Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Гуми за трактор

Когато се говори за тракторни гуми се има предвид работен инструмент. Затова и към избора им трябва да се подхожда много внимателно като се вземат предвид фактори като вид и структура на гумата, условия на работа и предназначение.
 

Видове гуми за трактор според структурата
 

За разлика от автомобилните гуми, които са почти на 100% радиални, гумите за трактор могат да бъдат както диагонални, така и радиални. Основната разлика между тях е в структурата на пластовете (оплетката на конците в каркаса).

При диагоналните, пластовете нишки са разположени под различни ъгли, по-малки от 90 градуса спрямо протектора на гумата. Радиалните гуми за трактор са с нишки на каркаса, разположени напречно на посоката на движение на гумата, а корпусът им е стабилизиран допълнително с неразтегаеми колани (пояси). 

Те са с по-висока рентабилност, по-нисък разход на гориво и имат по-голяма движеща сила. Имат и с 30% по-голям отпечатък, което намалява уплътняването на почвата и  предлагат по-голям комфорт, тъй като успешно поглъщат неравностите. 

Радиалите могат да работят при по-ниско налягане на въздуха, което дава на трактора с 10 - 15 % повече сцепление, като същевременно пести гориво и подобрява ефективността. Освен това имат по-дълъг живот на протектора, като износването може да бъде до 33% по-малко в сравнение с диагоналните гуми за трактор.


 

Видове гуми за трактор според предназначението


Стандартни

R- 1 - Този вид тракторни гуми са най-често срещаният вид, използван в земеделието. Отличават се със стандартна дълбочина и агресивен дизайн на протектора, което им осигурява добро сцепление в мокра почва и кал.

R - 2
  - Характеризират се с до 25% по-дълбок и доста по-агресивен дизайн на протектора. Много подходящи са за работа в много кални земеделски площи като ниви, засети с ориз. 

Turf (R - 3) - Дълбочината на протектора на вид гуми за трактор е много по-малка в сравнение с предишните видове, тъй като са проектирани да работят основно по трева. 

Тъй като протекторите им не са с агресивен дизайн не оставят дълбоки следи по тревата, което ги прави много подходящи за работа на тревни площи, фуражни площадки и други. Предлагат добро сцепление  върху трева и асфалтова настилка, но не са ефективни при кал.

R - 4 - Наричани понякога “индустриални”, този вид гуми са проектирани с по-плитък протектор, по-малко агресивен дизайн с по-широк отпечатък. Това води до гума, способна на работи ефективно върху меки, твърди повърхности, кал, сняг като едновременно с това минимизира уплътняването на почвата. 


Гуми с висока флотация

HF - Този тип гуми са със специално предназначение. Предлагат висока плаваемост, което означава, че позволяват на трактора да не потъне без значение каква е почвата. 

Гумите с висока флотация се предлагат с различни дълбочини на протектора (от HF1 до HF4). Обикновено се използват за работа на места, където уплътняването на почвата е проблем.


Гуми с технология IF и VF

IF  - Технологията IF е въведена в началото на 2000 - та от Michelin в гумите Maxi Traction. Тя позволява на гумите да носят 20% повече  товари от стандартните гуми за трактор, но с по-ниско вътрешно налягане. По този начин се намалява контактното налягане върху терена, което пък намалява уплътняването на почвата. 
Гумите с IF технология се характеризират със странични стени, които включват сложна мрежа от стоманени колани, които подпомагат носенето на товара и насърчават еднаквия и по-голям отпечатък. Те са с по-ниски разходи на гориво, по-дълготрайни са и предлагат отлично сцепление и добър комфорт.


VF - Гумите VF могат да носят до 40% повече товар от стандартните тракторни гуми при същата скорост и при същото изминато разстояние. Не се влияят от колебанията в налягането, имат широк отпечатък,  ограничават уплътняването на почвата и са гаранция за по-добра производителност (позволяват обработката на повече декари на ден). 

Освен това имат намален разход на гориво, предлагат добро сцепление и имат висок индекс на скоростта. През 2018 година Bridgestone пусна на пазара ново поколение гуми с технология VF - VX - Tractor. 

 

Търсите да закупите гуми за своя трактор? Разгледайте предложенията на Центрове за гуми Диана

 

В нашите магазини предлагаме както широка гама от размери, модели и марки стандартни, така и диана гуми за трактор с HF, IF и VF технология
При нас ще откриете пълната гама от агро гуми от бюджетен, среден и висок клас. Тракторните гуми от висок клас, които предлагаме са световни гиганти като Michelin, Bridgestone и Trelleborg. От клас среден предлагаме гуми с марка Firestone, Mitas, Alliance, а от клас бюджетен - Cultor и Taurus.

Всички диана гуми за трактор, произведени в ЕС и САЩ са с 5 години гаранция при фабрични заводски дефекти, а всички руски и китайски гуми са с гаранция от 2 години. 

Често задавани въпроси

 

Какви продукти и услуги предлагате?


В нашите магазини ще откриете разнообразие от видове, модели и размери гуми за леки автомобили, джипове, бусове, тежкотоварна и селскостопанска техника, мотоциклетни гуми и други. В сервизните ни центрове можем да ви предложим широка гама от услуги. 

Сред които:
 • Демонтаж, монтаж и баланс на всички видове гуми
 • Машинно изправяне на джанти
 • Застраховка на гуми
 • Лепене и вулканизация на гуми
 • Хотел за гуми
 • Мобилен сервиз за гуми само за град София
 • Реглаж на преден и заден мост на автомобили (леки и товарни)
 • Продажба на нови стоманени и алуминиеви джанти
 • Регенерат на тежки гуми по технология на Kraiburg и Bridgestone
 • Продажба на нови стоманени и алуминиеви джанти
 • Диагностициране и зареждане на климатици
 • Смяна на масла и филтри
 • Машинно изправяне на джанти
 • Гуми на лизинг
 • Пренарязване протектора на товарните автомобили и други

В какъв ценови диапазон?


Артикулите, които предлагаме в Диана центрове за гуми са в среден, висок и бюджетен клас.
 

Мога ли да заявя извършване на услуга по телефон или имейл?


Ако желаете да се възползвате от някоя от нашите услуги можете да я заявите както по телефона, така и по имейл.
 

Каква е цената за доставка на гуми?


Цените за доставка са :
 • За леки, бусови и 4х4 гуми цената е 7.00 лв с ДДС за брой
 • За тежки гуми цената е 15.00 лв с ДДС за брой

Доставките се извършват от куриерските компании Транспрес, Спиди и ОК Експрес
 

Какъв е срокът на доставка?


Срокът, в който вашата покупка ще пристигне при вас е един работен ден. Изключение в срока на доставка има в случай, че вашето населено място е с график на доставките. В този случай ще получите гумите според графика, при който от куриерската фирма извършват доставките. 
 

Предлагате ли гуми на изплащане?


В Центрове за гуми Диана предлагаме гуми на лизинг.
 

По какъв начин мога да заплатя своята поръчка?


Можете по следните няколко начина :
 • С наложен платеж
 • С електронен превод - дебитна, кредитна карта, EasyPay или ePay 
 • С банков превод: IBAN:BG81UNCR70001509058749; BIC: UNCRBGSF; Банка: Уникредит Булбанк
 • Чрез TBI Bank и UniCredit Bulbank при покупка на изплащане
 

Какъв DOT са гумите?


Няма как да ви дадем точна информация, тъй като DOT не се завежда в системата. Затова ние правим чести доставки и съхраняваме гумите в сухи, проветриви и без пряка слънчева светлина складове. 

Извършваме и проверки на складовите си наличности и ако открием гуми с DOT над 3 години ги предлагаме с намаление в нашите магазини.

Ще ги познаете по червените етикети с надпис “Акция”.


 
На изплащане
Плащане