Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Баланс на гуми - Диана

От поддържането на баланса на гумите зависи както комфортът при возене, така и дълготрайността на самите гуми.

Каква е целта на услугата “баланс на гуми”?


Колелото на превозното средство, което шофирате се състои от две части - гума и джанта. Те са изградени от различни като състав материали, но им се налага да се въртят заедно и да бъдат в абсолютен синхрон (балансирани), за да разпределят правилно теглото и да ограничават вибрациите, когато автомобилът е в движение.

Дисбалансът на колелата подлага автомобила на вибрации, които се увеличават особено много при ускорение. Ако гумите не бъдат балансирани, това може да доведе до увеличен разход на гориво, до повреди по окачването или други механични части, които са подложени на продължителни вибрации и не на последно място - до по-бързото износване на гумите.
Балансът на гуми е процедура, при която се инсталират малки тежести върху джантата така, че колелото да се върти плавно и без досадни вибрации. Тази процедура е препоръчително да се извършва след всяка смяна на гуми. 

 

Вашите гуми имат нужда от смяна или балансиране? От Центрове Диана предлагаме стандартен и VIP баланс на гуми с балансиращо оборудване най-ново поколение


Стандартен баланс

Сервизните ни центрове в цялата страна са оборудвани с високотехнологични машини за баланс Corghi EM 9580, които са едни от най-бързите, точни, надеждни и лесни за използване системи за балансиране.

Corghi EM9580 е автоматизирана, работи бързо и елиминира грешките в измерването. Оборудвана е FSP (Fast Selection Program) цифров измервателен уред за откриване диаметъра и разстоянието и с интегриран показалец Laser Blade. 

Функцията FSP автоматично активира програмата за балансиране, докато лазерния показалец (вътре в измерващото рамо) ръководи оператора при избора на нивото в джантата без никакви грешки и предоставяйки му добра видимост и удобство на работа.

Машината разполага и с автоматично позициониране (в края на завъртането колелото се спира и автоматично се довежда до балансиращо положение), с LED осветление, осигуряващо по-добра видимост, със сензор замерване на въздуха (AWD сензор за безконтактно измерване ширината на колелото) и други.

С Corghi EM9580 тежестите могат да бъдат позиционирани много лесно с помощта на лазерния показалец или ръчно със скоба за тежести.

Балансът на гуми с Corghi EM 9580, който от сервизни центрове Диана извършваме е бърз, точен и на високо професионално ниво. Услугата може да бъде включена в цената на смяна на гуми или да бъде заявена самостоятелно.VIP баланс


За всички наши клиенти, които държат на абсолютната прецизност, ние предлагаме услугата VIP баланс на гуми с ново поколение балансираща, диагностична, роботизирана машина Corghi EyeLight. 

Corghi EyeLight не извършва просто отличен и прецизен баланс на гуми, тя прави много повече. Тази високотехнологична машина извършва точни измервания за възможни неизправности на гумата, като проверява дали по нея няма по-високи, вдлъбнати или изпъкнали места спрямо джантата. 

Оборудвана е и с лазер, който измерва протектора и подава информация в случай, че отчете някакво отклонение по него.

По време на извършване на VIP баланса на гуми, EyeLight прави и диагностика на гумата, за да установи дали по нея няма някакви отклонения и подава информация за причинителя на вибрациите (гумата или  джантата).

Но това, което най-вече отличава Corghi EyeLight от всички останали машини за баланс на гуми е, че всички процедури се извършват с помощта на специален робот, без никаква човешка намеса, което намалява до минимум възможността от грешки.

Сред основните характеристики на EyeLight са още:
  • Лазерно безконтактно измерване на размерите на колелото
  • Диагностика за възможни неизправности по джантите и гумите
  • Детайлно измерване дълбочината на грайфера и коничността на гумите
  • Изключително точно позициониране на тежестите с помощта на лазер
  • Електрическо заключване на колелото към вала на Corghi EyeLight

Услугата VIP баланс на гуми предлагаме в три от нашите сервизни центрове в София, в център за гуми Диана Пловдив и в център за гуми Диана във Варна.

 
На изплащане
Плащане