата издръжливост на гумите. Брандът разработва и предлага премиум гуми за всякакви превозни средства - за автомобили, джипове, камиони и тежка техника.


Vredestein


Марката е част от семейството на индийския производител на гуми Apollo Tyres. Продуктите, предлагани от Vredestein са високотехнологични, производителни, удобни, сигурни и безопасни. Почитатели на марката са потребители, които търсят високо качество на продуктите на достъпна цена.


Toyo


Toyo е сред производителите, които използват най-нови дизайни, технологии и производствени мощности, за да могат да предложат на пазара среден клас гуми на достъпна цена с високо качество. Брандът произвежда висококачествени гуми, които предлагат изключителни нива на работа при всякакви условия, при всякакви скорости и при всякакви пътни настилки.


Continental


Брандът е популярен сред потребителите от цял свят, които търсят дълготрайни, безопасни и надеждни гуми с високо качество. Според класациите, гумите Continental предлагат по-гладко каране в сравнение с останалите премиум марки, а цените им са най-достъпни.


Bridgestone


Марката предлага висок клас гуми с авангарден дизайн за шофьори, които търсят спокойствие на пътя. Премиум гумите, носещи името Bridgestone са едни от най-екологичните продукти, които могат да се открият към момента на пазара. Сред иновациите, които най-много допадат на потребителите е технологията Run-Flat, която позволява на шофьорите да изминат до 100 мили със спукана гума.


Pirelli


Италианският производител е известен като доставчик на високопроизводителни гуми за луксозни и екзотични автомобили като Maserati, Lamborghini, Audi, BMW, Porsche и други. Това e марката, която предлага най-добрите гуми с висока производителност. Продуктите на бранда се отличават със специфични шарки и конструкция и осигуряват отлично сцепление както на суха, така и на мокра настилка.
 

Среден клас


Както подсказва и името им, гумите от този клас предлагат много добър баланс между характеристиките на премиум гумите и цените на бюджетните гуми. Казано с други думи, това е класът, който предлага най-доброто съотношение между цена и качество. 

Много марки гуми от средния клас се произвеждат от производители, които разработват и предлагат и премиум марки, което е гаранция, че гумите от клас среден са с високо качество, добра производителност и отлична надеждност.


Сред топ марките от средния клас са:Uniroyal


Uniroyal се откроява от останалите производители като първия бранд в света, разработил дизайна на първата гума за дъжд с V - образно насочена шарка на протектора. Гумите от среден клас, които носят името на бранда се отличават с много добро съотношение цена - качество, иновативен дизайн и къс спирачен път при спиране на мокра настилка.


Firestone


Брандът е един от най-уважаваните и реномираните в цялата индустрия.  Част е от премиум производителя Bridgestone. Гумите, които предлага Firestone са в широка гама, напълно безопасни,  с високо качество и с цена, повече от достъпна.


Kumho


Южнокорейската компания предлага нискобюджетни гуми на цени под 100 долара. Компанията произвежда гуми за ОЕ оборудване за леки, лекотоварни автомобили и джипове. 


Barum


Barum Tyres е висококачествена марка гуми, която предлага надеждни, дълготрайни и безопасни гуми. Категоризирана е в средния ценови клас и е част от семейството на Continental. Марката предлага широка гама от гуми, подходящи както за ежедневни пътувания, така и гуми с висока производителност и богата гама от специализирани зимни гуми.
 

Бюджетен клас


Бюджетните гуми могат да бъдат рентабилно решение, ако търсите добро представяне на ниски цени. Това не означава, че бюджетния клас гуми не са качествени, напротив. 
Разбира се, не са с толкова голяма дълготрайност като премиум или средния клас, но при производството им се държи на качеството и производителността им. Казано иначе, бюджетните марки гуми предлагат надеждни продукти, цената на които се поддържа ниска, за да могат да отговорят на нуждите на потребителите, които не разполагат с много средства.


Сред топ марките гуми от бюджетния клас са:Cooper


Марката е много популярна сред почитателите на бюджетния клас гуми, тъй като предлага гуми с много високо качество. Продуктите на този бранд са технологично усъвършенствани и предлагат сигурност, безопасност и стабилност на пътя.


 
На изплащане
Плащане