Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Гумите MICHELIN Pilot Super Sport за новите BMW X5 M и X6 M

Гумите MICHELIN Pilot Super Sport за новите BMW X5 M и X6 M


01.05.2015 г.
Гумите MICHELIN Pilot Super Sport за новите BMW X5 M и X6 M

BMW избра гумите MICHELIN Pilot Super Sport като единственото 21-инчово оборудване за новите високоскоростни модели X5 M и X6 M.

От пускането им на пазара в началото на 2015 г. BMW X5 М и X6 М, оборудвани с 21-инчови ковани алуминиеви джанти по избор, ще бъдат оборудвани само с гуми MICHELIN Pilot Super Sport. Предните 285/35ZR21 105Y и задните 325/30ZR21 108Y ултра високоскоростни гуми разполагат с редица технологии на Michelin, включително протектора от мулти-комбинирана каучукова смес и променливото контактно петно 2.0.

Michelin има дълги и успешни взаимоотношения с BMW М и е проектирала гуми за много от предходните модели* на производителя. Тези гуми са резултат от двугодишна съвместна разработка между BMW М и Michelin. По време на тази фаза на разработване са произведени и тествани около 1400 прототипа на гуми и 500 гуми предварително производство, за да се гарантира, че гумите осигуряват работните характеристики, изисквани от инженерите на BMW.

Първоначално разработена за състезателни гуми за издръжливост, тази технология на мулти-комбинираната каучукова смес използва различни каучукови смеси върху лявата и дясната страна на протектора. Външното рамо осигурява изключително сцепление и устойчивост на износване при завиване, междинните ребрата са оптимизирани за управление и поведение, а вътрешното рамо е проектирано да преминава през вода и да осигурява сцепление върху мокра пътна настилка.

Иновативната функция на променливото контактно петно 2.0 е, че то променя формата си в зависимост от действителните условия на движение, като по този начин гарантира тотален контрол над превозното средство. По този начин, дори когато формата на контактното петно се променя при завиване, количеството каучук в контакт с пътната настилка остава едно и също.

Комбинацията от тези технологии означава, че гумите MICHELIN Pilot Super Sport постигат уникален баланс между сцепление, комфорт, безопасност и удоволствие от шофирането, което отговаря на взискателните стандарти на BMW М и го прави подходящ както за ежедневна употреба по пътищата, така и на писти при взискателни условия - при необходимост.

Успоредно с разработване на гумите инженерите на Michelin се съсредоточиха върху едновременното подобряване на ефективността в различни области без компромиси в други и това е познато като Пълен набор от работни характеристики на MICHELIN. Водачът на автомобил BMW X5 M и X6 M, оборудван с гуми MICHELIN Pilot Super Sport, може да се наслади на изживяването, знаейки, че гумите осигуряват максимална безопасност и дълготрайност дори при екстремни условия на експлоатация.

 *В момента високоскоростните гуми Michelin са монтирани на моделите M3, M4, M5 и M6 на BMW.
На изплащане
Плащане