Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Bridgestone представи за пръв път в София гумите DriveGuard

Bridgestone представи за пръв път в София гумите DriveGuard


15.03.2017 г.
         
                                                                      
 
 
София,14 март 2017
 
Bridgestone представи за пръв път в София гумите DriveGuard
 
Многократният рали шампион Димитър Илиев води специални тест-драйв сесии
 
Най-големият производител на гуми и каучукови изделия Bridgestone представи гумите DriveGuard на събитие, проведено в Националния исторически музей, София. Гостите имаха възможност да се запознаят в детайли с имплементираните технологии в новия продукт, както и да участват в специални тест-драйв сесии в градска среда. Под ръководството на инструктори от Safety Driving Academy, начело с осемкратния шампион в българския рали шампионат Димитър Илиев, гостите участваха в три тест-драйва – тест с гумите Turanza 001, с новия продукт, както и със спукана DriveGuard гума.
 
Гумите DriveGuard могат да се монтират на почти всеки автомобил, оборудвани с TPMS система за следене на налягането в гумите[1]. Технологията Bridgestone DriveGuard използва патентован високотехнологичен дизайн на охлаждащите ребра, както и поддържащи и устойчиви подсилени странични стени. Тези нововъведения позволяват на шофьорите да запазят контрол върху управлението на автомобила и да продължат да шофират безопасно в продължение на 80 км със скорост до 80 км/ч след практически всяка повреда на гумата, докато се появи възможност да я сменят или поправят.
 
Технологията Bridgestone DriveGuard е част от ангажимента на компанията за осигуряване на пътна безопасност при всякакви условия и може да спомогне за предотвратяването на пътнотранспортни произшествия, причинени от спукване на гума или внезапна загуба на налягане.
 
Уникалния пакет Bridgestone DriveGuard
 
Bridgestone DriveGuard е гума с безкомпромисно качество и предлага на шофьорите редица съществени и реални ползи:
 
Сигурност

Контрол върху управлението на автомобила при спукване на гума за предотвратяването на инциденти;
Продължавате да шофирате безопасно в продължение на 80 км със скорост до 80 км/ч[2];
Изключителен контрол на мокра настилка – летните гуми DriveGuard Summer са с най-високата оценка (клас А в системата за етикиране на гуми на ЕС) за представяне на влажна пътна настилка и при кратък спирачен път. Зимните гуми DriveGuard Winter са класифицирани като клас B;
Независими изследвания на TÜV Süd[3] показват, че Bridgestone DriveGuard се представя много силно в категориите от голямо значение за шофьорите, като напр. безопасността на мокра настилка, което поставя продукта на предна линия в пътната безопасност. 
 
Удобство при спукване на гума

Вече няма нужда да монтирате резервната гума сами или да поправяте спуканата с комплекта за временна мобилност
Спестява време, като елиминира нуждата от изчакване на пътна помощ
Осигурява спокойствие, спестявайки ви чувството за безизходица, докато чакате на пътя   
Комфорт

Съизмерими нива на комфорт спрямо стандартните гуми 
Гумите DriveGuard са създадени с една основна цел: да са устойчиви на спуквания и да ви запазят на пътя. Поддържащите и устойчиви подсилени странични стени на гумите гарантират вашата мобилност и поддържат цялото тегло на колата. Благодарение на патентования от нас високотехнологичен дизайн на охлаждащите ребра, гумите Bridgestone DriveGuard преразпределят топлината и триенето след спукване, за да продължите да шофирате в продължение на 80 км, дори и след пълна загуба на налягане в гумата.
 
Благодарение на уникалната повърхност на протектора, изработена от най-новия и иновативен каучуков материал, гумите Bridgestone DriveGuard осигуряват добро представяне на влажна настилка при кратък спирачен път и предлагат съпоставимо ниво на комфорт спрямо конвенционалните гуми.
 
Bridgestone DriveGuard предлага редица важни предимства пред конкурентните системи за гарантиране на мобилност:
 

 
Гумите Bridgestone DriveGuard са налични в Европа в размер 19 за летния модел и размер 11 за зимния – от 185/65 R15 до 245 40 R18.
 
 
[1] На този етап продуктът не е наличен за микробуси. Единствено за автомобили, оборудвани с TPMS система за следене на налягането в гумите (Tyre Pressure Monitoring System). За повече информация: http://www.bridgestone.eu/driveguard/
[2] 80 км с до 80 км/ч е еквивалентно на 50 мили с 50 мили в час.
[3] TÜV Süd анализ: Спрямо конкурентните продукти, Bridgestone DriveGuard се представя силно в следните критерии: надлъжен аквапланинг, напречен аквапланинг, спирачен път на суха настилка (асфалт), напречно сцепление с мокра настилка. Данните и резултатите от анализа са налични при поискване на гореспоменатия адрес. 
 
На изплащане
Плащане