Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Гуми XL

Като активни участници в движението по пътищата и като собственици на автомобили предполагаме, че поне веднъж сте се чудили дали да се спрете на стандартни авто гуми или на подсилени гуми XL.
 
Ако все още се колебаете, тъй като не сте наясно какво точно представляват автомобилните гуми с маркировка XL, сега е моментът да задоволите любопитството си.


Какво представляват гуми XL?


Маркировката XL, която виждате върху гумата е съкращение на eXtra Load, което означава, че гумата има по-висок индекс на натоварване от обикновената, стандартна автомобилна гума.
 
Следователно, гумите с индекс XL са допълнително подсилени, за да могат да издържат на по-високо налягане, по-високо натоварване и по-високи скорости.
 
Освен това са с по-голяма производителност и не на последно място - с удължен срок на експлоатация.Отличаващи характеристики и предимства


Предимствата на гумите XL не са никак малко, но ако трябва да посочим само най-отличаващите се от тях, то ето някой от тях.


Превъзходна товароносимост

Една от основните характеристики, която отличава XL гумите от конвенционалните е тяхната превъзходна товароносимост.
 
Те са проектирани така, че да могат без проблем да издържат на по-високи натоварвания в сравнение със стандартните гуми. А това прави една усилена гума отличен избор за автомобили с по-голямо тегло.


По-добра издръжливост

Материалите, от които се произвеждат XL гумите по-здрави, а както споменахме гумите са и с допълнително подсилен борд за по-голяма устойчивост на износване и респективно по-голяма издръжливост.


По-голям контрол и стабилност

Тъй като са проектирани за по-висока товароносимост, гумите с маркировка  XL осигуряват по-голяма стабилност и контрол върху машината, особено при превозване на тежки товари.


Повишена производителност

Освен, че осигуряват стабилност и маневреност на автомобила, XL гумите гарантират по-добро сцепление с пътната настилка и предлагат много добро представяне при ускорение, завиване и спиране.


Как да ги поддържаме?


За поддръжката на гумите XL експертите препоръчват следното:
 
 • Редовна проверка на налягането: Поддържайте правилното налягане на гумите, както е указано в ръководствата на производителя. Неправилното налягане може да доведе до прекомерно износване и намалена производителност.
 
 • Правилно балансиране: Поддържайте гумите балансирани и извършвайте навременна ротация, за да предотвратите неравномерно износване и вибрации при движение.
 
 • Регулярна инспекция: Проверявайте гумите за проблеми като износвания, надрасквания и деформации. Ако забележите проблем трябва незабавно да вземете необходимите мерки по сервизиране или смяна на гумите.
Как да изберем подходящ модел?


Когато избирате гуми XL за вашия автомобил трябва да имате предвид няколко фактора.


Размер

Първото нещо, което трябва да вземете под внимание е размерът на гумите. Уверете се, че сте избрали гуми, които пасват на вашия автомобил, като проверите в ръководството за експлоатация на автомобила или използвате онлайн инструмент като калкулатор за гуми.


Условия на шофиране

Добре е да вземете предвид условията, при които обикновено шофирате. Така например, ако шофирате по-често по заледени или снежни пътища трябва да потърсите зимни гуми XL. Ако пък живеете в район с умерен климат може да се насочите към XL гуми за всички сезони.


Марка и качество

И накрая, трябва да вземете под внимание марката и качеството на гумите. И без ние да ви го казваме сте наясно, че гумите от реномирани марки предлагат по-високо качество и издръжливост от бюджетните гуми.


Какви марки и модели ще откриете при нас?


В центрове гуми Диана, както и в нашия онлайн магазин предлагаме XL гуми от доказали се марки от всички класове - бюджетен, среден и висок.
 

Сред марките, които предлагаме са следните:
 
 • Bridgestone;
 • Dunlop;
 • Firestone;
 • Goodyear;
 • Kumho;
 • Pirelli;
 • Toyo;
 • Taurus;
 • Michelin;
 • Uniroyal;
 • Austone;
 • Barum и много други.


Защо да закупим XL гуми от гуми Диана?


Като водещ вносител за страната ние можем да ви предложим изключително голямо разнообразие от летни, всесезонни и зимни XL гуми.
 
За нас е важно да предлагаме на своите клиенти автомобилни гуми от високо качество, затова работим единствено с утвърдени марки, които са се доказали през годините.
 
От гуми Диана залагаме на коректността в отношенията си с клиентите и сме винаги насреща да съдействаме при избор на  гуми XL.
 
Освен това сме сред малкото магазини, които предлагат 5 години гаранция за XL гуми, произведени в ЕС и САЩ и 2 години гаранция за модели, произведени в Русия и Китай.
 
 
На изплащане
Плащане