Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

General Tire празнува 100 години приключения

General Tire празнува 100 години приключения


23.02.2015 г.
Богатата на традиции американска марка гуми General Tire отбелязва своя вековен юбилей. Произхода на марката може да бъде проследен до Акрон, щата Охайо, където Уилиам Ф. О`нийл и неговия партньор Уинфред Е. Фоус раждат идеята за производство на по-висок клас гуми.  По това време са съществували повече от 300 компании производители на гуми в САЩ. Но за разлика от техните конкуренти от самото начало двамата партньори влагат тяхната вяра във високото качество и първоначално се фокусират към пазара на камиони. Именно в тази област те стават пионери в големите пневматични гуми наречени General Jumbo. В миналото камионите използвали плътни гуми и пневматичната гума била иновация, която скоро се популяризира. Екип от цялата страна от лоялни, компетентни и независими дилъри помага на марката много бързо да пожъне успех. Иновациите на General Tire навлизат също и на автомобилния пазар. В средата на 20-те години на миналия век, например, компанията пуска на пазара балонни Jumbo гуми за автомобили. Те изискват много по-ниско налягане и осигуряват далеч по-комфортно возене от конвенционалните гуми. General Tire бързо разширява гамата си, която скоро включва гуми с по-висок пробег, устойчиви на спукване - Dual Balloon.
В началото на 30-те години на миналия век, General Tire е бил най-големия производител на гуми за камиони в САЩ, с асортимент обхващащ цяла линия от пневматични гуми. В същото време, компанията пише нова страница в международната си история, притежавайки изцяло собствен завод в Мексико. В средата на 30-те години на миналия век General Tire сключва договор за оригинално окомплектоване с International Harvester, един от най-големите производители на товарни автомобили и селскостопански машини в САЩ. До края на десетилетието, всеки голям американски производител на камиони имал General Tire в одобрения си списък за оригинално вграждане.
През 40-те години General Tire прави още иновации в производството на гуми и разширява експанзията си с отварянето на съвременен завод за гуми в Уако, Тексас.
В средата на 50-те производителя на гуми продължава да разширява портфолиото си и навлиза на пазара на оригинално вграждане на леки автомобили, първоначално като доставчик на General Motors. Търсенето на гуми за оригинално вграждане продължава да се разраства и General Tire инвестира в нов, съвременен завод за гуми, както и в най-голямата в света писта за тестове на гуми в Увалде, Тексас. Третия завод в САЩ отваря врати през 1960 в Мейфийлд, Кентъки, последван от допълнителни заводи в Брайън, Охайо и Шарлот, Северна Каролина през 1967. Шестият завод започва да работи през 1973 в Маунт Върнън, Илинойс.
В много важни аспекти, General Tire постигнаха напредък в техническо отношение, които доведоха до подобрения в производството и представянето и на леките, и на тежките гуми. Наред с растежа си в бизнеса с гуми, General Tire също се развива и в други сфери на бизнеса – включително авиация и защита, развлекателна дейност и радиопредаване, химични/пластмасови и продукти за индустрията, производство на топки за тенис и хотелиерство. През 1984, GenCorp, Inc. е основана като холдингова компания, която ръководи различните видове бизнес. В рамките на GenCorp, Inc., General Tire, Inc. е основана, за да обхване международните дейности в областта на гумите.
През 1987, борда на директорите на GenCorp, Inc. парира опит да бъде погълната, пускайки в изпълнение масивна реструктурираща програма и префокусиране на корпорацията към нейния основен бизнес, който и до ден днешен е авиация и промишлени стоки.
Немският производител на гуми Continental придобива бизнеса с гуми на GenCorp на 30 октомври 1987 като част от амбициозна програма за разрастване. През 1995 компанията сменя името си на Continental General Tire, Inc. преди да бъде преименувана на Continental Tire North America, Inc. през май 2000. Под името на марката General Tire компанията продължава да произвежда широка гама от гуми за леки автомобили и камиони. С течение на времето марката си спечелва световна репутация на един от най-иновативните производители на 4х4 гуми, с широка гама от летни и зимни гуми за шосе и off-road употреба. 
 
Основана през 1915, General Tire  сега се намира във Форт Мил, Южна Калифорния, има зад гърба си гордо наследство. Още от създаването си марката прави гуми за всички видове превозни средства. Компанията е придобита от Континентал през 1987. Към днешна дата, оперирайки по цял свят, General Tire произвежда гуми за автомобили, камиони и индустриална техника, както и специални гуми за 4х4 автомобили.
 
Continental AG
Continental разработва интелигентни технологии за транспорт на хора и стоки. Като надежден партньор, международния автомобилен доставчик, производител на гуми осигурява устойчиви, сигурни, удобни, индивидуални и достъпни решения. През 2014, корпорацията генерира предварителни продажби на приблизителна стойност 34,5 милиарда евро с петте си дивизии – Шаси и сигурност, интериор, силово задвижване, гуми и ContiTech. За Continental работят приблизително 190 000 човека в 49 страни.
www.continental-corporation.de

Дивизията за гуми
Към момента подразделението за гуми има 24 производствени локации в цял свят. Широката продуктова гама и постоянните инвестиции в проучвания и разработки дават основен принос за икономическа ефективност и екологична мобилност. Като един от лидерите в производството на гуми с повече от 44 000 служители, дивизията за гуми постига продажби в размер на 9,6 милиарда евро през 2013.
 
Гуми за леки и лекотоварни автомобили
Continental е един от водещите производители на леки и лекотоварни гуми в Европа и четвърти в света по производство на леки и лекотоварни гуми за оригинално вграждане и вторичния пазар. Фокусът за разработване на продукти с премиум марката Continental е да оптимизира всички характеристики, свързани с безопасността, като в същото време се минимизира съпротивлението при търкаляне.
www.continental-tires.com  
 
Спонсорство
Подразделението за гуми на Continental's е официален спонсор на германската DFB Cup, Major League Soccer в САЩ и Канада и UEFA EURO 2016TM във Франция.
www.ContiSoccerWorld.com
 
На изплащане
Плащане