Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Dunlop Winter Sport 5: спецификации и описание

Dunlop Winter Sport 5: спецификации и описание


25.11.2022 г.
Днес обаче искаме да ви запознаем със зимните гуми на Dunlop и по-специално с Winter Sport 5 - едни от най-добрите зимни гуми, които според експертите ще са сред най-търсените за сезон 2022/2023. 

 

 

Winter Sport 5 са подобрена версия на Winter Sport 4D, които бяха и все още са високо ценени от потребителите в Европа и света.
 
Sport 5 е зимна гума, предназначена да осигури на шофьорите надеждно представяне и да подобри сцеплението при справяне с всички трудности при шофиране в зимни условия.
 
За разлика от предшественика си, Winter Sport 5 е с иновативен дизайн протектора, който се отличава с по-голям брой блокове и допълнителни ръбове, които позволяват по-добър контакт с пътната настилка и подобрено сцепление при шофиране върху сняг.

Жлебовете на протектора са под ъгъл и са малко по-дълги, за да гарантират отлично сцепление на хлъзгави и мокри настилки, а дълбочината на протектора позволява на гумата да евакуира ефективно водата от контактната точка, намалявайки риска от аквапланинг.
 
Моделът е оборудван със системата Dunlop's multiblade, която предлага постоянно и ефективно представяне при различни условия на шофиране през зимата.
 
За отличното представяне на зимните гуми Dunlop Winter Sport 5 принос има и по-плоския профил на протектора, който осигурява по-добър контакт с пътя и предлага по-бърза и прецизна реакция на гумата.
 
Моделът разполага и с технологията “Run On Flat” на Dunlop, която позволява на автомобила да продължи да се движи със спукана гума и в това състояние да измине до 80 км.
 
Относно сместа, използвана при производството на зимните гуми, то тя съдържа композит Silica-plus, който предлага отлична ефективност при спиране и ускорение и повишава устойчивостта на гумата на износване.
 
Не е за подценяване и дизайнът на технологията с променлив радиус MRT (Multi Radius Tread), благодарение на която гумите имат по-добър контрол при завой и предлагат отлично управление както при сухи, така и при мокри настилки.
 
За разлика от други модели и марки зимни гуми от същия клас, Dunlop Winter Sport 5 са и с много нисък коефициент на съпротивление при търкаляне, което от своя страна предлага акустичен комфорт при шофиране и намалени разходи на гориво.
 
Моделът разполага и с иновативна система за защита на джантите Maximum Flange Shield, която предпазва джантите от случайни удари.
 
Към момента зимните Winter Sport 5 на Dunlop се произвеждат в 119 размера от 15 до 21 инча.
Предлагат се във всички специализирани магазини като магазини за гуми Диана, в които можете да откриете голямо разнообразие от летни, всесезонни и гуми за зимата от водещи марки на разумни цени.
 
Немалко са и моделите зимни гуми, които могат да бъдат закупени и на изплащане.Други модели зимни гуми Dunlop, които заслужават внимание

 
Dunlop може да предложи много други модели зимни гуми, които също като Winter Sport 5 са с отлични характеристики и предлагат много добро сцепление и контрол при всякакви зимни условия.
 


Winter Response 2 MS

Зимните гуми Winter Response 2 MS се отличават с иновативна шарка на протектора с наклонени под 45 градуса канали за подобряване на сцеплението при завиване дори и при най-трудните зимни ситуации.
 
Моделът разполага и с технология Reverse Snow Guide, благодарение на която се увеличава контактната площ на централната лента на протектора.
 
От своя страна това позволява на Winter Response 2 MS да се справя отлично при шофиране на сняг.
 


SP Wintersport 4D


SP Wintersport 4D е зимна гума на Dunlop, специално проектирана за сняг и мокри настилки.
 
Моделът разполага с многобройни контактни ръбове (ламели) на протектора, които осигуряват по-добро сцепление при спиране и ускорение, докато дълбоките насочени канали намаляват риска от аквапланинг.
 
Някой размери на модела разполагат с технологията “Run On Flat”, която позволява да бъдат изминати 80 км със спукана гума.Grandtrek WT M3


Създадена за високопроизводителни SUV и кросоувъри,  Grandtrek WT M3 е зимна гума с отлични възможности за сцепление на мокра настилка при минусови температури.
 
Сместа, от която се произвеждат тези зимни гуми е с високо съдържание на силициев диоксид, което поддържа еластичността на протектора дори и при много ниски температури.
 
Моделът е с насочен дизайн на протектора и разполага с единствена по рода грайферна система с два вида грайфери, които действат едновременно, като така захапват много по-стабилно снега и поддържат управлението и контрола над автомобила.
 


Sport All Season


Въпреки, че е разработена и се предлага като всесезонна, Sport All Season е сертифицирана и за зимна употреба и се представя много добре на сняг и лед.
 
Моделът разполага с технология Noise Shield, която намалява нивата на шум от търкалянето на гумата, което достига до купето до 50% и със система за защита на джантите, която не позволява при сблъсък с бордюр да бъдат нанесени щети по страничните стени и джантата на гумата.


На изплащане
Плащане