Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Goodyear представиха нови модели всесезонни гуми в края на 2022 година

Goodyear представиха нови модели всесезонни гуми в края на 2022 година


21.12.2022 г.

Wrangler Steadfast HT


Wrangler Steadfast HT е всесезонна гума от премиум клас. Предназначена е за SUV, пикапи, миниванове и седани и според Goodyear е най-добрата магистрална гума, която популярният бранд е произвеждал до сега.
 


Всесезонната гума осигурява силно представяне на мокра настилка и подобрен комфорт на возене. Протекторът ѝ е с удължен живот, а по-дълбоките му и широки канали осигуряват отлично сцепление и контрол върху мокра настилка.
 
За протектора от Goodyear са използвали иновативна смес, в която се съдържа DuPont Kevlar, което гарантира не само висока устойчивост на пробиване и топлина, но и предпазва протектора от повреди, ако случайно гумата мине през неравности по пътя.

 
Специално формуваният в симетричен дизайн на протектора, здравите, стоманени колани на вътрешната конструкция и двупластовият полиестерен корпус на гумата осигуряват комфорт, стабилност и безопасност по време на шофиране.
 
Освен с балансиран дизайн на протектора и странични стени Wrangler Steadfast HT впечатлява и с Wear Gauge - технология, която помага както за по-бързото отичане на водата от контактната точка на гумата, но и осигурява значително по-тихо и комфортно возене.
 
От Goodyear гарантират удължен живот на протектора до 70 000 мили, което на практика означава още по-голяма дълготрайност на гумата.
 
От американския консорциум обявиха, че ще предлагат всесезонната гума Wrangler Steadfast HT в 22 размера, които са съвместими с широка гама от най-популярните SUV и пикапи, сред които: GMC Yukon, Lincoln Navigator, Ford Expedition, Chevrolet Silverado, Ford F-150 и други.
 

Goodyear Wrangler Workhorse HT


В края на тази година от Goodyear, освен Wrangler Steadfast HT представиха и още едно ново попълнение към гамата си Wrangler  - Goodyear Wrangler Workhorse HT.

Wrangler Workhorse HT е премиум гума за всички сезони и за всякакви терени, която е разработена да осигури сцепление при всякакви метеорологични условия, включително лед, киша и сняг.
 
За да подобрят характеристиките на всесезонната гума от Goodyear използват в сместа на протектора вместо петролна основа соево масло.
 
Към момента Workhorse HT се предлага в 34 размера, които са съвместими с широка гама спортни превозни средства, офроуд автомобили, пикапи, SUV и други.


Модели на Goodyear за EV автомобили


От американския консорциум работи усилено и в посока разработка и проектиране на гуми за електрически автомобили и тази година, в началото на септември представиха новата си всесезонна гума за EV автомобили - Electric Drive и два нови размера на своята ултра производителна гума - Goodyear Electric Drive GT.

Goodyear Electric DriveНовата Electric Drive е всесезонна гума, която се предлага с ограничена гаранция за живот на протектора от 60 000 мили.
 
Моделът се предлага в размери 215/50R17 95V XL и 215/55R17 94V SL и е предназначен за електрически автомобили тип седани или SUV.
Всесезонната гума на американския производител е проектирана с по-голям индекс на натоварване, за да отговори на по-голямото тегло на електромобилите.
 
Освен това разполага с технология SoundComfort Technology, която е предназначена да помогне за намаляване на нивата на шум.
 
Не е за подценяване и факта, че новата EV гума разполага с протектор произведен от специализирана смес, която гарантира отлично сцепление през всички сезони, а асиметричната му шарка осигурява уверено управление както при мокри, така и при сухи пътни условия.
Electric Drive GT излезе на пазара в края на миналата година и веднага се наложи на пазара на гуми за електрически автомобили.
 
Това е високоефективна всесезонна гума, която предлага по-издръжлив и по-оптимизиран протектор за по-тихо возене.
 
За да постигнат по-тихото и комфортно возене, от  Goodyear включват в гумата технологията SoundComfort, която в своята същност представлява иновативна звукоизолация, благодарение на която нивото на шум се намалява с до 50%.
 
Протекторът на Electric Drive GT е с асиметрична шарка и е произведен от смес, която осигурява по-голямата му дълготрайност и по-добро сцепление без значение от метеорологичните условия.


Нови размери на Cooper Discoverer Rugged Trek и Discoverer STT Pro


В началото на ноември, на автомобилното изложение SEMA в Лас Вегас, Невада  от Goodyear обявиха, че ще
прибавят още 14 размера към портфолиото си от гуми Cooper Discoverer Rugged Trek и Discoverer STT Pro.


Cooper Discoverer Rugged Trek


Cooper Discoverer Rugged Trek впечатлява с по-дълбоки шарки на протектора, благодарение на които осигурява изключително добро сцепление и много добро разпределение на теглото на превозното средство, на което да монтирани.
 
Към момента има един наличен модел на Rugged Trek -  37×12.50R20LT, като от Goodyear уверяват, че останалите размери ще бъдат налични на пазара през първото тримесечие на 2023 година.


Discoverer STT Pro


Портфолиото на  Discoverer STT Pro също ще бъде разширено с нови четири размера:
 
  • 35X12.50R22LT LRF
  • 33X12.50R20LT LRF
  • 35X12.50R18LT LRD
Това е гума, разработена да се справи без проблем и при най-тежките офроуд условия.
 
Моделът впечатлява не само с каркасната си конструкция Armor-Tek3, която увеличава  издръжливостта на гумата, когато се използва извън пътя, но и с уникалната си офроуд шарка на протектора, който осигурява сериозно сцепление, без значение по какви пътища преминава автомобила
На изплащане
Плащане