Запиши час
Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Новини

Bridgestone подкрепя безопасността и ефективността на спортисти и процеси по време на Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020

Bridgestone подкрепя безопасността и ефективността на спортисти и процеси по време на Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020


26.07.2021 г.
Bridgestone подкрепя безопасността и ефективността на спортисти и процеси по време на Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020
 
Единственият „Световен партньор“ с глобално седалище в града домакин потвърждава ангажимента си да подкрепя безопасността и ефективността на спортисти и процеси по време на Токио 2020.
Bridgestone ще създаде социална и потребителска стойност чрез разнообразни технологии и иновации, базирани на решения.
Bridgestone предлага гуми и услуги, които помагат да се поддържат около 3000 превозни средства в движение, както и велосипеди за доброволци и персонал, технология за сеизмична изолация на две нови постоянни спортни съоръжения и устойчиви тръбни системи в повече от дузина временни конструкции.
Компанията продължава да подкрепя пътуването на над 70 световни спортисти, които представляват компанията като посланици на Team Bridgestone
 
Гумите на Bridgestone ще помогнат за поддържане на около 3000 автомобила в движение от автопарка на Токио 2020.
 
  
Bridgestone Corporation (Bridgestone), световен лидер при гумите и каучука, с визия да се превърне в компания за решения за устойчиво развитие, днес очертава многото начини, с които нейният принос ще спомогне за подкрепа на безопасността и ефективността на спортисти и процеси по време на Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020.
 
Като единствен „Световен партньор“ с глобално седалище в града домакин, Bridgestone ще покаже своята мисия за „служене на обществото с превъзходно качество“, като предоставя продукти и услуги, които ще помогнат за безопасно, гладко и устойчиво придвижване около Токио. В допълнение, компанията продължава да подкрепя списък от над 70 световни спортисти, които служат като посланици на Team Bridgestone.
 
С началото на Игрите, които стартират на 23 юли, колективният фокус на всички участници продължава да бъде провеждането на Токио 2020 по начин, който защитава общественото здраве и благосъстоянието на световните спортисти, които са жертвали толкова много за това пътуване.
 
„Докато Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 ще бъдат различни от очакваното, Bridgestone остава съсредоточен върху изпълнението на своята част, за да осигури и насърчи безопасна и устойчива среда, където най-големите спортисти в света могат да преследват мечтите си, в съответствие с визията на Олимпийската харта за насърчаване на мирно общество“, споделя Шу Ишибаши, член на Борда, Главен изпълнителен директор и представител на изпълнителния директор на Bridgestone Corporation. „Като горда японска компания с ясна визия за изграждане на по-приобщаващо и устойчиво бъдеще за обществото, ние се надяваме да помогнем на Токио 2020 да служи като празник на човешкия дух през тези уникални и предизвикателни времена.“
 
Поддържане на олимпийския и параолимпийския автопарк в движение
 
Като официален доставчик на гуми на Олимпийските и Параолимпийските игри, Bridgestone ще спомогне за поддържането на движението на официалните автопаркове на IOC и IPC, като ще предостави високоефективни гуми и услуги за гуми за приблизително 3000 превозни средства, в това число автомобили, превозни средства за състезания, уникални концептуални превозни средства, които ще помогнат преместване на персонал, и др. Чрез разнообразни технологии и иновации, базирани на решения, Bridgestone ще подкрепи безопасен и ефективен транспорт на Токио 2020.

Подкрепата на Bridgestone включва специално проектирани гуми за автономни превозни средства (BEV) Toyota e-Palette в олимпийските и параолимпийските села.
 
Ангажиментът на компанията ще осигури:
 
Специално проектирани гуми за автономни и акумулаторни електрически превозни средства Toyota e-Palette, които ще превозват спортисти в олимпийските и параолимпийските села.
Модерни безвъздушни гуми за Toyota Walking Area BEV (акумулаторни електрически превозни средства), които ще се използват в Главния пресцентър и местата за тенис. Тези непневматични гуми се отличават с уникална структура на спиците, която елиминира риска от спукване и необходимостта от напомпване с въздух. Изработени със смола, тези гуми имат и по-голям потенциал за рециклиране.
Специално проектирани гуми, които ще бъдат използвани на Toyota MIRAI FCEV (електрически превозни средства с горивни клетки) на Токио 2020, които ще бъдат водещите автомобили в маратонските състезания. Ниското съпротивление при търкаляне и намаленото ниво на шум на тази гума допринасят пряко за подобряване на обхвата на пътуване и комфорта на возене за електрифицирани превозни средства.
Гуми Ecopia, с ologic технология, за електрически превозни средства с акумулаторни батерии Toyota LQ, които също ще се използват като водещи автомобили в маратонските събития на Токио 2020. Тази иновативна гума подобрява съпротивлението при търкаляне и въздушното съпротивление, чрез профил, който е по-висок и по-тесен от конвенционалните конструкции на гумите, като спомага електрическите превозни средства с батерии да бъдат по-енергийно ефективни.
Гориво ефективни гуми Bridgestone Ecopia с ниско съпротивление при търкаляне за превозни средства на Toyota Accessible People Mover (APM) в олимпийските и параолимпийските заведения и селата на спортистите. 
Като единствената част от превозното средство, която докосва пътя, гумите са ключов компонент за безопасността при шофиране. В допълнение към подходящите гуми за правилното превозно средство и условия, правилната поддръжка на гумите също оказва значително влияние върху производителността. Ето защо, в допълнение към гумите, Bridgestone предлага и своята мрежа от автомобилни сервизни центрове в Япония, за да осигури редовни проверки на гумите и всички необходими услуги за гуми за олимпийския и параолимпийския автопарк през целия период на Токио 2020.
 
Предлага удобна и надеждна мобилност чрез немоторизиран велосипеден парк
 
Като производител на високоефективни състезателни велосипеди в продължение на повече от 50 години, Bridgestone разработва и нови пистови велосипеди, които ще бъдат използвани в събития от колоездачния отбор на Япония на Токио 2020. Bridgestone си сътрудничи с треньори и спортисти за проектиране и производство на оборудването, което ще се използва от състезателите от японския отбор по време на кейрините, спринтовете, омниумите и мадисън събитията на Токио 2020. Като част от този процес, аналитична технология от Bridgestone Corporation е включена в процеса на проектиране и приложена към технологията за развитие на велосипеди - Bridgestone Cycle.

Bridgestone разработи нови пистови велосипеди, които ще бъдат използвани в събития от колоездачния екип на Япония на Олимпийските игри Токио 2020.
 
Като избран за официален доставчик на велосипеди по време на Олимпийските и Параолимпийски игри Токио 2020, Bridgestone ще достави повече от 800 немоторизирани велосипеда, за да предложи удобна и надеждна мобилност за служителите, доброволците и спортистите в Токио 2020.

Bridgestone осигурява флот от над 800 немоторизирани велосипеда Bridgestone за Токио 2020.
 
Колекцията включва три модела, специално разработени и маркирани за Токио 2020, за да подкрепят специфичните роли на служители и доброволци, включително сигурност, доставка на дребни артикули и превозване на тежко оборудване и багаж. Велосипедите ще бъдат използвани на няколко места, включително Олимпийските и Параолимпийските села и новия Японски национален стадион, а по-голямата част от флота ще бъде дарена след игрите на местни обществени организации и програми.
 

Помага за подготовката на постоянни съоръжения срещу земетресение, както и за устойчиви временни структури
 
 
Както беше обявено по-рано, Bridgestone предостави своите модерни сеизмични изолационни лагери за две новопостроени постоянни площадки, които ще бъдат домакини на състезания по време на Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 - Центърът за водни спортове в Токио и Ariake Arena. Тези гъвкави структурни опори изолират конструкцията от земята, за да помогнат за намаляване на разпространението на сеизмичен удар и намаляване на вероятността от повреда в случай на земетресение.
 
В допълнение към технологията си за сеизмична изолация, Bridgestone поддържа безопасността и комфорта в други сгради на Токио 2020 чрез леката и изключително издръжлива тръбна система от полибутен, инсталирана в момента в повече от дузина временни места и съоръжения на Токио 2020.
 
Подкрепяйки спортистите - и всички хора - да преследват мечтите си
 
Глобалното олимпийско и параолимпийско послание на Bridgestone, „Chase Your Dream“, има за цел да даде възможност на хората с всякакви способности да продължат да се справят с трудностите в преследването на мечтите, което в момента изключително актуално. Посланиците на Team Bridgestone са основните гласове на това послание и компанията има партньорства с повече от 70 вдъхновяващи олимпийци, параолимпийци и надежди в 20 държави, които да представляват бранда като посланици – това до момента е и най-големият списък със спортисти в Team Bridgestone.
 
Като част от постоянната си подкрепа за Параолимпийското движение, Bridgestone Corporation предлага също техническа подкрепа за пара-спортисти чрез научни изследвания и иновации в Япония.
 
Подкрепата на компанията за Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 е един от многото начини, по-който Bridgestone демонстрира усилията си да подобри начина, по който хората се движат, живеят, работят и играят.
 
 
 
Относно Bridgestone Corporation:
Bridgestone е световен лидер в областта на гумите и каучука и надгражда своя опит, за да предостави решения за безопасна и устойчива мобилност. Със седалище в Токио, компанията предоставя работа на около 140 000 души в световен мащаб и извършва бизнес в повече от 150 държави и територии по целия свят. Bridgestone предлага разнообразно продуктово портфолио от първокласни гуми и усъвършенствани решения, подкрепени от иновативни технологии, подобряващи начина, по който хората по света се движат, живеят, работят и играят.
 
Относно световното олимпийско и параолимпийско партньорство на Bridgestone Corporation:
Bridgestone с гордост стана Световен олимпийски партньор през 2014 г. и Световен параолимпийски партньор през 2018 г. Компанията има глобални права върху Олимпийското движение и Параолимпийското движение до 2024 г., период, който включва Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020, Пекин 2022 и Париж 2024 Bridgestone е посветен на предоставянето на продукти, услуги и решения, които подобряват начина, по който хората се движат, живеят, работят и играят, а ангажиментът му към Олимпийското движение и Параолимпийското движение продължава историята на спорта и иновациите, датираща повече от 100 години. Дейностите на Bridgestone, свързани с неговите световни олимпийски и параолимпийски партньорства, се ръководят от глобално послание „Chase Your Dream“, което има за цел да вдъхнови хората да преодоляват препятствията и да продължават да преследват целите си.
На изплащане
Плащане