Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Bridgestone си партнира с Lamborghini

Bridgestone си партнира с Lamborghini


20.07.2021 г.
 Bridgestone си партнира с Lamborghini, за да разработи уникалните Potenza Race гуми за суперколата Huracán STO
 
  • Произведените по поръчка полугладки гуми Bridgestone Potenza Race са проектирани да максимизират най-добрите резултати на Lamborghini Huracán STO на пистата и извън нея.
  • Произведените по поръчка гуми Bridgestone Potenza Race осигуряват отлично сцепление на сухо, изключителни времена на обиколка и дълготрайно представяне на пистата.
  • Заедно със своето специално разработено Potenza Sport оборудване за супер спортния автомобил, Bridgestone е единственият доставчик на гуми за Huracán STO на Lamborghini.
 
Bridgestone е избран за ексклузивен доставчик на гуми за новия Lamborghini Huracán STO – луксозният и хомологиран супер спортен автомобил от италианския производител. В допълнение към разработените по поръчка гуми Bridgestone Potenza Sport, Lamborghini Huracán STO вече могат да бъдат оборудвани и с полусликовите гуми Bridgestone Potenza Race. Специално изработените гуми Potenza Race предлагат отлично сцепление на сухо за изключителни времена по време на обиколка и стабилност при завиване, спиране и управление на пистата и извън нея.
 
Истинска висока производителност
 
Разработените по поръчка гуми Bridgestone Potenza Race са създадени, за да подобрят невероятните възможности на Lamborghini Huracán STO и да позволят на водачите да изпитат истинска висока производителност. Надграждайки дългогодишното наследство на Bridgestone във състезателните и високоефективни превозни средства от Формула 1, първокласната полусликова (полугладка) гума Potenza Race е специално създадена за първи път за Lamborghini Huracán STO. Като такава, протекторът на гумата е облицован с цветовете на италианския трикольор - знак за факта, че гумата и автомобилът са проектирани в Италия, и в същото време включва отличителните маркировки на Lamborghini.
 
Изработената по поръчка уникална гума Bridgestone Potenza Race обещава отлично сцепление на сухо, благодарение на оптимизираната смес на протектора, шарката и спортния профил на гумите, което увеличава сцеплението и управлението при сухи условия. Гумата може да се похвали и с дълготрайни характеристики на пистата и изключителна способност за постигане на добро време на обиколка - резултат от максимална контактна площ и равномерно разпределение на налягането, което подобрява спирането и завиването. И с каркасен дизайн, който позволява висока производителност при нормални пътища, гумата е проектирана както за пътя, така и за пистата.
 
Разработката на Bridgestone Potenza Race разчиташе изключително на революционните технологии за моделиране и симулация на виртуални гуми на компанията, които позволяват да се разработи и тества „дигитален близнак“ на гума. В този проект виртуалният дизайн и симулациите позволиха на Bridgestone и Lamborghini да намерят оптималното съвпадение на Huracán STO, за да увеличат максимално зоната на контакт на гумата и да разпределят равномерно налягането при най-тежките условия в завои, спиране и сцепление.
 
Използването на тази технология гарантира, че периодът на разработка на гумите на Huracán STO е намален1, като същевременно предлага повишена гъвкавост. Виртуалната среда позволява да се тестват много повече варианти на дадена гума, благодарение на изключителната скорост на модифициране на дигиталния двойник на гумата и незабавното ѝ представяне на субективен тест на симулатора на шофиране, за да може в крайна сметка да се намали времето, за което автомобилът стига до пазара. Използването на виртуални технологии също така гарантира, че избраната гума е идеалното оборудване, тъй като по време на разработката са оценени много алтернативи, и помага да се постигнат различни екологични ползи: намаляване както на използваните природните ресурси, така и на емисиите на отработени газове, тъй като се изискват по-малко прототипи да бъдат изградени и физически тествани.2
 
Изключителен доставчик на гуми
 
Разработени и произведени в Европа, специално създадените по поръчка гуми Bridgestone Potenza Race вече се предлагат като опция на Huracán STO на Lamborghini. Като алтернатива, Lamborghini Huracán STO се предлага и със специалните гуми Bridgestone Potenza Sport, за да увеличат невероятната производителност на суперавтомобила на пътя.
 
Стивън Де Бок, вицепрезидент „Замяна на потребителски продукти и OE“ в Bridgestone EMIA, коментира: „Отлично е да си сътрудничим отново с Lamborghini, особено като единствен доставчик на гуми за невероятния Huracán STO. Вече с гордост пуснахме нашите поръчкови гуми Potenza Sport за автомобила и сега сме развълнувани да предоставим Potenza Race специално за любителите на пистите и ентусиастите на високата производителност. И двете гуми максимизират впечатляващите възможности на превозното средство по различни начини; Горд съм да говоря от името на екипа, който успя да предостави това ниво на детайлност и покритие за клиентите на Lamborghini."
 
„Радваме се, че отново избрахме Bridgestone, за да разработим две гуми специално за Huracán STO: първо Potenza Sport, а сега Potenza Race“, сподели Маурицио Реджиани, главен технически директор на Automobili Lamborghini. „Тези две поръчкови опции от Bridgestone се синхронизират перфектно с вродените динамични възможности на Huracán STO, като осигуряват на водачите гума, която реагира перфектно в различни настройки на производителността, и максимизират възможностите на нашия супер спортен автомобил както на пътя, така и на пистата.“
 
* 1 Виртуалното изпробване на Bridgestone може да намали времето за разработване на продукта и тестовете за гуми на открито с до 50%.
* 2 Около 200 гуми се спестяват за всеки отделен проект, в който се използва виртуалната разработка на Bridgestone, което води до спестяване на около 60% от суровините и CO2 емисиите по време на фазата на разработване на гуми.
Информация за медиите: Светлозар Карабельов, Communications Expert, APRA Porter Novelli Balkans Communication Group, +359 895 770 760
За Bridgestone в Европа, Русия, Близкия Изток, Индия и Африка (EMIA)
Bridgestone в Европа, Русия, Близкия изток, Индия и Африка (BSEMIA), със седалище в Завентем (Белгия), е дъщерно дружество на Bridgestone Corporation, глобален лидер, предоставящ устойчива мобилност и модерни решения. В допълнение към своите първокласни гуми и каучукови продукти, BSEMIA предлага нарастващо портфолио от решения, ориентирани към гумите и мобилността, и обслужва своите клиенти в обширна мрежа за търговия с хиляди локации.
Заедно със своите партньори и водени от ангажимента си за глобална корпоративна социална отговорност наречен „Нашият начин да служим“, Bridgestone и дъщерните ѝ дружества са посветени на формирането на устойчиво бъдеще на мобилността и подобряване на начина, по който хората се движат, живеят, работят и играят.
 

За повече информация за Bridgestone в EMIA, посетете www.bridgestone-emia.com и www.bridgestonenewsroom.eu
На изплащане
Плащане